Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori
  • 371 custom-general.kudos
  • 589 custom-general.replies
  • 73 custom-general.solutions

Löydä itsellesi tehokas läppäri reissukäyttöön - Kuusi ominaisuutta paljon matkustelevalle

Tietokone matkalle.jpg
 
Kiireiseen ja liikkuvaan elämänmenoon vaaditaan laitteiltakin tietynlaisia ominaisuuksia, jotta ne kulkevat  mukana vaivatta ja ilman ylimääräisiä ponnisteluja. 
Kannettavat tietokoneet ovat tietenkin poikkeuksetta mukana pidettäviä, mutta niidenkin ominaisuuksissa on eroavaisuuksia mitkä kannattaa ottaa huomioon ostopäätöksen teossa.
 
Millaisia seikkoja paljon matkustelevat sitten arvostavat laitteissaan? Käydään niistä yleisimpiä tässä artikkelissa läpi! Jos jokin jää mielestäsi uupumaan listalta, niin kerrothan sen kommenttiosiossa. Nostin verkkokaupastamme mukaan hyviä esimerkkejä kannettavista tietokoneista, joissa toteutuu näitä alla lueteltuja ominaisuuksia tehden niistä erinomaisia läppäri-vaihtoehtoja reissukäyttöön tehokkuudesta ja käyttömukavuudesta tinkimättä. 
 
1. Näppärä koko ja keveys
 
Varmasti yksi selkeimmistä reissuläppäriin kohdistuvista toiveista on sen sopiva koko. Mukana pidettävän kannettavan tietokoneen tulee olla mieluiten kooltaan mahdollisimman ohut ja kevyt. Plussaa saa toki vielä lisää, jos laite on rungoltaankin mahdollisimman siro. Tässä tosin tulee vastaan se ristiriita, että moni haluaa kuitenkin tietokoneen näytön olevan tarpeeksi suuri siihen, että työskentely läppärillä onnistuu mukavasti eikä näyttöä tarvitse tihrustaa.
 
Esimerkiksi Huawei Mate X Pro -kannettavassa on 13 tuuman näyttö. Se ei ole suurimmasta päästä, mutta silti valmistaja on kiinnittänyt huomiota myös siihen, miten näyttökoko saadaan maksimoitua laitteen muuhun kokoon nähden. Mate X Prossa on nimittäin erittäin ohuet; lähes olemattomat näytönreunat, jolloin itse konekaan ei ole paljoa sen ruutua suurempi. Lisäksi kone painaa vain hieman reilun kilon verran ja on alle 1,5 sentin paksuinen. 
 
Noin kilon painoisia ohuita läppäreitä löytyy valikoimistamme myös paljon muitakin. Jos haluat koneeseesi suuremman näytön keveydestä tinkimättä, niin yhtenä vaihtoehtona nostaisin myös Acerin Swift 5 -läppärin, jossa on 15,6 tuuman näyttö, mutta paino silti vain kilon verran. 
Huawei Mate X Prossa on erittäin kapeat kehykset näyttökoon maksimoimiseen, mutta rungon koon minimoimiseenHuawei Mate X Prossa on erittäin kapeat kehykset näyttökoon maksimoimiseen, mutta rungon koon minimoimiseen
2. Akunkesto ja ladattavuus
 
Pitkillä matkoilla on erittäin tärkeää, ettei laitteesta lopu akku kesken, tai että se on helppo ja nopea ladata takaisin käyttökuntoon tarpeen tullen.
 
Erityisesti reissukäyttöön tarkoitetuissa kannettavissa tietokoneissa on kiinnitetty huomiota akunkestoon, sekä helppoon ja nopeaan ladattavuuteen. Pitkällä akunkestolla varustetuista läppäreistä nostaisin hyväksi esimerkiksi verkkokaupastamme löytyvän Lenovo Yoga S940 -läppärin. Koneessa on laitevalmistajan mukaan 15 tunnin akunkesto, joka varmasti riittää pidemmillekin matkoille jos pistoke ei ole helposti saatavilla. Lisäominaisuutena Yoga S940:ssa on lisäksi pikalataus, ja se onnistuu myös uudemmista älypuhelimistakin tutulla USB-C -kaapelilla. Tunnin pikalatauksella akun varaustaso nousee 80 prosenttiin, eli saat jälleen kokonaisen työpäivän ajaksi nopeastikin lisää käyttöaikaa.
 
3. Yksityisyyden varmistaminen
 
Kun matkustat, teetkö samalla myös töitä? Työn luonteesta riippuen saattaa olla erittäin tärkeää, että ulkopuoliset eivät pääse kurkkimaan koneellesi. Näyttöihin on saatavilla erilaisia kalvoja, joiden avulla konetta ei voi katsoa muusta suunnasta kuin edestä. Sivustakatsojat näkevät tällöin vain mustaa ruutua. 
 
Kuitenkin myös koneiden ominaisuuksina on keinoja suojata omaa yksityisyyttäsi. Esimerkiksi myös pitkän akunkeston omaavassa Lenovo Yoga S940 -läppärissä on lisäksi Glance -katseenseurantaohjelmisto. Sen ansiosta voit siirrellä tiedostoja silmilläsi, sekä koneen ääreltä poistuessasi näyttö pimenee automaattisesti. Tällöin laite tallentaa tiedostot automaattisesti, eivätkä ulkopuoliset pääse niihin mitenkään käsiksi. Lisäksi voit videopalavereissa pitää sijaintisi omana tietonasi Back Blur -toiminnon ansiosta; toiminto nimittäin sumentaa videon taustan eikä vastapuoli tällöin näe muuta kuin sinut.
 
Nykyisin läppäreistä löytyy perinteisen salasanan lisäksi muitakin keinoja estää ulkopuolisten pääsyn koneellesi. Esimerkiksi Asus ZenBook S -läppärissä on sormenjälkitunnistin, jonka avulla pystyt kirjautumaan nopeasti ja turvallisesti ilman salasanaa. Asus ZenBook 15 pitää puolestaan sisällään luukun avaamisesta aktivoituvan kasvojen tunnistuksen.
Lenovo Yoga S940 -kannettava tietokone pitää tehokkaan akun lisäksi sisällään myös hyvät ominaisuudet yksityisyyden suojan varmistamiseenLenovo Yoga S940 -kannettava tietokone pitää tehokkaan akun lisäksi sisällään myös hyvät ominaisuudet yksityisyyden suojan varmistamiseen
4. Liitettävyys
 
Liikkeellä ollessasi laitteen hyvä liitettävyys tuo paljon helpotusta arkisiinkin toimiin. Liitettävyydellä tarkoitan kannettavan tietokoneesi yhdistämistä muihin laitteisiin, sekä tietenkin päinvastoin.
 
Hyvänä esimerkkinä helpotusta tuovasta liitettävyydestä toimii verkkokaupastamme löytyvä Asus Zenbook S. Laitteesta löydät esimerkiksi 3,5mm audioliitännän, kolme USB C -porttia, joista kaksi on Thunderbolt 3 tuettuja, ja joiden kaikkien kautta voit ladata laitettasi tai liittää tarvittaessa ulkoiseen näyttöön. Thunderbolt 3 -portteihin voit liittää yhtäaikaisesti jopa kaksi 4K 60 Hz -näyttöä. Vaikka varsinaisesti tien päällä ollessasi lisänäyttöjä ei varmasti ole mahdollista kiinnitellä, on tämä ominaisuus näppärä esimerkiksi etätöitä tehdessä, tai jos toimipisteesi välillä vaihtelee etkä työskentele aina samassa paikassa.
 
ZenBook S:n mukana tulee myös Mini Dock -adapteri, johon pystyt liittämään niin USB-laitteen, kuin myös HDMI -laitteen. Monissa läppäreissä juuri liitettävyydestä saatetaan karsia ensimmäisenä, kun laitteesta pyritään saamaan mahdollisimman yksinkertainen ja ohut. Tästä syystä kannattaa miettiä mihin haluat koneesi saada yhdistettyä, ja tarkistaa liittämisen mahdollisuudet ennen läppärin ostoa.
 
