Lumia 950 tai 950 XL ja Display Dock, pitkästä aikaa WAU!

  • 16 November 2021
  • 3 kommenttia
  • 17 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10324 kommenttia

 


 


Sain testikäyttööni Lumia 950 XL:n ja siihen kylkeen Display Dockin, ja täytyy sanoa että kun kytkin nämä käyttöön niin leuat loksahti pitkästä aikaa ihan ammolleen! Tämä kombinaatio on ainakin omasta mielestäni pitkästä aikaa tällä alalla jotain merkittävästi uutta ja oikeasti hyödyllistä!


 


Dock muuttaa puhelimen ja näyttöruudun (telkkari tai tietokoneen näyttö, HDMI/Display Port -liitännällä) tietokoneeksi ja jos liität dockiin vielä hiiren ja näppiksen niin voit työskennellä kuten tietokoneella konsanaan. Voit luoda tai avata ja muokata Office-tuoteperheen tiedostoja, sähköposti, internet-selain on käytettävissäsi, Facebook ja niin edelleen. Uudessa Lumiassa riittää vääntöä, voit nimittäin työskennellä isolla ruudulla ja samaan aikaan vielä puhelimella ihan jotain muuta - ja nämä eivät häiritse toisiaan!


 


Tsekkaa videot ja päätä itse:


 



 



 



 


Lue lisää Microsoftin sivuilta --> linkki


Täältä pääset tilaamaan oman Lumia-puhelimesi --> linkki


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Näppärä ominaisuus, totta tosiaan ja näyttää jopa toimivan! Ei tarvitse raahata läppäriä tai yhdistää omia muistitikkuja tms. vieraisiin tietokoneisiin. Ei taida HDMI-kaapelin kautta tarttua paljoa haittaohjelmia? Eikä tarvitse kantaa mukanaan esim. läppäriä, vaikka eihän ne enää kauheasti paina. Ainakaan kevyimmät.

 

Jossain netissä oli kirjoiteltu, että laite lämpenee kohtalaisesti Display Dock -käytössä. Miten , havaitsitko tavanomaisuudesta poikkeavaa lämpeämistä ja tyhjenikö akku nopeammin kuin ehti latautua? Miten raskaaseen käyttöön puhtia riittää, ylikuumeneeko laite?

 

Pieni harmi tuossa on se, että ohjelmistotarjonta on rajoittunutta, eli ei PC-sovellukset tolla pyöri (koska ARM), pitäisi tiedostaa hankintavaiheessa. Miten onnistuu esim. nettiselauksessa Silverlight-pohjaisten palveluiden käyttö, kuten MTV3 Katsomo? Tottahan voi käyttää sovelluskaupasta löytyvää Katsomo-sovellusta? Onneksi monet käyttävät jo HTML5 -pohjaisia videoplayereita yms. joten Edge-selain pitäisi niistä selvitä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, tuossa testikäytössä mitä näpräilin niin huomasin että puhelin tosiaan lämpesi mutta ei mitenkään merkittävästi. Akun latauksesta/purkautumisesta ei ole havaintoa, en kiinnittänyt siihen huomiota.


 


Officea ja nettiselainta pyörittelin isolla ruudulla ja puhelimessa jotain pientä, mutta näin netistä että puhelimella pystyy jopa pelaamaan pelejä samaan aikaa kun isolla ruudulla työskennellään Officen kanssa! Joten vääntöä tuntuu riittävän.


 


En ole testannut noita Silverlight-pohjaisia palveluita, onko joku kenteis tämän combon hankkineista testannut?

Kokeilin MTV 3 Katsomoa pikaisesti ja kyllä se tuntui toimivan. Kokeilun aikana akku latautui 78 %->92 %.

Vastaa