Esittelyssä Samsung Galaxy A70 – Houkutteleva vaihtoehto kalliimmille lippulaivamalleille

  • 16 November 2021
  • 4 kommenttia
  • 102 katselukertaa


Samsungin kevään julkistusryöppy jatkuu Galaxy A70 -mallin saavuttua verkkokauppaamme. Uuden Galaxy A -sarjan muut laitteet ovat ylemmän keskiluokan A80, keskihintaiset A50 ja A40, sekä edulliset A20e ja A10.

Galaxy A70 osuu hinnaltaan keskihintaisten älypuhelinten yläpäähän ja tämä näkyy myös puhelimen ominaisuuksissa. Suuri akku, huikeat kameraominaisuudet ja tehokas suorituskyky tekevät A70:stä houkuttelevan vaihtoehdon omassa hintaluokassaan.


 


A70:n ulkoasu huokuu laatua, mutta ei tarjoa mainittavia yllätyksiä. Pehmeät pyöristetyt kulmat, lähes koko etualan täyttävä Infinity U -näyttö, raikas värimaailma ja laadukkaat materiaalit jatkavat samaa tuttua linjaa muiden A-sarjalaisten kanssa. Samsung on selkeästi löytänyt oman tyylinsä, eikä hyväksi havaittua reseptiä ole tarve muuttaa.


Iso näyttö ja kestävä akku erottuvat edukseen


Galaxy A70:ssä on iso 6,7 tuuman Super AMOLED -näyttö, joka on piirun verran A50-mallin näyttöä isompi. Ohuiden reunojen ansiosta näyttö kattaa peräti 93,4% näytön pinta-alasta, joten hukkatilaa ei ole juuri nimeksikään. Näytön kuvasuhde on 20:9 ja resoluutio 1080 x 2400 pikseliä, joten esimerkiksi Full HD -leffat toistuvat siinä hienosti. Sormenjälkilukija on sijoitettu suoraan näyttöön lippulaivamalli Galaxy S10:stä tuttuun tapaan.


 


Galaxy A70 on varustettu huomattavan suurella 4500 mAh akulla, jollaisia harvemmin näkee tämän hintaluokan älypuhelimissa. A70:ssä on myös tehokas virransäästötila ja se tukee 25W superpikalatausta, joten akkuun saa lisää virtaa tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Akku siis tyhjenee hitaammin ja täyttyy nopeammin.


 


Suorittimena A70:stä löytyy Qualcommin valmistama kahdeksanytiminen Snapdragon 675, jonka parina on 6 Gt keskusmuistia ja 128 Gt tallennustilaa, jota saa tarvittaessa lisää jopa 512 Gt MicroSD-muistikortilla. Käyttöjärjestelmänä pyörii Android Pie 9.0 ja käyttöliittymänä Samsungin oma One UI, joka löytyy myös kalliimmista S- ja Note -sarjan laitteista.


 


Puhelimen etu- ja takaosa on valmistettu kestävästä 3D-lasista ja reunat metallista, joka antaa puhelimelle erittäin laadukkaan ja kestävän vaikutelman. Värivaihtoehtoina on A50 ja A40 -mallien tapaan klassinen musta ja valkoinen sekä hohtavan sininen ja korallinoranssi.


Parempia kuvia tekoälyn avulla


Galaxy A70 erottuu edukseen paitsi suuren akun, myös huippuluokan kameraominaisuuksien ansiosta. Laitteen takaa löytyy kolme kameraa; 32 megapikselin pääkamera valovoimaisella f1.7-aukon objektiivilla, 123 asteen laajakuvia ottava superlaajakulmakamera, sekä 5 Mpix kamera paremman syvyysvaikutelman aikaansaamiseksi. Näytön yläosasta löytyy puolestaan 32 Mpix etukamera, jolla selfiet onnistuvat vaivatta haastavissakin olosuhteissa.

