Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62352
Kirjoituksia 170360

Harman Kardon Onyx Studio 4 soittaa lempibiisisi langattomastiHighlighted
Ex-telialainen
Rekisteröitynyt: ‎03-06-2019
Kirjoituksia: 70
1/1

Harman Kardon Onyx Studio 4 soittaa lempibiisisi langattomasti

Harman Kardon Onyx Studio 4.png

 

Esittelyssä tällä kertaa suosittu Harman Kardon Onyx Studio 4 -Bluetooth-kaiutin, josta ei bassoa ja ääntä puutu. Kotonani on kaksi mustaa kaiutinta vinyylilevyjen ja puhelimen soittolistojen pyörittämiseen, ja kaiuttimet ovat olleetkin kovassa käytössä useamman kuukauden.

 

Ensipistoksen Harman Kardonin kauttimiin sain isältäni, joka oli ostanut useamman kotiinsa. Hän käyttää kaiuttimia monipuolisesti omien LP-levyjen soittamiseen sekä puhelimen soittolistoille. Joka kerta kotikotona käydessäni hän muisti mainita H/K:n kaiuttimista ja testisoittaa niitä. Milloin soi Thin Lizzy, milloin Pearl Jam – särisemätön vahva ääni soi toisiinsa linkitetyissä kaiuttimissa, joita pystyi siirrellä langattomuuden ansiosta yläkerrasta alakertaan ja takaisin.

 

Kaiuttimen voi yhdistää esimerkiksi Bluetooth-vinyylisoittimeen.Kaiuttimen voi yhdistää esimerkiksi Bluetooth-vinyylisoittimeen.

Eipä siinä sitten kauaa mennyt, kun tilasin yhden. Lyhyen käytön jälkeen tilasin toisen, koska pitäähän sitä tulla ääni molempien korvien suuntiin. Olihan sitä ollut iskän kanssa puheissa myös, että kaiuttimet saa helposti linkitettyä toisiinsa. Käydäänpä tarkemmin läpi kaiuttimen ominaisuuksia!

 

Ulkonäkö

 

Harman Kardonin kaiuttimet ovat ulkonäöltään simppeleitä, ja Onyx Studio 4 -mallia saa kahdessa värissä mustana tai valkoisena. Kaiutin on kooltaan sopiva kotikäyttöön ja kokoisekseen kevyt kantaa. Kaiuttimen takaosassa on kädelle sopiva muotoilu, joka helpottaa laitteen siirtelyä ja kantamista. Kaiuttimen takaosassa on avoimena näkyvä liikkuva basso, jota on hauska koskea musiikin soidessa (mutta ei todennäköisesti suositeltavaa). 

 

Kaiutin kulkee näppärästi kahvasta kantamalla.Kaiutin kulkee näppärästi kahvasta kantamalla.

Designinsa puolesta kaiutin sopii kotiin kuin kotiin, ja sen saa piiloon tai framille arvoisellensa paikalle vaikka telkkarin viereen, työpöydälle, lipaston päälle, kirjahyllyyn...

 

HK 1.jpg

 

Bluetooth

 

Kaiutin toimii Bluetoothin avulla, ja sen voi kytkeä langattomasti Bluetoothia tukeviin laitteisiin. Itselläni tämä tarkoittaa yhdistämistä puhelimeen, tablettiin tai bluetooth-vinyylisoittimeen. Uuteen laitteeseen linkittäminen onnistuu todella helposti muutamalla napin klikkauksella. Onpa sitä käynyt niinkin, että kotonani on ollut pieni taistelu musiikkivalinnoista, kun vaihdellaan koko ajan kilpaa kaiuttimeen yhdistettyä puhelinta. Ärsyttävää, mutta mahdollista. Samanaikaisesti kaiutin voi olla yhdistettynä kahteen äänilähteeseen, jotka se muistaa.

 

Nykyään useita medialaitteita käytetään bluetoothin välityksellä, ja näin on myös vinyylisoittimeni kanssa. Monissa soittimissa on vanhanaikaisen piuhan lisäksi langaton vaihtoehto. Omassa täysautomaattisessa soittimessani on helppokäyttöinen bluetooth-nappi, jota painamalla laite yhdistyy kaiuttimeen. Kaiutin toki muistaa myös edelliset yhteydet, eli uusi yhdistäminen tehdään vain laitetta vaihdettaessa (ja silloinkin todella nopeasti).

 

Kaiuttimien linkitys

 

Yksi Harman Kardonin kaiuttimien parhaista ominaisuuksista on niiden linkitysmahdollisuus. Kaiuttimessa on linkitysnappi, jolla sen saa suoraan yhdistettyä toiseen tilassa olevaan kaiuttimeen. Ilman piuhoja, ilman säätöä. Omissa kaiuttimissani tämä onnistuu siten, että painan molempien kaiuttimien linkitysnappeja ja kappas kummaa: soittamani musiikki soi yhtäkkiä kahdesta eri äänilähteestä. Harman Kardonin Connect+-ominaisuus mahdollistaa kaiuttimen yhdistämisen jopa sataan samalla ominaisuudella varustettuun kaiuttimeen.

 

Harman Kardon bluetooth.png

 

Muita speksejä

 

Voit hallinnoida kaiutinasetuksiasi lataamalla HK Connect -sovelluksen AppStoresta tai Google Playsta. Sen kautta voit yhdistää kaiuttimia ja muuttaa asetuksia. Voit myös asettaa kaiuttimet oikealle ja vasemmalle - jotta ääni toistuu mahdollisimman kattavasti ympäri kotiasi. Sovellus toimii sekin bluetoothin välityksellä.

 

Sovellus-homma.png

 

Voit käyttää kaiutinta myös puhelukaiuttimena, kun se on yhdistetty puhelimeesi. Kaiuttimessa on kaiutinpuhelujärjestelmä, joka tunnistaa puheesi. Kuulet siis kaverisi äänen kaiuttimesta, ja voit puhua kotonasi siihen. Melun- ja kaiuinvaimennus varmistaa sen, että puhelut pysyvät kirkkaina molemmissa päissä. Voit käyttää kaiuttimessa myös Siriä tai Google Now:ta.

 

Kaiuttimessa on jopa 8 tunnin akunkesto, mutta voit pitää sitä myös seinässä koko ajan. Kaiuttimen On/Off-napin sininen väri alkaa sykkiä punaisena, kun akku on vähissä. Sinulla on silloin kuitenkin vielä hyvin aikaa pistää kaiutin seinään kiinni – ja jatkaa musiikin kuuntelua.

 

 

HK valkoinen.png

 

Saat hankittua kaiuttimen omaksesi Telialta. Meiltä saat myös Spotify Premiumin, jolla saat tai teet soittolistat joka tilanteeseen soitettavaksi. Osta ensin vaikka yksi, ja sitten sen kaveriksi 99 lisää! Hymiö Silmänisku

 

Lue lisää: