Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64243
Kirjoituksia 174744

Google Pay on nyt täällä!Highlighted

Google Pay on nyt täällä!

Moderaattori
Viestejä 413 kpl

Google Pay on nyt täällä!

1/5

G pay.png

 

Uusi nopea ja kätevä maksutapa Google Pay on rantautunut Suomeen. Nyt voit piipahtaa vaikkapa lähikaupassa tai kahvilla ja jättää lompakon kotiin. Miltä kuulostaisi hoitaa ostokset pelkällä älykellolla?

                  

Google Pay on Android-laitteille tarkoitettu maksutapavaihtoehto, joka toimii kaupoissa samalla tavalla kuin maksukortillakin lähimaksaminen, mutta maksukortin sijaan maksupäätteellä vilautetaankin älypuhelinta. Google Paylla alle 25€ ostosten maksuun riittää pelkkä puhelimen herätys, mutta myös suurempien summien maksaminen onnistuu avaamalla laitteen lukitus. Palvelulla maksaminen onnistuu myös sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista.

 

Miten saan sen käyttööni?

 

Alkuvaiheessa Google Payn käyttö on mahdollista vain Nordean asiakkailla ja palveluun kelpaavat kaikki henkilöasiakkaiden kortit sekä yrityskortit. Danske Bank on ilmoittanut myös antavansa tukensa tälle myöhemmin. Lisäksi sovellukseen on mahdollista lisätä erilaisia kanta-asiakas-, lahja- tai jäsenkortteja. Käyttöönotto on mahdollista tehdä Nordean mobiilipankissa, Nordea Walletissa tai Google Payssä. Maksuttoman Google Pay –sovelluksen voi ladata Google Play –kaupasta.

 

Uusi lähimaksun mahdollisuus tulee siis puhelimille sekä älykelloille joista löytyy vähintään Android 5.0 -käyttöjärjestelmä. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että laitteesta löytyy myös NFC-ominaisuus, sillä sitä tarvitaan lähimaksamisessa. Tämän voi tarkistaa esimerkiksi puhelimen asetuksista. Sopivan laitteen löydät itsellesi verkkokaupastamme!

 

 

Palvelun käyttämisestä on hyvin turvallista. Käytettäessä puhelinta lähimaksamiseen kaupassa, Google Pay ei lähetä credit- tai debit-kortin varsinaista numeroa maksun yhteydessä. Käytössä on sen sijaan virtuaalinen tilinumero, jonka ansiosta korttitiedot pysyvät salassa. Jos puhelin katoaa, voit esimerkiksi Telia Turvapaketilla lukita laitteen etänä, mutta myös virtuaalisen kortin kuolettaminen on mahdollista, jolloin muovikortilla maksaminen onnistuu normaalisti.

 

Käyttäjälle Google Pay on hyvin pitkälle vastaava palvelu kuin esimerkiksi Apple Pay, joka rantautui Suomeen noin vuotta aiemmin. Mobiilimaksamiseen pääset tutustumaan tarkemmin toisessa Telia Yhteisön jutussamme. On mielenkiintoista nähdä, kuinka nämä kehittyvät vielä jatkossa. Käytätkö itse Google Payta tai vastaavia palveluita arjessasi?

4 vastausta
Highlighted

Lady
Lady
Viestejä 3 430 kpl

2/5

"Alkuvaiheessa Google Payn käyttö on mahdollista vain Nordean asiakkailla ja palveluun kelpaavat kaikki henkilöasiakkaiden kortit sekä yrityskortit." 

 

Tästä olen vähän eri mieltä, sillä minulla on Google Pay ja se on S-Pankki Visa Debit kortille.

Tämä tuli automaattisesti minulle kun vuokrasin elokuvan Google elokuvista ja laitoin maksukortiksi S-pankin kortin.

En vain ole vielä ottanut etämaksua Google Payssa käyttöön 😉

Screenshot_20181105-092544__01.jpg

 Edit Eli tuota etäkäyttöä ei voi ottaa muilla kuin Nordean korteilla käyttöön, mutta verkossa voi Google Paylla tai siis Google Payhin tallennetulla kortilla maksaa esim elokuvia Google elokuvista jne.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 068 kpl

3/5

Käytän edelleen Osuuspankin tarjoamaan Pivo-sovellusta Android-puhelimissani. Hyvin harvoin ostan Google Play kaupasta maksullisia tuotteita ja tarvittaessa voin käyttää maksuvaihtoehtona operaattorilaskutusta. Lisäsin varmuuden vuoksi S-pankin maksukortin täydennykseksi Google Payhin. Mieluummin niputan yhdelle palveluntarjoalla kuin hajautetusti nuo palvelut. Toki aina on virkistävää kokeilla jotain uutta! Hymiö Erittäin onnellinen

 

Kuvahaun tulos haulle mobile pay gif

Lähde: https://gfycat.com 5.11.2018

0 tykkäystä
Highlighted

Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 068 kpl

4/5

OP seuraa, miten Apple Pay kiinnostaa kuluttajia ja miten maksamisen järjestelmät kehittyvät niin käytettävyydeltään, asiakaskokemuksiltaan kuin kustannuksiltaankin. Tulevaisuus näyttää, miten Apple Pay yleistyy maksutapana ja lähteekö OP siihen mukaan. OP:lla ei ole tällä hetkellä asiassa uutta tiedotettavaa.

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 54 kpl

5/5

Tässähän kelpaa lähimaksuun myös esimerkiksi vuosimaksuton Stockmannin MasterCard, sillä kortti on Nordean myöntämä. Ja sama pätee muuten myös Apple Payn puolella. Nyt pitäisi varmaan investoida joku tuoreempi Android Wear -kello, että pääsisi testaamaan Google Paytakin kellolla.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.