A70:n kamera hyödyntää muiden A-sarjalaisten tapaan tekoälyä, jotta kuvien ottaminen olisi entistä helpompaa. Kamera osaa muun muassa tunnistaa erilaisia kuvaustilanteita automaattisesti ja säätää valotusta, värejä ja kontrastia vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi. Flaw Detection -ominaisuus puolestaan tunnistaa, jos kuva on epätarkka tai kuvan kohteella on esimerkiksi silmät kiinni ja ilmoittaa tästä kuvaajalle välittömästi kuvan oton jälkeen.


 



 


Tekniset speksit



  • Mitat: 164.3 x 76.7 x 7.9 mm

  • Paino: 183 g

  • Näyttö: 6,7” Full HD+ Super AMOLED (20:9-kuvasuhde)

  • Resoluutio: 2400 x 1080

  • Suoritin: Snapdragon 675

  • RAM-muisti: 6 Gt

  • Tallennustila: 128 Gt

  • Muistikorttipaikka: microSD, jopa 512 Gt

  • Takakamera: 32 MP (pääkamera) + 8 MP (ultra-wide) + 5 MP (syvyys)

  • Etukamera: 32 MP

  • Akku: 4500 mAh

  • Käyttöjärjestelmä: Android Pie 9.0

  • SIM-kortti: Nano-SIM

  • Dual SIM: Kyllä



Ylempään keskihintaluokkaan sijoittuva A70 on oiva valinta niille, jotka kaipaavat puhelimelta suorituskykyä ja kehittyneitä ominaisuuksia, mutta eivät innostu lippulaivamallien hintalapusta. Joissain arvioissa A70-mallia on kuvailtu keskihintaiseksi Galaxy S10 plussaksi ja 429e suositushintaan se onkin erittäin houkutteleva vaihtoehto vaativallekin käyttäjälle.


 


Käynnistimme myös skaban yhdessä Samsungin kanssa, jossa sinullakin on mahdollisuus voittaa uusi Galaxy A70 käyttöösiVoit osallistua arvontaan 15.5. kello 23:59 asti.



Kuulisimme mieluusti myös teidän kommentteja ja arvioita Galaxy A70:stä, joten perustimme oman ketjun käyttökokemuksia varten. Kommentoi joko sinne tai suoraan tämän blogin kommenttikenttään.


 


Tilaa Galaxy A70 tästä


 


Lue lisää:


- Esittelyssä Samsung Galaxy A50 – Huipputeknologiaa ja parannettua suorituskykyä huokeaan hintaan


- Esittelyssä Samsung Galaxy A40 – Laadukas kokonaisuus kompaktissa koossa


- Esittelyssä Samsung Galaxy S10 – Laatua ja innovaatioita 10 vuoden kokemuksella


4 kommenttia

Kunniamerkki

Puhelimelle olisi käyttöä, kun lapsenlapsesta ja lemmikeistä on kiva napsia kuvia.Tykkään myös kuvata luontoa. Isompi näyttö myös kiinnostaa ja hyvä akun kestävyys. Hyvä nopea selattavuus plussaa ja uusin käyttöjärjestelmä.

Tykkään ottaa kuvia kun olen esim: heittämässä frisbeetä, pyörä lenkillä, käb´velyllä yms. Tilanne kuvia riittää näissä paikoissa. Nopea puhelin sekä iso näyttö on kovasti plussaa.

Myös "täysi-ikäiset" osaavat ja tarvitsevat hyvää puhelin/kameraa, säilyttääkseen läheisille viesteinä ja kuvina / videoina muistoja viimeisistä vuosista (vuosikymmenistä!)  

Minä 8/19 = 80v. vaimoni Marjatta 11 / 19 = 80v.

Kunniamerkki +2

terve i osaatteko sano tästä sormen jälkii lukijasta  toimiiko se jos laittaa panssari lasin näytön päälle vai ei toimi kunnolla.

Vastaa