Asus ZenBook S -läppärissä on monipuolisesti erilaisia liitäntämahdollisuuksia helpottaen työskentelyä eri paikoissaAsus ZenBook S -läppärissä on monipuolisesti erilaisia liitäntämahdollisuuksia helpottaen työskentelyä eri paikoissa
5. Verkko-ominaisuudet
 
Moni on varmasti joskus ollut tilanteessa, jossa sinulla ei ole omaa nettiä käytettävissä ja haluat yhdistää laitteesi julkiseen Wi-Fi -verkkoon. Julkisilla langattomilla verkoilla on lähes poikkeuksetta aina kerrallaan paljon käyttäjiä, ja tämä vaikuttaa yhteyden toimivuuteen.
 
Tästä syystä jos olet paljon liikkeellä, ja hyödynnät julkisia Wi-Fi -verkkoja, läppäriltä kannattaa edellyttää myös hyviä verkko-ominaisuuksia. Esimerkiksi Asus Zenbook 15 -läppärissä nopeimmat mahdolliset langattomat tietoliikenneyhteydet mahdollistaa uusimman standardin Wi-Fi 6, joka tekee langattomasta yhteydestä entistä vakaamman. Tämän tärkeys korostuu juuri niissä tilanteissa, jos työskentelet monen yhtäaikaisen käyttäjän kuormittamassa verkossa, tai jos sinun pitää lähettää ja vastaanottaa suuria tiedostoja. Hyvillä verkko-ominaisuuksilla yhteys toimii laitteellasi vakaammin ja varmemmin.
 
6. Ohjelmien yhtäaikainen pyörittäminen yhdellä näytöllä
 
Jos istuskelet paljon tien päällä, niin läppärin näyttö on se ainoa näyttö millä on pärjättävä, sekä mahdolliset työt ja opiskelut hoidettava. Tähänkin pulmaan ovat laitevalmistajat tarttuneet ja tuoneet kannettaviin tietokoneisiin aputilaa mahdollistaakseen useamman ohjelman pyörittämisen samanaikaisesti. 
 
Asus Zenbook 15 -laitteesta löydät toiminteen mahdollistamaan laitteen käytön ilman erillisiä lisänäyttöjä. Läppäriin on nimittäin integroitu ScreenPad 2.0 -kosketuslevy, joka tuo lisää käyttömukavuutta eri toiminteissa. ScreenPad 2.0 on samalla tasohiiri, mutta myös 5,65 tuuman Full HD -kosketusnäyttö. Se sopeutuu eri ohjelmistoihin ja käyttötarpeisiin tehden työskentelyn kahdella näytöllä mahdolliseksi ilman erillistä näyttöä. Tällä tavoin pystyt hallitsemaan yhtäaikaisesti eri tehtäviä, sekä saat lisätilaa meneillä oleviin töihisi.
 
Screenpad toimii myös pikavalikkona, jonka avulla hallitset esimerkiksi päänäytöllä pyörivän elokuvan tai sarjan asetuksia. Pystyt säätämään äänenvoimakkuutta, kuvaa, sekä siirtymisiä ilman että komentoikkuna tai hiiren kursori häiritsee katselua.
 
Toinen hyvä esimerkki kannettavaan tietokoneeseen upotetusta lisänäytöstä on Asuksen ZenBook Duo -läppärissä. Duossa lisänäyttö on sijoitettu näppäimistön yläpuolella kattaen lähes koko tietokoneen leveyden ja tuoden näin lisää työskentelytilaa. ZenBook Duosta voit lukea lisää @ReOlivia :n tekemästä arvostelusta
 
Asus ZenBook 15 mahdollistaa sinulle lisää käyttömukavuutta erillisen ScreenPad 2.0 -kosketuslevyn ansiostaAsus ZenBook 15 mahdollistaa sinulle lisää käyttömukavuutta erillisen ScreenPad 2.0 -kosketuslevyn ansiosta
Millaiset ominaisuudet ovat sinun mielestäsi tärkeitä mukana kulkevalta läppäriltä?
 
Lue lisää:

Telia Yhteisö moderaattori | Samsung Galaxy S21 | Garmin Vivomove | Lukutoukka | TV-sarjat

0 vastausta