Klaanin koeajossa 7.4. Tesla-sähköauto

  • 16 November 2021
  • 9 kommenttia
  • 10 katselukertaa

 


 


 


Kaksi moottoria. 700 hevosvoimaa. Kiihtyvyys 0-100 jopa 3,0 sekunnissa (lähestulkoon äänettömästi). Kyllä sitä tuntee olonsa kuin joulua odottavaksi pikkupojaksi kun ajattelee ensi viikkoa.


 


Nimittäin, torstaina 7.4. allekirjoittanut lähtee yhdessä Klaanipäällikkö Tero Revonmäen (TeroRe) kanssa koeajamaan Tesla Model S:ää. Mukaamme liittyy myös radiosta ja TV:stäkin tuttu ajoneuvos Jussi Halli, jolla piisaa kokemusta vaikka minkälaisten superautojen ratista. Teslan takaa ei tosin hänelläkään ole ennestään ajokokemusta, joten siinä mielessä olemme kaikki kolme yhtä keltanokkia kyseisen auton suhteen. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä mitkä ovat ajoneuvoksen ensitunnelmat miljardööri Elon Muskin luomuksesta ja lisäksi jännittää käännyttääkö kokemus Teron, joka on ollut jo pitkään vannoutunut bemarimies. :smileywink:


 


Parasta tässä kaikessa on kuitenkin se, että myös te muut pääsette seuraamaan minun, Teron sekä Jussin koeajoa ja vieläpä suorana lähetyksenä. Tulemme siis tekemään Facebook Live -lähetyksen paikan päältä Teslan ratin takaa tuolloin 7.4. klo 12:00 alkaen. Luvassa on siis herkkua kaikille autoilun ja digitalisaation ystäville. Koeajon aikana tulemme tarkastelemaan Teslaa esimerkiksi esineiden internetin näkökulmasta ja selviää teille varmasti myös mitä tekemistä Soneralla on kyseisten autojen kanssa.


 


Käykäähän siis ennen kyseistä ajankohtaa tykkäämässä Soneran Facebook -sivuista (Sonera ja/tai Sonera Yrityksille), niin saatte automaattisen ilmoituksen puhelimeenne kun Live -lähetys alkaa (kunhan teiltä löytyy vain Facebook –sovellus puhelimesta).


 


Suoran lähetyksen lisäksi luvassa on toki myöhempänä ajankohtana myös blogikirjoitus ja video kokemuksestamme.


 


PS. Mikäli teillä herää ennen ensi viikon torstaita kysymyksiä koskien Teslaa, joihin haluaisitte meidän vastaavan Live -lähetyksessämme, laittakaa niitä tulemaan kommenttina tämän kirjoituksen alle niin poimimme sieltä parhaat kysymykset ja vastaamme niihin sitten parhaamme mukaan. :smileyhappy:


 



9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kyllä, olen autofani! Teslan koeajo on unelmien täyttymys ja ennakko-odotukset ovat korkealla.


 


Onhan sähköautoja (täysin sähkölla kulkevia vähemmän aikaa) ollut jo jonkin aikaa markkinoilla mutta pääsääntöisesti ne ovat ihan hirveän näköisiä ja jo pelkästään tämä on itsellä syy etten ole missään vaiheessa niistä kiinnostunut. Teslan tapauksessa asia on toisin, kuvien perusteella auto on kuin mikä tahansa urheiluauto mutta se mitä konepellin alta löytyy yllättää. Teslamotors tunnetaan myös laadukkaana autovalmistajana, joten voinen sanoa että Tesla on sähköautojen Rolls Royce?


 


Teslassa on uskomaton suorituskyky jonka vain sähkömoottorit tarjoavat - välitön vastaavuus kaasupolkimen painallukseen. Polttomoottoriautoissa on kaikissa pieni viive kun kaasua painaa, osassa enemmän ja osassa vähemmän mutta kaikissa on viivettä jonkin verran mutta niinkuin sähkömoottoreissa ylensäkin niin Teslalla alkaa tapahtua kun kaasua (tai painiketta) painetaan. Voin helposti kuvitella jo etukäteen että selkänojille todellakin on tarvetta.


 


Tämä kaikki yhdistettynä myös muuhun mielenkiintoiseen tekniikkaan jota autosta löytyy, Tesla on hieno paketti johon päästään tutustumaan koeajon aikana joten jäähän kuulolle :)

Jaahas,  taas pyydetään vaan naamakirja ryhmä,  joten pidä vaan itselläsi. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, Soneran Facebook -sivulle pääsee vaikkei sinulla olisi FB-tunnuksia. Niitä tarvitsee ainoastaan jos haluaa kirjoitella siellä sivulla meille tai laittaa meille vaikka privaa. Muutoin tunnuksia ei tarvitse olla.


 


Nyt en ole ihan varma että näkyykö se tuleva Live-lähetys myös ilman FB_tunnuksia mutta jos ei näy niin ei huolta tulemme tosiaan tekemään koeajosta myös koosteen joka tulee löytymään täältä Klaanista sekä Soneran Youtubesta :)

Okay.  Sanon suoraan,  että vihaan sosiaalimediaa ja en koskaan kirjaudu niille sivuille. 

 

Minua kiinnostaa oikea Live ja siten nautin!

Seuraa tiedotus. Joudumme aikaistamaan Teslan koeajoa tuolloin torstaina 7.4. puolella tunnilla, eli Facebook Live lähetys alkaa jo klo 12:00. Pistäkäähän kalenteriin ylös. :smileywink:

Kunniamerkki +14

Täytyypä olla koneen ääressä, ainahan autot kiinnostaa :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Koeajo ajettu ja täytyy sanoa että olipahan hieno kokemus! Jussi Halli koeajoi siis Teslan livelähetyksen aikana, ja minä sekä Ville ajoimme sitten kuvien ulkopuolella. Lyhyesti sanottuna: Tesla vakuutti meidät kaikki, olemme aivan myytyjä!


 


Koeajon parhaat palat ja videokuvaa itse autosta yms yms on tulossa joten jääkäähän kuulolle!

Upea ja mahtava auto. Kerran tätä ajettuaan ei mikään muu tunnu enää miltään. Vielä kun hinnat hieman tulisi alaspäin :P 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Olen edelleen vakuuttunut Teslasta, vaikka aikaa koeajosta on jo hyvän aikaa. Hinnat tulevat alas kunhan tekniikka kehittyy ja "arkipäiväistyy", sitä odotellessa :)

Vastaa