Huawei P9 ja P9+ - Huawein tuoreimmat uutuudet

  • 16 November 2021
  • 6 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

 


Huawei P9 ja P9+ ovat Huawein älypuhelinmalliston kärkipäähän sijoittuvia laitteita, joiden on tarkoitus haastaa muiden valmistajien kirkkaimpaa kärkeä, kuten Samsung S7:aa ja LG G5:sta. Huawei on panostanut erityisesti puhelimen kameraominaisuuksiin sekä suorituskykyyn. Suorituskyvystä vastaa Huawei Kirin 955 -järjestelmäpiiri. Esimerkiksi GSM-Arenan testissä suorittimen teho on ollut vankkaa verrattuna muihin valmistajiin. Kuitenkin testien mukaan Mali-T880 MP4 -grafiikkasuoritin jäisi testien valossa kilpailijoittensa jalkoihin. Kuitenkin synteettiset testit eivät kerro kaikkea käytännön suorituskyvystä. Testit löytyvät täältä: GSM-Arena


 



Huawei P9 Grey


 


Laitteen muut merkittävät ominaisuudet ovat:


 





    • Mitat: 145.0 mm x 70.9 x 6.95 mm - 144 g.



      • Prosessori: 64-bittinen Kirin 955 2.5 GHz -ydinprosessori.

      • Näyttö: 5.2" Full HD -kosketusnäyttö (1920 x 1080p)

      • Keskusmuisti: RAM 3 GB.

      • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0

      • Pääkamera: 2x12 MP, kaksoisvärisalama (1920x1080).

      • Kuvaustilat: ammattilaistila, slow motion-videokuvaustila, värimaalaustila.

      • Etukamera: 8 MP, salamavalo.

      • Tallennustila: 32 Gt, laajennettavissa microSD-kortilla jopa 128 Gt.

      • Sim-kortti: NANO SIM (single SIM)

      • Akku: 3000 mAh.

      • Tunnistimet: Sormenjälkitunnistin, infrapunasensori, hallisensori, kompassi, liiketunnistin, kiihtyvyysanturi, valoisuuden tunnistin.

      • Pakkauksen sisältö: P9-älypuhelin, kuulokkeet, pikaopas, USB Type-C-kaapeli, laturi






(Teknisten tietojen lähde Soneran verkkokauppa, Linkki.)


 


Näytön koko sijoittuu keskiluokkaan, jossa Full HD -resoluutio on useimmissa tapauksissa riittävä takaamaan pikselöitymättömät grafiikat. Huawei kertoo näytön tarjoavan entistä eläväisemmän ja luonnollisemman värintoiston.


 


Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista onkin kameravalmistaja Leican kanssa yhteistyössä kehitetty pääkameraratkaisu. Kamerassa yhdistetään kaksi 12 megapikselin kamerasensoria, joidenka objektiivien valovoima on f 2.2. Kameroiden kennot ovat tekniikaltaan BSI CMOS ja yksittäisen pikselin koko on 1,25µm. Erikoisen ratkaisusta tekee se, että toinen sensori tallentaa tavallisen RGB-kuvan ja toinen mustavalkoisen. Yhdessä Leican kanssa kehitetyn algoritmin avulla puhelin yhdistää kuvat, ja lopputuloksen luvataan olevan ammattilaiskameralaatua, myös heikossa valaistuksessa. Lisää Huawein kameratekniikasta voit lukea ja katsella täältä: Huawein kameratekniikan esittelysivu.


 


Huawei P9 on tarjolla 32Gt ja 64Gt variantteina, joista Suomessa ainakin tällä hetkellä ennakkotilattavissa on vain 32Gt malli. 32Gt mallissa keskusmuistia on 3GB, mutta 64Gt mallissa sitä olisi jopa 4GB. Android 6.0 Marshmallowin myötä on ollut mahdollista liittää muistikortti osaksi tallennustilaa. Jotkin valmistajat, kuten Samsung ovat rajoittaneet tätä ominaisuutta. (Lähde Android CentralHuawein osalta ei ole tietoa, onko ominaisuutta keinotekoisesti rajoitettu.


  


Huawei P9 sijoittuu huomattavasti kilpailijoiden huippumalleja edullisemmaksi. Nähtäväksi jää, tarjoaako laite millaista suorituskykyä ja kestääkö se vertailua kilpailijoiden huippumalleihin. Myös erikoisen kameraratkaisun kuvanlaatu herättää mielenkiintoa. Kiinnostusta herättää myös se, onko Huawei saanut virrankulutuksen pysymään kurissa. Aiemmilla Kirin-piireillä on virrankulutus ollut reilumpaa kuin esim. Qualcomin tai Samsungin valmistamilla piireillä.


 


 


Android Authority on tehnyt kattavan hands on -katsauksen P9:iin. Voit katsoa sen alta(englanniksi).


 


 



 

 

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tämä on kyllä kiinnostava laite juurikin tuon tuplakameran vuoksi. Näin Twitterissä ohimennen yhden pimeässä otetun kuvan, se oli otettu ilmeisesti lähes pilkkopimeässä ja eikä kuvassa ollut kohinaa ja sieltä erotti jotain yksityiskohtiakin jopa.


 


Suurella mielenkiinnolla odotellaan kunhan jengi pääsee tätä käyttämään että millaista jälkeä tällä tulee :)

Mielenkiintoinen puhelin jossa hyvillä ominaisuuksilla oleva kamera

Hieno puhelin! 

Jännä tuo tupla kamera, minkälaisia kuvia se nyt käytännössä ottaa?

 

  • Akku: 3000 mAh. 

Tuo akku on tässä vaiheessa aika huolestuttava, nimittäin sonyn puhelimessa oli samanverran ja kun kameralla leikin menemään niin akkukin oli aika pian loppu, joten miten tämä P9 hoitaa hommansa kun siinä on 2x12mpix kamera. 

 

Mutta muut ominaisuudet näytti olevan ihan ok.  :)

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @kenuu90,


 


Tässä blogissa on käyttökokemuksia ja kuvia, joita on otettu Huawei P9 puhelimilla


http://klaani.sonera.fi/t5/iPhone-iPad-Android-Windows/Huawei-P9-kayttokokemuksia/m-p/125671#M1871


 


Itselläkin on tuo puhelin ollut nyt pari viikkoa testikäytössä ja täytyy sanoa että on kyllä mahtava kamera tai siis tupla kamera ;)


 


 Akku on kyllä kestänyt hyvinkin pitkään jopa ilman virransäästöohjelmaa, liekö siihen "osasyynä" android 6.0 🙂 (usein puhelimen suurin akun kuluttaja on muuten näyttö).

, Kiitos linkistä.

 

Katselin noita kuvia ja ihan hyviltä ne näyttää, tykkään siitä kun itse kuvatta kohde erottuu taustasta. :) 

 

Muistan tosiaan kun mulla oli sonyn puhelin arkikäytössä, niin se näyttö veti akun nollaan aika nopeasti vaikka oli virransäästöt ym päällä. 

 

Pitää jossain vaiheessa varmaan kipittää tuohon Kauppakeskus Kaaren TeleFinland myymälään katsomaan kyseistä puhelinta jos heillä on P9 valikoimassaan. 

 

Voi olla, että Android 6.0 on paljon kevyempi ja ystävällisempi kuin esim 5.0.1 joka vei mun hermot jatkuvaan tahtiin, siksi vaihdoin iphone 5s:ään. :) 

I have Huawei P9 , it works good , i like :smileyhappy: this cell camera.

Vastaa