Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
ReOlivia
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
  • 295 custom-general.kudos
  • 471 custom-general.replies
  • 20 custom-general.solutions

Mitä pitää tietää nuorten suosimasta sovelluksesta Tellonym?

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tellonym sovellus iphone 8 plus1.jpg

 

 

Tellonym on sovellus, jossa käyttäjät voivat esittää toisilleen kysymyksiä anonyymisti. Koskaan ei voi tietää keneltä kysymys on tullut. Sovellus on ollut suosittu lähinnä ulkomailla mutta on rantautunut myös suomalaisten käyttöön. Sitä on ladattu yli 13 miljoonaa kertaa. Tellonym mainostaa itseään lauseella "Kysy tutuiltasi kysymyksiä, joita et ole ennen kehdannut kysyä" tai että voit kysyä ihastukseltasi kysymyksiä ilman, että hän tietää kuka sinä olet. Kysymyksiä voi esittää myös tuntemattomille ihmisille, sillä Tellonym ehdottaa sinulle suoraan henkilöitä joille kysymyksiä kannattaa esittää.

 

Sovellus on hauskaa ajankäyttöä mutta sitä ei tulisi perheen pieninten käyttää ikärajan 17+ takia. Tellonym on hyvin samankaltainen kuin Sarahah-sovellus, joka on sittemmin poistettu Google Playsta ja App Storesta vakavien kiusaamistapausten vuoksi. Siksi onkin hyvä olla tarkkana, jos nuoresi käyttää Tellonym sovellusta ja varmistaa sovelluksen oikeanlainen käyttö. Pyydä nuortasi kertomaan, jos hän saa sovelluksessa ikäviä viestejä tai huomaa jonkun muun saaneen niitä. Tellonym onkin ottanut sovellukseensa kiusaamista ehkäiseviä ominaisuuksia, esimerkiksi pystyt blokkaamaan viestit, joissa on ilkeää sisältöä. Esimerkiksi haukkumasanat, kirosanat tai rasistiset ilmaukset on hyvä estää. Tämä tuo toisaalta myös haasteensa, koska on mahdollista olla ilkeä ilman että käyttää voimasanoja. Tellonymin pääpointti on hassuttelu, eli käytön tulee olla kivaa. 

 

Tellonym.PNG

 

Tellonym sovellus.PNG

 

tellonym 1.PNG

 

 

Sovellukseen kirjautumiseen tarvitaan joko sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Tellonym myös saattaa käyttää sijaintiasi silloinkin kun sovellus ei ole auki. Tämä ominaisuus voi kuluttaa akkua nopeammin. Voit yhdistää puhelimesi yhteystiedot suoraan Tellonymiin, jolloin on nopeasti nähtävissä ketkä ystävistäsi ovat ottaneet sovelluksen käyttöön. 

 

Lue myös:

0 vastausta