Mikä läppäri lukiolaiselle?

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 68 katselukertaa
Mikä läppäri lukiolaiselle?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kymmenet tuhannet nuoret aloittavat tänäkin syksynä lukio-opintonsa. Koulut ovat siirtyneet uuteen opetussuunnitelmaan ja niinpä ylioppilaskoekin suoritetaan suurilta osin sähköisesti. Jos hankintalistalla on perus koulutavaroiden lisäksi myös läppäri, on syytä miettiä millaisia ominaisuuksia kannettavassa tulee olla, ja mikä kone miellyttää sekä opiskelijaa että kukkaroa.

 

Mitä ominaisuuksia läppäriltä vaaditaan?

 

Ylioppilastutkintolautakunnan määrityksen mukaan yo-kokeessa käytettävän laitteen tulee käynnistyä usb-tikulta, siinä on oltava vähintään 4 Gt keskusmuisti, x64-suoritin ja kuulokeliitäntä. Näyttösuositus on 13-17 tuumaa. Lisäksi tarvitaan useampia usb-portteja, koska yo-kokeessa käytettävä Abitin muistitikku varaa yhden portin. Myös ulkoinen hiiri on suositeltavaa. Huomioithan myös että niin hiiri kuin kuulokkeetkin tulee olla langalliset.

Verkkoliitäntä –ominaisuus on melkeinpä ehdoton, sillä moni koulu toteuttaa kokeen langallisessa verkossa. Jos verkkoliitäntä puuttuu, sen voi hankkia usb-porttiin liitettävällä sovittimella.

Verkkokaupastamme löytyy useita vaihtoehtoja, jotka täyttävät nämä vaatimukset. Valikoimassa on vaihtoehtoja kaikkien kukkarolle. Ja mikä parasta, laitteen voi hankkia myös osissa, kuluttomasti ja korottomasti, Telia Rahoituksen kautta.

Nämä alla olevat laitteet on testattu valmistajan toimesta yhteensopivaksi sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän Abitti/DigabiOS kanssa. 

HUOM: Digabi OS on kolmannen osapuolen ohjelmisto, emme voi koskaan taata täydellistä toimivuutta ohjelmiston päivityksistä johtuen. 

 

Lenovo IdeaPad Flex 5 14”

 

HP Laptop 14s-dq3015no 14"

 

 

Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14"

 

 

 

Katso tästä muut Digabi/Abitti -yhteensopivat laitteet

 

Omassa perheessä läppärin hankinta on myös nyt ajankohtaista. Vaikka läppäri kuuluukin nykyään luokiosta saataviin opiskeluvälineisiin, niin mietinnässä on riittääkö se kaikkeen siihen mitä opiskelija haluaa sillä tehdä. Vaakakupissa painaa eniten akun kesto, keveys ja se että koneessa riittäisi ominaisuuksia myös tulevaisuuden varalle. Edullisellakin läppärillä varmasti pärjää. Kannattaa kuitenkin miettiä mitä kaikkea sillä haluaa tehdä opiskelujen lisäksi ja mitkä ominaisuudet on nuorelle tärkeimmät. Onko se tehokkuus, näyttö vai kenties väri. Valikoimaa riittää, oli tarve millainen tahansa. 

 

Haluatko auttaa muita päätöksessä ja jakaa omat vinkkisi läppärin hankintaan? Mikä juuri sinun mielestäsi on paras kannettava opiskelijalle?


Artikkelia muokattu 07/2023

 

Lue myös: 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa