Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65912
Kirjoituksia 178514

Huawei P20 ja P20 Pro tarjoavat tyylikkyyttä ja erinomaisia kameraominaisuuksiaHuawei P20 ja P20 Pro tarjoavat tyylikkyyttä ja erinomaisia kameraominaisuuksia

Moderaattori
Viestejä 995 kpl

Huawei P20 ja P20 Pro tarjoavat tyylikkyyttä ja erinomaisia kameraominaisuuksia

1/1

HuaweiP20P20Pro.PNG

 

Huawei julkisti P-sarjan puhelimensa jo reipas vuosi sitten mutta edelleen kyseiset mallit ovat varsin valideja myös uudempien älypuhelinten rinnalla. P20 ja P20 Pro -mallit ovat saaneet kehuja erityisesti kameraominaisuuksistaan ja laadukkaasta ulkonäöstään. 

 

Tyylikäs ja tehokas parivaljakko

 

Molempien laitteiden ulkonäkö on sangen yhteneväinen. Puhelimet ovat laadukkaan näköisiä, tyylikkäitä ja rakenteeltaan lasi-alumiinia. Suorittimina on Kirin 970 -järjestelmäpiiri, joka valmistajan mukaan edistää akunkestoa ja optimoi puhelimen toimintoja siten, että laite toimii nopeammin. Myös käyttöjärjestelmä on molemmissa sama, EMUI 8.1, joka perustuu Android 8.1:een. Ulkoisesti puhelimien etupuolet näyttävät samalta ja kamera on istutettu keskelle, laitteen yläreunaan. Näyttöloven saa tarvittaessa piilotettua molemmissa puhelimissa, jos se häiritsee käyttöä. Vaikka näytöt ovat tekniikaltaan erilaisia, ei värintoistossa testien mukaan ole kuitenkaan huomattavaa eroa. Liittimet ovat laitteissa myös identtisiä. Kummassakaan puhelimessa ei ole enää 3,5 mm kuulokeliitäntää, vaan liittimenä toimii uudemmistakin puhelinmalleista tuttu USB-C -liitin.

 

Isoimmat erot löytyvät kameran ominaisuuksista

 

Sekä P20 että P20 Pro erottuvat erityisesti kameraominaisuuksiensa puolesta. Markkinoille tullessaan P20 Pro oli ensimmäisiä kolmoiskamerapuhelimia. Tämän mallin seuraajassa P30 Prossa kameroita on vastaavasti jo neljä.

 

Perusmalli P20:ssä on kaksi Leican takakameraa, 12 megapikselin värisensorikamera sekä 20 megapikselin kamera monokromisensorilla, joka parantaa erityisesti hämäräkuvausta. Lisäksi toisesta kamerasta löytyy kaksinkertainen hybridizoom sekä lasertarkennus. Etukamerasta pikseleitä löytyy vastaavasti 24. Monokromisensorin avulla kameran linssi vastaanottaa enemmän valoa ja näin myös hämärässä otetut kuvat ovat selkeitä. Kameran ominaisuuksiin kuuluu myös 4D ennakoiva tarkennus, jolloin tarkennuspiste asettuu automaattisesti liikkuvaan kohteeseen ja kuvista tulee tarkkoja vaikka kohde liikkuisikin. Erityismaininta puhelimen ominaisuuksista täytyy antaa Ultra Snapshot -pikakuvaukselle. Valmistajan mukaan kuvan voi napata jopa 0,3 sekunnissa kaksoisnäpäyttämällä äänenvoimakkuuden pienennyspainiketta. Tämä täytyisi päästä ehdottomasti testaamaan!

 

Huawei P20 Pro:ssa takakameroita on kolme. 40 ja 20 megapikselin väri- ja monokromikamerat ovat saaneet rinnalleen kahdeksan megapikselin telelinssikameran kolminkertaisella optisella zoomilla. Etukamerassa pikseleitä on sama määrä kuin P20-mallissakin. Kamera käyttää hyödykseen tekoälyä ja tämän ansiosta se asettaa automaattisesti kuvauskohteen väritasapainon sopivaksi. Tekoäly ehdottaa myös kuvatessa asettelua- ja rajausvaihtoehtoja, jolloin kuvaaminen on helpompaa. Etukamerassa on lisäksi tekoälyllä toimiva 3D-mallinnusteknologia, joka Huawein mukaan tunnistaa kasvonpiirteet ja säätää valaistusta optimaaliseksi. DxO Mark:in tekemässä vertailussa P20 Pro sijoittuu edelleen kameraominaisuuksiensa puolesta sijalle 7, yhdessä Huawei Mate 20 Pro:n ja Samsung Galaxy 10+ kanssa. Varsin pätevä laite siis vieläkin, vaikka julkaisusta onkin jo aikaa.

 

Huomionarvoista on myös se, että Huawei P20 Pro valittiin vuosi sitten elokuussa vuoden 2018-2019 parhaaksi älypuhelimeksi. Valinnan teki EISA - European Image and Sound Association. Puhelin sai tunnustusta laadusta, muotoilusta ja suorituskyvystä. Sitä kehuttiin myös kehittyneimmäksi, innovatiivisimmaksi ja teknisesti loistavimmaksi älypuhelimeksi koskaan. Artikkelin löydät kokonaisuudessaan täältä.

 

 

Huawei P20 Pro:ssa on Leican kolmoiskamera.Huawei P20 Pro:ssa on Leican kolmoiskamera.

 

Tekniset speksit vertailussa

 

  Huawei P20 Huawei P20 Pro
Rakenne Alumiini-lasirakenne Alumiini-lasirakenne
Näyttö 5,8” LCD-näyttö 6,1” FullView OLED-näyttö
Resoluutio  2240 x 1080 2244 x 1080
Etukamera 24 Mpix 24 Mpix
Takakamera 12 Mpix + 20 Mpix väri- ja monokromikamerat, hybridizoom 40 Mpix + 20 Mpix väri- ja monokromikamerat + 8 Mpix telelinssikamera 3x optisella zoomilla
Tallennustila 128 Gt 128 Gt
Käyttöjärjestelmä Android 8.1 Oreo + EMUI 8.1 Android 8.1 Oreo + EMUI 8.1
Keskusmuisti 4 Gt 6 Gt
Suoritin Kirin 970 -järjestelmäpiiri Kirin 970 -järjestelmäpiiri
Liittimet USB-C USB-C
Mitat 149.1 x 70.08 x 7.65 mm 155.0 x 73.9 x 7.8 mm
Paino 165 g 180 g
Akku 3400 mAh + Huawei SuperCharge -pikalataus 4000 mAh + Huawei SuperCharge -pikalataus
Muuta IP53-luokitus (vain roiskeveden kestävä) IP67-luokitus (pöly- ja vesitiivis)

 

 

Kumpi kannattaa valita?

 

Hinta-laatusuhde on molemmissa malleissa enemmän kuin kohdallaan. Hinta on tullut alas huomattavasti sitten julkaisuhetken, mutta ominaisuudet ovat silti riittäviä tämän päivän tarpeisiin. Jos vertaillaan pelkästään speksejä, on P20 Pro silloin ykkösvalinta. Viime vuoden ”Vuoden Puhelin” -palkinnon saaja ei ole huono valinta tänäkään päivänä. P20 sopii mielestäni käyttäjälle, joka ei tarvitse puhelimeensa kaikkein tuoreimpia ominaisuuksia mutta arvostaa silti hyvää kameraa ja sitä että puhelin toimii tehokkaasti ja on laadukas. Valitset kumman vain, pärjäät sillä varmasti useita vuosia eteenpäin. Ja kun suojaat uuden laitteesi suojakuorella ja näytönsuojalla, pysyy laitteesi uudenveroisena pidempään.

 

Löytyykö sinulta jompi kumpi P-sarjan malleista ja mitä mieltä olet puhelimesta? Erityisesti kameraominaisuudet kiinnostavat varmasti monia. 

 

Lue myös:

 

- Esittelyssä Huawei Y5 2019 - Edullinen tehopakkaus

- Tyylikäs kolmikko vertailussa - Honor 20 Pro, 20 ja 20 Lite vakuuttavat ominaisuuksillaan

- Esittelyssä Huawei P Smart Z - Kokonaisvaltainen kuvauskokemus

- Huawei Mate 20 Pro tarjoaa tehoa ja tekoälyä

Vastaa