Kastuiko älypuhelimesi - 3 vinkkiä

  • 16 November 2021
  • 9 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

 


 


 


Kaikki varmasti tietävät että älylaitteet ovat nykyisin tärkeä osa elämää ja ovat aina mukana tai ainakin lähellä :smileyvery-happy:


 


Tableteille ja älypuhelimille löytyy useita erilaisia suojia kuten esimerkiksi roiskeelle ja iskuille. Laitteen sisällä olevat anturit värjäytyvät mikäli ne kastuvat. Puhelimen ominaisuudet on hyvä käydä alussa läpi ja tarpeen tullen ostaa lisävaruste kuten esim. suojakotelo puhelimeen tai lasipinnoite näyttöön.


 


Mikäli laite pääsee kastumaan vedessä ja se sammuu niin hyvät neuvot ovat tarpeen. Listasin 3 vinkkiä kuivaamiseen kotikonstein:


 


1. Sammuta laite ja irroita akku (myös suojakuoret jos mahdollista)


2. Käytä keittämätöntä riisiä joka sitoo kosteutta (tämän yhteydessä voi käyttää silica-pusseja joita tulee esim. uusien kenkien mukana)


3. Anna laitteen kuivua 1-3 päivää lämpimässä paikassa


 


Tämän jälkeen käynnistä puhelin uudelleen ja lataa tarvittaessa akku. Mikäli puhelin ei käynnisty niin se kannattaa viedä lähimpään huoltoon.


 


Kotivakuutus saattaa korvata vioittuneen laitteen, mutta laitteen vakuutus ei korvaa kastumista koska se tulkitaan usein käyttäjän omaksi virheeksi :smileyhappy:


 


9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hienoa, kiitos vinkeistä Sekunti 🙂 Nämä ovat erittäinkin ajankohtaisia nyt, kun juhannus lähestyy ja lomakausi muutenkin, eräskin puhelin on tippunut ja tippuu jorpakkoon kesän aikana :D

Mites tilanne muuttuu, jos Juhannus-jorpakossa on suolaista vettä eli se puhelin käy meressä ? Laitetaanko suoraan riisiin vai huuhdellaanko ensin järvessä ?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

"Mites tilanne muuttuu, jos Juhannus-jorpakossa on suolaista vettä eli se puhelin käy meressä ? Laitetaanko suoraan riisiin vai huuhdellaanko ensin järvessä ?"


 


Ennen on ainakin suositeltu, että suolaisen veden kanssa tekemisiin joutunut puhelin huuhdellaan mahdollisimman äkkiä makealla vedellä tai alkoholilla ;)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Omalla vastuulla tietenkin :smileywink:

 

Tässä tilanteessa edelleen suosittelen kuivaamaan puhelimen lämpimässä tilassa (keittämättömän riisin kera). Kaikki irroitettavat osat (mm. akku, suojakuori, muistikortti) kannattaa antaa kuivua erikseen. En suosittele laittamaan akkua liian kuumaan paikkaan jottei syttyisi juhannuspaloa näiden kaikkien alkoholilla kasteluiden seurauksena. Mikäli akku pullistuu niin akkua ei tule missään nimessä käyttää! :smileyvery-happy:

 

EDIT: Nopea huuhtelu makealla vedellä auttaa neutralisoimaan sen vaikutuksen ja tämän jälkeen kannattaa kuivata laitteen osat pyyhkeellä ja tehdä edellä mainittu toimenpide :smileytongue:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jos sattuu olemaan huono olo niin en suosittele puhelimen "laatoitusta" sillä mahanesteet ovat yleensä niin syövyttäviä, että voi olla ettei puhelimen huuhtelukaan auta. Ainakin kaverin "tuhoutumaton" Nokia 3310 aikanaan koki tuon tuhoksi, tosin hän ei huomannut asiaa heti niin puhelimen "sisuskalut" ehtivät syöpyä ;)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Etenkin nuo integroidut (sisäiset) akut voivat olla hankalia ellei itse osaa avata kuoria. Helpommalla pääsee kun vie suoraan huoltoon.

 

Jos puhelin on järvessä vaikkapa 15 minuuttia niin voi olla että ei se enää virkoa koskaan :smileysurprised:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jotain toivoa puhelimen elpymisestä on, jos se sattuu olemaan vedenkestävä puhelin vaikka se lilluisi järvenpohjassa tai tehtaan öljynerotusaltaassa :smileysurprised:


 


Kaverilla tippui Catepillar vedenkestävä puhelin veneestä järveen ja hänellä meni tovi puhelimen sukeltamiseen järven pohjasta. Muutaman päivän oli saanut kuivatella vesihöyryjä pois näytöstä.


 


Tytölläni tippui Sonyn vedenkestävä puhelin tehtaan öljynerotusaltaaseen, hän sai lopulta ongittua sen sieltä. Hieman joutui hanan alla pesemään ja nahkainen lompakkokotelo vähän värjäytyi, mutta puhelin toimii edelleenkin yli vuoden päästä mainiosti.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Minulla on käytössäni Sony-puhelin, joka on vesitiivis ja lisävarusteena ostin tuon panssarilasin.

 

Samalla tavalla Catepillar (kuten mainitsit ) ja Samsung Xcover -puhelimet ovat huippupuhelimia jos etsii kestävää puhelinta. Jos lähtee veneilemään niin kaikenlaisiin puhelimiin on olemassa pussi, joka ei päästä vettä sisään ja kelluu vedessä jos vene sattuu kaatumaan myrkyssä :)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Päädyin Sony xperia z1 puhelimeen juurikin vesitiiveyden vuoksi. Moottoripyöräilyssä hyvä ominaisuus kun sitä kuitenkin joutuu kosteassakin kelissä ajamaan. Noh, rehellisyyden nimessä tuo puhelin on joutunut vesitiiveyden vuoksi vähän ehkä liiankin rajuihin testeihin. Veli hommasi z5 puhelimen ja kiva nähdä miten kauan tuo puhelin kestää, kun käyttö on aitoa työkäyttöä kuorma-auto hommissa. 

Vastaa