Helpotusta opiskelijaelämään: tutustu näihin sovelluksiin

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 7 katselukertaa

 


 


 


Uusi lukukausi on täällä taas ja (leijona)juhlien jälkeen koitti arki. Kokosimme listan maksuttomia sovelluksia kevään puurtamista helpottamaan - voilà!


 


1. Mobile Pay


MobilePayllä jaat helposti esimerkiksi ravintola- tai taksilaskun ystäviesi kesken pelkän puhelinnumeron avulla. Ei siis enää tilinumeroiden keräämistä ja muistuttelua veloista. Mikä parasta, MobilePay on tarkoitettu kaikkien pankkien asiakkaille.


 


2. Office Lens


Unohda irralliset kuitit tai muistilaput! Voit ottaa kuvia vaikkapa lehtiöistä, kuiteista tai tiedostoista, rajata ja parannella niitä sekä tallentaa kuvat OneNoteen.  Näppärällä hakutoiminnolla voit hakea kuvissa olevaa tulostettua tekstiä ja jopa muokata sitä. Huomaa, että Office Lens edellyttää sisäänkirjautumista Microsoft-tilillä.


 


3. Quora


Kysy mitä vaan ja asiantuntijat vastaavat.  Englanninkielisessä sovelluksessa saat vastauksia eri aloilta, mm. poliiseilta, näyttelijöiltä, lakimiehiltä ja jopa astronauteilta. Tämän sovelluksen kanssa aika kuluu kuin siivillä, kun selaat jo valmiita kysymyksiä ja vastauksia. Näistä tiedoista voi olla hyötyä muussakin kuin Trivial Pursuitissa!


 


4. Oikotie Vuokrattavat Asunnot


Uusi asunto haussa? Tällä sovelluksella voit hakea juuri sinulle sopivaa vuokrakotia, selata kohteita kartalla ja katsoa niistä lisätietoja. Tallenna parhaimmat suosikeiksi ja palaa niihin jälkikäteen. Jos sen sijaan ASP-tililläsi on jo tarvittava summa, lataa mieluummin Oikotie Myytävät Asunnot.


 


5. LinkedIn


Mistä tulevana kesänä töitä? Luo itsellesi digitaalinen CV ja verkostoidu. Yhä useampi firma nostaa mielenkiintoiset työpaikat esiin somessa ja haluat varmasti saada seuraavasta unelmaduunistasi tiedon ensimmäisenä. Sovelluksessa voit mm. seurata haluamiasi yrityksiä, etsiä töitä ja jakaa mielenkiintoisia artikkeleita. Tutustu myös erilliseen Linkedin Job Search -sovellukseen.


 


6. Kotikokki


Löydät kaikki yli 56 000 kotikokkien hyväksi toteamaa reseptiä. Tallenna lempireseptisi, luo ostoslistoja ja tee hakuja myös erikoisruokavaliot huomioiden. Tämä sovellus ei sammu ratkaisevalla hetkellä, kun sormesi ovat taikinakulhossa, vaan resepti pysyy koko ajan näkyvillä.


 


7. Shazam


Ihan sairaan hyvä biisi - mikä tää on? Anna Shazamin tunnistaa uusi lempikappaleesi puolestasi. Kappaleen soidessa käynnistä Shazam, osoita puhelimen mikrofoni kohti musiikkia ja odota noin 30 sekuntia. Tunnistamisen jälkeen voit ostaa kappaleen iTunesta, suoratoistaa Spotifysta, Deezerista tai Google Playsta sekä katsoa videon Youtubesta. Tosi kätevää!


 


8. Duolingo


Onko yläasteen tai lukion kielitunneista jo hetki aikaa? Oletko lähdössä reissuun ja kielipää pitäisi päivittää? Duolingo on helppo ja pelimäisyydessään koukuttava sovellus, jossa voit itse määritellä, kuinka paljon haluat päivittäin kahmia uusia sanoja. Opiskele vaikka useampaa kieltä kerrallaan.


 


9. 112 Suomi


Vahinko kävi ja osoite hukassa - mitä tehdä? Tämä sovellus tuo avun nopeammin paikalle paikantamalla hätäpuhelut. Eri viranomaisten päivystysnumerot on myös nyt koottu samaan paikkaan. Hätäkeskuskin suosittelee.


 


10. Pinterest


Jos et vielä ole tutustunut Pinterestiin, tee se nyt. Hakusanalla Student löydät ratkaisuja opiskelijaelämän haasteisiin - niihinkin, joiden olemassaolosta et vielä tiennyt. Ja jos opiskelun lomassa iskee esimerkiksi matkakuume tai sisustusvimma, inspiraation lähteiden määrä on rajaton.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa