Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63234
Kirjoituksia 172563

Mikä läppäri lukiolaiselle?Highlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 885
1/1

Mikä läppäri lukiolaiselle?

Kevyt ja kompakti läppäri on lukiolaisen perusvaruste.Kevyt ja kompakti läppäri on lukiolaisen perusvaruste.

edit: Sivu päivitetty 07/2020

 

Kymmenet tuhannet nuoret aloittavat tänäkin syksynä lukio-opintonsa. Koulut ovat siirtyneet uuteen opetussuunnitelmaan ja niinpä ylioppilaskoekin suoritetaan suurilta osin sähköisesti. Kirjojen lisäksi hankintalistalla on läppäri, ellei sellaista omista jo ennestään. Malleja ja merkkejä on useita ja monissa perheissä mietitäänkin millaisia ominaisuuksia kannettavassa tulee olla ja mikä kone miellyttää sekä opiskelijaa että kukkaroa.

 

Mitä ominaisuuksia läppäriltä vaaditaan?

 

Ylioppilastutkintolautakunnan määrityksen mukaan yo-kokeessa käytettävän laitteen tulee käynnistyä usb-tikulta, siinä on oltava vähintään 4 Gt keskusmuisti, x64-suoritin ja kuulokeliitäntä. Näyttösuositus on 13-17 tuumaa. Lisäksi tarvitaan useampia usb-portteja, koska yo-kokeessa käytettävä Abitin muistitikku varaa yhden portin. Myös ulkoinen hiiri on suositeltavaa. Huomioithan myös että niin hiiri kuin kuulokkeetkin tulee olla langalliset.

 

Verkkoliitäntä –ominaisuus on melkeinpä ehdoton, sillä moni koulu toteuttaa kokeen langallisessa verkossa. Jos verkkoliitäntä puuttuu, sen voi hankkia usb-porttiin liitettävällä sovittimella.

 

Verkkokaupastamme löytyy useita vaihtoehtoja, jotka täyttävät nämä vaatimukset. Valikoimassa on vaihtoehtoja kaikkien kukkarolle. Ja mikä parasta, laitteen voi hankkia myös osissa, kuluttomasti ja korottomasti, Telia Rahoituksen kautta.

 

Nämä alla olevat laitteet on testattu valmistajan toimesta yhteensopivaksi sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän Abitti/DigabiOS kanssa.

 

 

Lenovo IDEAPAD S340 14"

LenovoIdeapadS340.PNG

 

HP Laptop 15S-EQ0083NO 15,6"

Abittiyhteensopiva.PNG

 

Lenovo IDEAPAD L340 GAMING 17,3"

LenovoIdeapadL340.PNG

 

 

Lenovo IDEAPAD 330 17,3"

LenovoIdeapad330Black.PNG

 

 

Asus VIVOBOOK E402 14"

Abitti1.PNG

 

Katso tästä muut Digabi/Abitti -yhteensopivat laitteet

 

 

Omassa perheessä läppärin hankinta on myös nyt ajankohtaista. Vaakakupissa painaa eniten akun kesto, keveys ja se että koneessa riittäisi ominaisuuksia myös tulevaisuuden varalle. Edullisellakin läppärillä varmasti pärjää. Kannattaa kuitenkin miettiä mitä kaikkea sillä haluaa tehdä opiskelujen lisäksi ja mitkä ominaisuudet on nuorelle tärkeimmät. Onko se tehokkuus, näyttö vai kenties väri. Valikoimaa riittää, oli tarve millainen tahansa. 

 

Haluatko auttaa muita päätöksessä ja jakaa omat vinkkisi läppärin hankintaan? Mikä juuri sinun mielestäsi on paras kannettava opiskelijalle?

 

Lue myös: 

 

- Läppärit eri käyttötarpeisiin: Mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota 

- Lenovon Idapadit vertailuun