peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57952 Jäsentä
161475 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Esittelyssä Samsung Q70R sarjan 4K UHD televisioModeraattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 374
1/1

Esittelyssä Samsung Q70R sarjan 4K UHD televisio

Samsung Q70R.jpg

 


Samsungin tämän vuoden televisiomalleista löytyy edistyksellisiä 4K QLED televisioita, joissa hyödynnetään myös tekoälyominaisuuksia. Laitevalmistaja esitteli alkuvuodesta mallit Q60R, Q70R, Q80R, Q85R ja Q90R. Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin Q70R sarjan tekniikkaan ja ominaisuuksiin.


Q70R sarjasta löytyy useita eri kokoja alkaen 49 tuumaisesta ja suurin markkinoilla oleva malli on puolestaan 82 tuumaa. Tässä artikkelissa keskitytään ensisijaisesti keskimmäiseen kokoon, eli 65 tuumaiseen malliin. Televisioiden ominaisuudet ovat kuitenkin muuten lähes samat, mutta näytön koko vain vaihtelee. Poikkeuksena pelikonsolien pelaamisen optimointiin liittyvät Freesync ja VRR ovat saatavilla malleille, jotka ovat 55" tai sitä suurempia.

 

Television ulkonäkö

 

65 tuumainen Q70R seisoo kahdella jalalla, jotka ovat kohtuullisen kaukana toisistaan, joten käytännössä televisiotason tulee olla riittävän leveä. Mitat ovat jalustan kanssa 1449,5mm x 910,4mm x 285,8mm ja 24,9kg. Jalustan sijaan on toki mahdollista käyttää myös seinäkiinnitystä, jolloin ei tarvitse huolehtia televisiotason riittävyydestä.


Televisio näyttää varsin hillityltä ja pelkistetyltä. Paneeli on käytännössä lähes kehyksetön, eli reunoille jäävää turhaa mustaa osaa on jätetty mahdollisimman vähän. Tämä parantaa osaltaan laitteen ulkonäköä ja myös katselukokemusta. Nykyisin televisiot ovat myös sisustuselementtejä, joten on tärkeää miltä iso televisioruutu kodin olohuoneessa oikein näyttää. Q70R tarjoaa myös muita sisustuksellisia elementtejä, mutta näistä tarkemmin alempana.


Laitteen mukana tulee erittäin yksinkertaistettu One Remote -kaukosäädin, joka tunnistaa kaikki yhteensopivat laitteet automaattisesti. Kaukosäätimessä on pyritty karsimaan turhia näppäimiä, jolloin se on optimoitu nykyaikaisille älytelevisioille täydellisesti sopivaksi. Toki tällainen numeronäppäinten puuttuminen voi tuntua alkuun erikoiselta, jos on tottunut käyttämään perinteisempää versiota aiemmin. Käyttöön tottuessa huomaa, että ylimääräisiä nappuloita ei oikeastaan edes kaipaa.

 

Kuvanlaatu

 

 

Samsung Q70R sarjan kuvanlaatu on viritetty huipputasolle laitevalmistajan kehittämällä Quantum dot -tekniikalla. Tässä esittelyssä ei nyt pureuduta kyseisen teknologian pienimpiin ja jopa hankaliin yksityiskohtiin, mutta käytännössä QLED mahdollistaa selkeän ja luonnolisen kuvan ja samalla pienentää näytön palamisvaurioiden riskiä.

 

Samsungin mukaan Quantum dot -teniikka toistaa 100%:n värivolyymin, joka mahdollistaa luonnonmukaisia värejä, sekä tummissa että vaaleissa kohtauksissa. Huoneen vaihtelevat valaistusolosuhteet eivät heikennä kuvanlaatua, vaan kuva on yhtä kirkas ja terävä aurinkoisena päivänä tai illalla hämärässä. Huoneen valaistusta ei tarvitse enää erikseen säätää.

 

Tekoälyominaisuudet ja smart-palvelut

 

AI Upscaling – Televisio hyödyntää kuvan parantamiseen tekoälyyn perustuvaa koneoppimisen algortimeja. Käytännössä tällä voidaan vähentää kuvan rakeisuutta, palauttaa tarkkuutta ja terävöittää tekstin ja muiden yksityiskohtien reunoja. Tämän ansiosta laitevalmistaja lupaa, että television suuri 4K UHD -tarkkuus saadaan hyödynnettyä parhaalla tavalla. AI Upscaling ei ole käytössä PC-liitännässä tai Game Mode -tilan yhteydessä.

 

Intelligent Mode – Tämä älykäs-tila on kytkettävissä päälle tai pois päältä television asetuksista. Käytännössä ominaisuus osaa säätää kirkkautta ja äänenvoimakkuutta automaattisesti, tilanteen mukaan. Esimerkiksi uutislähetyksen puhetta voidaan selkiyttää tai korostaa laulajan ääntä konsertin taustaäänistä paremmin erottuvaksi. Tätä asetusta voisi hyödyntää myös elokuvien katselussa, jolloin illan hämärässä ominaisuus säätää ruudun juuri sopivaksi ja takaa parhaan katselunautinnon.

 

Smart TV sovellukset - Televisio hyödyntää Tizen 5.0 alustaa ja se tarjoaa käyttäjälle ison joukon ladattavia sovelluksia televisioon. Suosituimpia sovelluksia ovat esimerkiksi Netflix, Spority, Youtube, Facebook Video ja Amaxon Video. Sovelluksia voi helposti hallinnoida kaukosäätimellä ja monien sovellusten hyödyntäminen edellyttää nettiyhteyttä televisioon.

 

Televisio sisustuselementtinä

 

Q70_Shot_04.jpg

 

Ambient Mode on Samsungin luoma järjestelmä, joka korvaa pimeän mustan ruudun olohuoneissa. Yleensä ihmisillä ei ole televisio aina päällä ja ohjelmat pyörimässä. Tällä uudella teknisellä innovaatiolla voit muuttaa television tyylikkääksi sisustuselementiksi, jolloin ruutu sulautuu muuhun värimaailmaan.

 

Television ruudulle on mahdollista valita taustakuva seinän tapetin mukaisesti tai valmiista kuvista jokin sopiva. Halutessaan voi myös luoda omia taustakuvia, jotka näkyvät tv:n ruudulla ja muuttavat näkymän taulun kaltaiseksi. Ambient Mode:n ominaisuuksia voidaan hallita helposti älypuhelimeen ladattavan SmartThings -sovelluksen avulla.

 

Moni varmasti miettii tässä tilanteessa, että kuinka paljon laite syö sähköä Ambient Mode:ssa. Tähän ei selkeään numerofaktaa löytynyt, mutta laitevalmistaja on kertonut kulutuksen olevan erittäin vähäistä. Tämä johtuu siitä, että ominaisuus on hyvin optimoitu, kuten automaattisella näytön kirkkaudensäädöllä ja automaattisella ruudun sammuttamisella. Käytännössä televisio sammuu automaattisesti, kun huoneeseen tulee pimeää tai itse siirryt riittävän kauas huoneesta älypuhelimesi kanssa.

 

10 vuoden takuu ruudun palamisvaurioilta

 

Samsung tarjoaa jopa 10 vuoden palamisvauriotakuun myös Q70R sarjan televisioille, mutta takuun saaminen edellyttää kopiota ostokuitista ja rekisteröitymistä Samsungin nettisivuilla. Tässä on syytä huomioida, että rekisteröityminen pitää tehdä 90 päivän kuluessa laitteen ostamisesta, eikä vasta siinä vaiheessa jos vahinko on päässyt tapahtumaan.

 

Kuvan palaminen ruutuun tarkoittaa sellaista tilannetta, että kanavan logo tai valikko jää ruutuun näkyville, vaikka vaihtaisit kanavaa. Joillain televisioilla tällainen tilanne pääsee tapahtumaan herkemmin jos television ruudulla on pysähdyksissä oleva kuva, kuten vaikkapa peli laitettu pysäytykseen tms.

 

Tekniset tiedot 

 

Smart-ominaisuudet

- Tizen 5.0 Smart TV 2019 – Nopea ja helppokäyttöinen Smart-TV erittäin kattavalla sovellusvalikoimalla.
- Sovellukset - mm. Apple TV, Netflix, Youtube, Areena, Ruutu, Katsomo, Cmore Suomi, HBO Nordic, Viaplay, Amazon Prime Video, RakutenTV, Facebook, Spotify, Deezer, Steam Link
- Apple TV -sovellus sekä Airplay 2
- Remote Workspace – Käytä tietokonettasi etänä television ruudulta. Tarvitset vain verkkoyhteyden ja televisioon liitetyn näppäimistön ja hiiren.
- Verkkoselain, HTML5-video
- One Remote – Kaukosäädin joka tunnistaa sekä ohjaa useimmat televisioon kytketyt lisälaitteet
- SmartThings – Hallitse kotisi älylaitteita helppokäyttöisellä SmartThings-sovelluksella
- Easy Setup – Television helppo asennus SmartThings-sovelluksen avulla
HbbTV Tuki – 1.0 ja 1.5
- 360 Video Player

 

Viritin ja liitännät

- Digivirittimet: Tuplaviritin antenni-, kaapeli- ja satelliittiverkkoon, DVB-T2CS2 x 2
USB PVR – USB-tallennus
- 4 HDMI / 2 USB / Optical Audio – Lisälaitteiden liittämiseen
- Bluetooth Audio – Liitä soundbar tai kuulokkeet langattomasti televisioosi
- Sisäänrakennettu Wi-Fi – Helppoa langatonta internetyhteyttä varten
- Ethernet (LAN) – Langallista internetyhteyttä varten
- CI+ -korttipaikka – Maksukortinlukijaa varten

 

Energiankulutus

- Energiatehokkuusluokka: B
- Virrankulutus enintään: 240 W

 

Mitat

(L x K x S mm) ja paino (kg)

1449.5 x 831.2 x 61.9mm ja 24,3 kg - ilman jalustaa
1449.5 x 910.4 x 285.8mm ja 24,9 kg - jalustalla

 

Mallinumero

QE65Q70RATXXC

 

 

Samsung 65" Q70R 4K UHD televisio tällä hetkellä tarjouksessa Telian verkkokaupassa

samsungq70rtarjous.PNG

 

Lue myös nämä

Liiga Yhteisössä.jpg
0 tykkäystä