Esittelyssä iPadOS - iPadin uusi käyttöjärjestelmä

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 6 katselukertaa


 


Apple on julkaisut uuden iPadOS-käyttöjärjestelmän, joka on suunniteltu erityisesti uudelle iPadille. Uusi käyttöjärjestelmä tuo Applen mukaan merkittäviä muutoksia iPadien käyttöön. iPadOS -käyttöjärjestelmän perusta on samanlainen kun iOS-järjestelmän, mutta se tuo tabletin toimintaan lisää tehoja ja se on suunniteltu tekemään iPadin toiminnoista entistäkin monipuolisempia. Uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa tehokkaita tapoja katsoa, käsitellä ja jakaa tiedostoja. iPadOS on käytettävissä 30.9.2019 alkaen. 


 


 


Entistä tehokkaampaa iPadin käyttöä


 


 


iPadOS mahdollistaa Applen mukaan uudelle iPadin Multi-Touch-näytölle suunniteltujen sovellusten tehokkaamman käytön. Sovellukset käynnistyvät Applen mukaan jopa kaksi kertaa nopeammin iPadOS:ssä. iPadin suurta näyttöä on hyödynnetty koti-valikon uudistamisessa. Nyt iPadin koti-valikkoon mahtuu enemmän sovelluksia ja esimerkiksi tabletin etusivulle saa kiinnitettyä widgetejä sovellusruudukon rinnalle.


 


Applen mukaan iPadOS:n myötä iPad reagoi herkästi ja nopeasti liikkeisiin. Uudella iPadilla voit esimerkiksi vetää ja pudottaa tiedostoja sormenpäällä, sekä voit valita ja muokata tekstiä vain sormia käyttämällä. Slide Over ja Split View -toiminnot mahdollistavat työskentelemisen useissa sovelluksissa helposti ja näppärästi.


 


Applen mukaan iPadOS tuo mukanaan myös muun muassa nämä uudistukset: työpöytäkokemuksen mahdollistama Safari-verkkoselain, Apple Pencil -kynän pienempi viive, tuki USB-levyille ja muistikorteille Tiedostot-sovelluksessa sekä mahdollisuus asentaa App Storen kautta käyttöön eri fontteja. Myös moniajoa on uudistettu. Lisäksi iPadOS:iin sisältyy myös iOS 13:n uudistukset. 


 


 



 


 


Parempi yksityisyydensuoja ja monipuoliset ominaisuudet


 


 


Applen mukaan kuvien käsittelystä ja hallinnasta tulee iPadOS:in myötä helppoa, sillä se mahdollistaa nopeita ja käteviä keinoja niiden tallentamiseen, muokkaamiseen ja selaamiseen. Uuden käyttöjärjestelmän myötä voit esimerkiksi lisätä liitteitä Kalenteri-sovelluksen tapahtumiin. iPadOS:ssä on 38 uutta näppäimistökieltä ja se tukee uusinta Wi‑Fi Alliance ‑standardia, joka mahdollistaa turvallisemman selauskokemuksen.


 


iPadOS:in uusi hämärään ympäristöön suunniteltu Tumma Tila -ominaisuus vie sovellukset Applen sanoin tunnelmalliseen värimaailmaan. Se integroituu Applen mukaan koko iPadOS:ään, aina laitteen vakioapeista ja asetuksista järjestelmätason näkymiin saakka. Tumma tila -vaihtoehto ei se rasita silmiäsi, jolloin voit työskennellä pidempään.


 


iPadOS mahdollistaa Applen mukaan entistäkin paremman yksityisyyden suojaamisen. Sen avulla voit hallita tietojasi paremmin ja voit esimerkiksi päättää yksityiskohtaisemmilla tavoilla, mitä sijaintitietoja annat sovelluksille.


 


 



 


 


iPadOS on yhteensopiva seuraavien iPadien kanssa


 


 


12,9 tuuman iPad Pro
11 tuuman iPad Pro
10,5 tuuman iPad Pro
9,7 tuuman iPad Pro
iPad (7. sukupolvi)
iPad (6. sukupolvi)
iPad (5. sukupolvi)
iPad mini (5. sukupolvi)
iPad mini 4
iPad Air (3. sukupolvi)
iPad Air 2


 


 


Verkkokaupassamme on kattava valikoima Applen iPadejä. Tutustu valikoimaan täällä


 


 



 


 


Katso myös:


 



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa