Miten säästät älypuhelimen akkua?

  • 16 November 2021
  • 2 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


 


Nykyisin lähes kaikilla alkaa olla käytössään kosketusnäytöllisiä älypuhelimia. Näyttöjen koko on myös kasvanut viime aikoina ja tämä on osaltaan lisännyt ongelmia akun keston kanssa. Tarjoilen nyt muutaman höydyllisen vinkin, jolla voit helposti parantaa puhelimesi akun kestoa huomattavasti. Mikäli mieleesi tulee vielä muita hyödyllisiä vinkkejä akun säästämiseksi, jätä kommenttia tämän blogitekstin alle.


 


 



  1. Kylmä ilma syö akkua


Kylmä ilma kuluttaa puhelinten akkua huomattavasti nopeammin, kuin normaalisti sisälämpötilassa. Vältä siis pitämästä puhelinta turhaan kylmässä ulkoilmassa. Tässä yhteydessä myös hyvänä muistutuksena, että mikäli latauksen aikana puhelimen akku turpoaa, niin se on syytä toimittaa välittömästi huoltoon.



  1. Käytä WLAN yhteyttä 3G/4G verkon sijaan, jos mahdollista


Mikäli käytät puhelinta kotona tai sellaisessa paikassa, missä on WLAN verkko olemassa, niin kannattaa hyödyntää WLAN verkon nettiyhteyttä, sillä sekin vie vähemmän virtaa kuin datayhteydet.


 



  1. Pienennä puhelimen näytön kirkkautta


Jokaisessa puhelinmallissa voi säätää näytön kirkkautta ja tämä kannattaakin säätää mahdollisimman pienelle. Monissa malleissa on myös mahdollisuus automaattiseen kirkkauden säätöön, jolloin puhelin pyrkii itsekseen valitsemaan kulloinkin tilanteeseen sopivan kirkkauden. Tällä pystyt säästämään akkua huomattavasti.


 



  1. Sulje sovellukset aina käytön jälkeen


Nykyisin monissa puhelimissa sovellukset jäävät taustalle auki, vaikka suljet puhelimen näytön. Esimerkiksi iPhonessa käynnissä olevat sovellukset voi lopettaa siten, että painaa kaksi kertaa kotinappia ja pyyhkäisee sovellusta ylöspäin. Mikäli käyttäjällä on monia sovelluksia yhtä aikaa käynnissä, niin se vie pahimmillaan paljon akkua.


 



  1. Bluetooth ja sijaintipalvelut pois käytöstä


Mikäli et aktiivisesti tarvitse Bluetooth ominaisuutta, niin se kannattaa ottaa pois päältä, jolloin säästät virtaa huomattavasti. Puhelimissa on myös nykyisin oletuksena sijaintipalvelut käytössä, eli GPS toiminto. Tämän voi halutessaan kytkeä myös pois päältä, jolloin pystyy säästämään akkua. Toki joidenkin paikkatietoa tarvitsevien sovellusten (sää, kartta jne) osalta GPS toiminne on hyvä pitää päällä.


 



  1. PUSH ilmoitukset pois käytöstä


Monilla on käytössään PUSH ilmoitukset ja oletuksena näitä tulee hyvinkin usein. Esimerkiksi Facebookista voi tulla puhelimeen ilmoituksia tykkäyksistä, kavereiden jaoista ja yksityisviesteistä yms. Mikäli on toiminteita, mistä et välttämättä halua ilmoitusta Facebookin sovelluksen kautta, niin ilmoitustoiminne kannattaa kytkeä niiden osalta pois päältä. Tämän voi tehdä applikaation asetuksista.


 



  1. Vältä puhelimen turhaa lataamista.


Puhelinta ei kannata pitää lautauksessa turhaan. Puhelin kannattaa ottaa irti laturista, kun 100% tulee täyteen. Toki puhelimen voi huoletta ladata yön ylikin, mutta liiallista laturissa roikottamista kannattaa välttää, koska se kuluttaa akkua jonkin verran.


 



  1. Sovelluksia akun kulutuksen tutkintaan


Carat: Tällä sovelluksella saat vinkkejä, miten juuri oman puhelimesi akun kestoa voisi parantaa.


 


Battery Doctor: Hyvää infoa akun kulumisesta ja mikä syö virtaa


 


Normal: Antaa ehdotuksia akun keston parantamiseksi, sekä näyttää virtasyöpöt sovellukset puhelimestasi.


 



  1. Matkalle Powerbank mukaan


Vaikka millaisia temppuja tekisit, niin joskus se akku loppuu kuitenkin. Helppo tapa saada puhelimeen virtaa ilman sähköpistokkeita on Powerbank. Näitä matkalatureita löytyy monenlaisia, mutta yleensä niillä saa ladattua puhelimen täyteen virtaa ainakin kertaalleen. Tässä yksi esimerkki matkalaturista https://goo.gl/Nu1V5A


2 kommenttia

Samsung kännykässä voi tyhjentää tausta  prosessit näin: 

 

Laita kännykkä vaaka asentoon ja paina koti nappulaa niin kauan, että näkyviin tulee sovellukset, klikkaa "Sulje kaikki" 

Painappa uudelleen ja valitse "Teht.hall." klikkaa "tyhjennä muisti"  niin monta kertaa, että se näyttää nollaa.☺️

Ei ole nyt sen enempää niksejä, mutta eikös tuo ole nyt vähän hölmöä. Tehdään hienoja ja kalliita puhelimia huippuominaisuuksilla ja sitten kaikki mahollinen täytyy sulkea ja säätää, että saa virran riittämään edes päiväksi. Kylläkai nyt nykypäivänä on keksitty jo sellaset akut jotka kestäs vaikka viikon näissä vehkeissä. Ei varmaan vaan haluta tuoda vielä markkinoille. Sama homma kuin kaikissa laitteissa..pikkuhiljaa tuodaan pikkusen parempaa tuotetta myyntiin.

Vastaa