Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5067 custom-general.kudos
 • 4392 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Esittelyssä Samsung Gear VR -virtuaalitodellisuuslasit

Laitteet.jpg

 

 

Sain testiin Samsungin Gear VR Innovator Edition for S6 -virtuaalitodellisuuslasit. Laseihin (tai kutsuttaisiko lisälaitetta sitten silmikoksi) liitetään joko Samsungin Galaxy S6 tai S6 Edge -puhelin ja lasit yhdessä puhelimen kanssa muodostavat 360 asteisen näkymän esimerkiksi peleihin tai videoihin. Laite tunnistaa pään liikkeet ja voit katsella ympärillesi ja tutustua virtuaalisesti vaikka Lontooseen ja sinun ei tarvitse (välttämättä) matkustaa enää paikan päälle 🙂 Lasien luoma virtuaalinen ympäristö on niin todentuntuinen että näiden lasien avulla koet olevasi keskellä tapahtumia.

 

Tsekkaas video jonka kuvasimme paikallisessa ostokeskuksessa, annoimme lasit ohikulkijoille kokeiltavaksi.

 

 

Lasit pohjautuvat Oculuksen tekniikkaan ja niissä hyödynnetään Oculuksen sovelluskauppaa josta löytyy mm. 360 asteen kuvia ja videoita, leffateatteri, pelejä, erilaisia demoja ja niin edelleen. Laitteella voit katsoa myös puhelimessasi olevia kuvia sekä videoita. Videolle ei tullut mukaan kuulokkeet mutta laitteessa hyödynnetään ääniä puhelimen kautta, eli puhelimen kuulokeliitäntään liitetään mitkä tahansa kuulokkeet ja niiden kautta saadaan videolla/kuvassa kuuluva ääni kuuluviin.

 

Olen käyttänyt noita nyt muutaman päivän ja testaillut niillä eri juttuja. Pari päräyttävintä sovellusta on mielestäni ensinnäkin Cirque du Soleil -tyyppinen sirkusnäytös jossa katsoja viedään lavalle ihmettelemään näytöstä. Katsottavaa riittää joka suunnassa niin että pää pyörii kuin pöllöllä. Pelottava hetki oli siinä kun välissä katsoin selkäni taakse ja huomasin että siellähän oli valtavasti toimintaa ja yksi hahmo katsoi suoraan kohti ja tavallaan kurkotteli minuun päin 🙂

 

Toinen päräyttävä sovellus on 360 asteen kuvat, löysin usein itseni vain tuijottelemasta että millaisia yksityiskohtia mm. Lontoon kaupungista löytyykään (varsinkin helikopterista kuvattu ilmakuva on pysäyttävä). Voit tehdä näitä virtuaalisia matkoja Lontoon lisäksi mm. Pariisiin ja Prahaan ja moneen muuhun, ja onkin varsin kätevää jos vaikka mietit että matkustat ko kaupunkeihin niin laseilla on mukava katsella paikkoja jo etukäteen.

 

Sovelluskaupasta löytyy demo jossa "sukelletaan" meressä ja tietyssä kohtaa tulee hai suoraan kohti ja laitteen tuoma läsnäolon tuntu on niin voimakas että siinä ihan säikähtää ihan oikeasti että syökö se hai sinut vai ei. Leffateatterisovelluksessa sinut viedään keskelle elokuvateatteria jossa katsot valkokankaalta leffoja ihan kuin leffateatterissa konsanaan. Voit katsella ympärillesi ja näet penkkirivit ympärilläsi.

 

Hieno lisälaite sanoisin, todella hieno. Varsinkin sen anturit toimivat hyvin, laite nimittäin reagoi todella herkästi pään liikkeisiin ja se onkin tärkeä ja hyvä juttu koska niiden ansiosta laite luo käyttäjälle vahvan aistimuksen ja tuntemuksen sekä läsnäolon tunteen virtuaaliseen maailmaan. Lasien luomaan virtuaalimaailmaan jää koukkuun ja ulkopuolinen maailma unohtuu täysin näiden kanssa. Tämänhetkiset hyödyt näillä laseilla on puhtaasti viihde/ajanviettokäytössä ja odotan mielenkiinnolla hyötysovelluksia, joko näille laseille tai muille. Virtuaalitodellisuus on kuitenkin täällä jo nyt, se ei ole enää vain tulevaisuutta.

 

Lisätiedot:

Soneran verkkokauppa --> linkki

Samsungin tuotesivut --> linkki

 

--

 

Joko sinä olet testaillut Gear VR:ää, joko tätä uudistettua mallia tai edellistä Galaxy Noten kanssa toimivaa versiota, tai kenties jotain muita laseja? Mihin virtuaalilasit soveltuisivat kaikista parhaiten?

 

⎮Telia Yhteisön capitán⎮Apple iPhone 12 Pro Max⎮Apple iPad Air 2⎮ Apple TV 4K⎮Apple MacBook Pro⎮

5 vastausta
LucaLin
Uusi jäsen
 • 7 custom-general.kudos
 • 9 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Pitäkää arvonta jossa tää olisi palkintona. Olisi kiva saada tollanen testattavaksi 🙂

wabbo
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 13 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Itsekin miettinyt jo pitkän aikaan VR lasien hankintaa. Lähinnä mietityttää sovellusten laajuus ja riittääkö laseille käyttöä kauemmaksi aikaa kuin viikoksi.

 

Olisi mukava saada testattavaksi laitetta tai päästä tutustumaan siihen johonkin liikkeeseen ennen osto päätöstä.

RaMaria
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 483 custom-general.kudos
 • 1346 custom-general.replies
 • 100 custom-general.solutions

Testailin viikonloppuna näitä Sampan VR -laseja. Aika huisia meininkiä!

 

Jokunen peli löytyy, jossa ei erillistä gamepadia tarvita.

Smash hit plunderia pelailin seisaalta olohuoneessa, ja voin sanoa että loppujen lopuksi ei ollut mitään hajua miten siellä seison ja minne päin katson. Pariin otteeseen meinasin kompuroida olohuoneen pöytäänkin.

Pelissä siis tarkoituksena on etsiä "aarteita" ja rahaa hajottamalla mahdollisimman paljon tavaroita. Kävely tapahtuu katsomalla haluamaansa suuntaan ja täppäämällä sormella kosketuspaneelia. Tavaroiden heitto ja rikkominen tapahtuu samalla tyylillä. Eli kosketuspaneelia hyödyntäen. Kokemus oli ihan jees, pystyi kyllä uppoutumaan siihen maailmaan. 😉

 

Pelasin myös In Mindiä, jossa sukelletaan jonkin tyypin aivoihin ja tuhottiin jotain neuroneita jotka aiheuttavat mielenterveyden häiriöitä. Tässä pelissä itse liikkui automaattisesti eteenpäin jonkinlaista rataa, noiden neuronien tuhoaminen tapahtui katsomalla niitä. Radassa tapahtui nopeita "pudotuksia" ja syöksyjä, jotka todellakin saivat aikaan sellanen fiiliksen, että ihan kun itsekkin tippuis. 😄

 

Varmasti lähitulevaisuudessa tuotetaan lisää näitä erityyppisiä sovelluksia, itse ainakin odotan mielenkiinnolla miten tämä tekniikka tästä kehittyy!

Paina peukkua jos tykkäsit vastauksesta!

Semirotta
Vakiokalustoa
 • 5 custom-general.kudos
 • 75 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ongelmahan näissä virtuaalilaseissa on tällä hetkellä se, että niitä päivitetään paremmaksi koko ajan. Ostat yhdet nyt, parin kuukauden päästä ne on jo niin paljon vanhentuneet että pitäisi ostella uudet jos haluaa pysyä laadussa mukana. Vasta vähä aika sitten Oculus rift tuotti 480p laadulla pelit, nyt ovat päässeet 1080p laatuun.

Aina olen halunnut päästä kokeilemaan tai jopa omistamaan tuommoiset mutta ovat sen verran kalliita että mielummin ostan uuden näytön 🙂

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5067 custom-general.kudos
 • 4392 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Tuo on kyllä totta @Semirotta, niinkuin kaikessa teknisissä laitteissa jotka ovat kehityskaaressa tietyssä vaiheessa 🙂

 

Pidän todella hyvänä asiana sitä että näitä laseja puskee nyt markkinoille eri valmistajilta - löytyy valinnanvaraa ja tekniikka menee täyttä höyryä eteenpäin. Kalliiksihan se toki tulee, sitä ei käy kieltäminen 😉

 

Siksi tällaisia hankkiikin alkuvaiheessa vain edelläkävijät ja muut jotka haluavat saada HETI kaikki uudet härpäkkeet. Iso joukko hankkii vasta myöhemmin jos ollenkaan 🙂

⎮Telia Yhteisön capitán⎮Apple iPhone 12 Pro Max⎮Apple iPad Air 2⎮ Apple TV 4K⎮Apple MacBook Pro⎮