Nuorison uusi suosikki Musically – Mitä siitä pitää tietää?

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 61 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


 


Huom! Musically on nykyään TikTok. Lue lisää täältä.


 


Nuoriso on jättäytynyt Facebookin maailmasta melko tehokkaasti pois jo aikaisemmin ja keskittynyt Instagramiin sekä Snapchatiin. Selvästi kuviin ja videoihin keskittyneet sosiaalisen median kanavat sopivat nuoremmalle väelle paremmin, kuin Facebookin kaltainen palvelu. Tällä hetkellä kaikkien näiden kanavien takaa on ponnistamassa isosti Musical.ly. Käyn tässä blogissa tarkemmin läpi, että millaisesta palvelusta on kysymys.

Musicallyn idea ja toimintaperiaate

Tämän sosiaalisen median alustan toiminta muistuttaa hyvin paljon Snapchatia, jossa on ideana tehdä 10 sekunnin mittaisia lyhyitä videoita. Musicallyssa tehdään 15 sekunnin mittaisia musiikkivideoita, mutta ilman omaa ääntä. Ideana on siis toteuttaa tunnetuista kappaleista omia musiikkivideoita huulisynkalla tai esittämällä oma tanssi tai koreografia. Toisten tekemiä esityksiä voi käydä tykkäämässä ja kommentoimassa, sekä ottaa muita mielenkiintoisia henkilöitä seurantaan.

Palvelun idea voi tuntua äkkiä ajateltuna varsin köykäiseltä ja omituiselta, mutta siltähän ne monet huippuideat ovat aluksi tuntuneet. Meistä varmasti monet ovat junnuna leikkineet laulajaa ja haaveillut isona artistin urasta. Musically tavallaan antaa jokaiselle mahdollisuuden ryhtyä artistiksi ilman lauluosaamista. Musiikkivideot ovat olleet kova juttu kautta aikojen ja nyt tämän uuden sosiaalisen median kautta kuka tahansa voi ryhtyä tuottamaan omia musiikkivideoitaan.

Mitä vanhempien tulisi ymmärtää Musicallystä?

Omia lapsia tulisi ohjeistaa kaikkien sosiaalisen median kanavien suhteen järkevään käytökseen, jotta lapsi ymmärtää miten palveluissa tulee toimia. Etenkin kuvia ja videoita sisältävissä palveluissa pitäisi ohjeistaa lapsia sopivan sisällön tekemiseen ja mitä esimerkiksi omassa kodissa saa kuvata ja mitä ei. Lasten netin ja somen käyttämiseen on hyviä lisävinkkejä myös täällä


 




Sosiaalista mediaa ei pitäisi nähdä uhkana, vaan mahdollisuutena. Musically kehittää varmasti lasten luovuutta ja saattaa jopa johtaa tanssiharrastusten tms pariin. Kun lapsi on ohjeistettu käyttäytymään fiksusti somessa ja jakamaan sinne vain järkevää ja luvallista materiaalia, niin ongelmilta välttyy jo hyvinkin. Nettikiusaaminen on toki nykypäivää kaikissa sosiaalisen median kanavissa ja siitä syystä lasten kanssa olisi hyvä käydä avointa keskustelua ja olla kiinnostunut heidän tekemisistä / kokemuksista.

Perinteinen toimiva ohjeistus on miettiä aina kahteen kertaan, että onko kuvattu videopätkä sellainen, jonka haluaa tosiaan jakaa koko maailmalle. Sen mitä nettiin laittaa, niin sitä ei yleensä pois saa, joten tervettä maalaisjärkeä on syytä käyttää. Lapsia tulisi myös ohjeistaa, miten toimia jos saa yhteydenottoja tuntemattomilta ja epäilyttäviltä aikuisilta. Jokaisen tulee pitää huolta omasta yksityisyydestään. Musically tilin saa halutessaan lukittua, jolloin se näkyy vain hyväksytyille kavereille ja lisäksi sijaintitiedot saa salattua.

Musical.ly faktat

-    Nopeimmin kasvava sosiaalisen median alusta maailmassa
-    Yli 130 miljoonaa käyttäjää
-    Käyttäjien ikähaarukka 13-20 vuotta
-    Suomen suosituimmilla Musical.ly käyttäjillä jopa 150 000 seuraajaa
-    Tubettaja Pinkkupinsku on yksi Suomen seuratuimmista


 


Pinkkupinskun havainnollistava video Musicallyn ihmeellisestä maailmasta


 


Huom! Musically on nykyään TikTok. Lue lisää täältä.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa