Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori
  • 400 custom-general.kudos
  • 660 custom-general.replies
  • 75 custom-general.solutions

Esittelyssä Huawei Mate 20X - askel 5G -puhelimien maailmaan

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

HuaweiMate20X5G.jpg

Vihdoin ensimmäiset 5G-puhelimet ovat rantautuneet, ja ensimmäisten joukossa valikoimiimme on ilmestynyt Huawein uutuuspuhelin Mate 20X 5G

Millaisia ominaisuuksia tämä uuden aikakauden käynnistävä uutuusluuri pitää sisällään? Käydään puhelimen ominaisuuksia läpi tarkemmin!

 

Käteensopivaa kestävyyttä

 

Ulkomuodoltaan Huawei Mate 20X 5G ei juurikaan eroa muista tämän hetkisistä älypuhelimista. Näyttö ylettyy lähes reunoihin saakka, ja etukameralle on varattu mahdollisimman pieni tila. Näin näyttökoko pystytään kätevästi maksimoimaan kasvattamatta kuitenkaan puhelimen runkoa mahdottoman suureksi. Mate 20X 5G -puhelimessa onkin suuri 7,2 tuuman OLED-näyttö, mutta silti puhelin pysyy kohtuullisissa mitoissa hieman yli 17 cm pituudellaan, ja alle 8,5 cm leveydellään.

 

Runko on lasi- ja alumiinivalmistetta, ja sen näyttö on käsitelty sormenjäljiltä suojaavalla pinnoitteella. Puhelin on pölyn-, sekä sateen ja roiskeenkestävä IP53 -luokituksen mukaisesti. Sormenjälkilukija on sijoiteltuna laitteen takapuolelle lähelle takakameroita, jotta sitä pystyisi mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti etusormella hyödyntämään.

 

Tehoa ja hyvää akunkestoa

 

Huawei Mate 20X 5G puhelimessa on tehokas 4200 mAh akku, eli käyttöaikaa pitäisi riittää runsaasti koko päivän tarpeisiin. Ominaisuutena on myös Huawei SuperCharge -pikalataus, joka lataa akun täyteen 40 W teholla. Tällä teholla saat laitevalmistajan mukaan ladattua puhelintasi noin 70 prosenttiin puolessa tunnissa, jos akku on ollut aivan tyhjä laittaessasi sen lataukseen.

 

Puhelimessa on 8 Gt keskusmuisti, ja 256 Gt sisäistä tallennusmuistia. Jos tämä ei riitä käyttöösi, löydät puhelimesta lisäksi erillisen muistikorttipaikan jonka kautta saat lisätilaa tärkeille kuville ja muille muistoillesi 256 Gt:n verran. Mate 20X 5G:ssä on lisäksi kaksi erillistä sim-korttipaikkaa, jolloin voit puhelintasi hyödyntää yhtäaikaisesti esimerkiksi työ-ja vapaa-ajan liittymälläsi.

Huawei5G.jpg

Monipuolisuutta kuviisi kolmoiskameralla

 

Huawei on aina panostanut puhelimissaan erityisesti kameraominaisuuksiin, eikä Mate 20X 5G ole tässä myöskään poikkeus. Laitteessa on kameravalmistaja Leican linssit, ja sen kolme takakameraa (40 megapikselin päälinssi, 20 megapikselin ultralaajakuvalinssi, sekä 8 megapikselin telezoom) muodostavat yhdessä valmiudet monipuoliseen kuvaamiseen niin laajoista maisemakuvista makrotason lähikuviinkin. 

 

Etukamerassa on 24 megapikseliä, joten myös selfie-kuvista tulee varmasti onnistuneita ja some-julkaisukelpoisia.

 

Huawei kamera.jpg

 

5G-yhteys puhelimessasi

 

Kuten alussa jo mainitsinkin, Huawei Mate 20X 5G on ensimmäisiä 5G-puhelimia Suomessa. Olemme hiljattain avanneet 5G-verkon myös asiakkaidemme käyttöön, ja tällä puhelimella pystytkin sitä hyödyntämään kunhan sinulla on laitteen lisäksi käytössäsi myös 5G-liittymä. Tällä hetkellä 5G-verkko rajoittuu pääkaupunkiseudulle ja muutamaan muuhun suureen kaupunkiin, mutta sitä tullaan laajentamaan koko ajan; ensi vuoden aikana 5G:stä päästäänkin nauttimaan jo useammalla paikkakunnalla. Saatavuuden kehittymistä ja verkon laajenemista voit seurata 5G-verkon nettisivullamme. 

 

5G valmiuden lisäksi Huawei Mate 20X 5G:tä voit toki hyödyntää myös 2G, 3G ja 4G verkkoteknologioilla, eli tämä malli soveltuu hyvin käytettäväksi missä vain, ja aina parhaimmalla saatavilla olevalla nettiyhteydellä. 

 

Tekniset tiedot

 

Mitat: 85,4 mm, pituus 174,6 mm, paksuus 8,38 mm

Paino: noin 233 g (sisältäen akun)

Näytön koko: 7,2"

Näyttötyyppi: OLED

Sormenjäljiltä suojaava pinnoite (oleofobinen pinnoite)

Resoluutio: FHD+ 1080 x 2244 pikseliä

Näytön resoluutio: 345 PPI

Kestävyysluokitus: IP53 (pölyn- ja sateenkestävä)

Prosessori: HUAWEI Kirin 980 + Balong 5000

Käyttöjärjestelmä: EMUI 9.1 (perustuu Android 9:een)

Muisti: 8 GB RAM + 256 GB ROM

Takakamera: 40 MP + 20 MP + 8 MP , aukkoluvut: f/1.8 + f/2.2 + f/2.4

Etukamera: 24 MP , aukkoluku f/2.0

Akku: 4200 mAh

Yhteydet: 5G (standalone SA & non-standalone NSA), 4G, 3G, 2G

 

Huawei Mate 20X 5G on tilattavissa verkkokaupastamme 12-36 kk korottomalla ja kuluttomalla Rahoitussopimuksella.

 

Oletko itse vielä ehtinyt harkitsemaan puhelimen päivitystä 5G-verkkoon sopivaksi, vai onko sinulla sellainen jopa jo käytössäsi? Hymiö Onnellinen

 

Lue lisää: 

 

 

 

Telia Yhteisö moderaattori | Samsung Galaxy S21 | Garmin Venu 2S | Lukutoukka | TV-sarjat

0 vastausta