Esittelyssä OnePlus Nord CE 5G

  • 16 November 2021
  • 6 kommenttia
  • 72 katselukertaa


 


OnePlus julkaisi 10.6. maailmanlaajuisesti uuden puhelimensa, Nord CE 5G:n. Puhelin tarjoaa laitevalmistajan mukaan kaiken oleellisen – pitkän akun keston, tarkan 90Hz:n AMOLED-näytön, 64 MP kolmoiskameran sekä 5G-valmiuden. Kokosimme tähän artikkeliin puhelimen tärkeimmät ominaisuudet.


 


 


Kaikki tarvittava ja vähän enemmän, tyylikkäästi


 


Nord CE 5G on jatkoa OnePlussan Nord -puhelimille. Sen edeltäjiä ovat OnePlus Nord, OnePlus Nord N10 5G sekä OnePlus Nord N100. Uutuus asettuu alkuperäisen Nordin sekä Nord N10:n väliin. Laitevalmistajan mukaan Nord CE 5G:ssä on pyritty säilyttämään alkuperäisen Nordin ydinelementit muutamilla lisäominaisuuksilla. CE-loppu viittaa Core Edition -termiin ja uutuuden ”core excellent -ominaisuuksiin”.  Puhelimessa on ”vain kaikki tarvittava” – se on OnePlussan ohuin ja kevyin laite OnePlus 6T:n jälkeen. Nord CE on kuitenkin saanut mukanaan muutamia toimivia parannuksia, kuten kuulokeliitännän, joka puuttui Nordista.


 


Muotoilultaan laite on lähes identtinen muiden Nordien kanssa, ja myötäilee OnePlussan klassista, pelkistettyä ominais-lookkia. Kookkaalla 6,43 tuuman FullHD AMOLED-näytöllä katselet videoita ja pelaat siristelemättä. Näyttö on varusteltu 90 hertsin virkistystaajuudella, mikä tekee selailusta sujuvaa. Puhelimen mattainen pinta hylkii sormenjälkiä ja on materiaaliltaan muovin ja polykarbonaatin yhdistelmä. Näyttö peittää puhelimen etupuolen melkeinpä kokonaan, reunat ovat pyöristetyt ja kolme takakameraa sijoittuvat vasempaan yläreunaan. Puhelin tulee saataville tyylikkäässä tummanharmaassa, sekä reunoiltaan violettiin taittavassa sinisessä värissä.


 


 



 


 


Sujuvuutta, nopeutta ja pitkä akunkesto


 


Nord CE 5G on saatavilla joko 8 Gt + 128 tai 12 Gt + 256 Gt muistilla. Laitteessa on myös 5G-ominaisuus, joka on nykyään puhelimissa jo vakiovaruste ja komeilee jo monissa keskihintaluokankin puhelimissa. Nord CE 5G onkin tästä elävä esimerkki. Sen myyntihinta on 329€ pienemmällä muistilla varustetussa puhelimessa ja 399€ suuremman muistin vaihtoehdossa.


 


Nord CE 5G -puhelin toimii uusimalla OxygenOS 11 käyttöjärjestelmällä, joka perustuu Android 11 -käyttöjärjestelmään. Se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat valmistajan mukaan käyttöä. Laitteen Qualcomm®️ Snapdragon™️ 750G 5G -mobiilialusta tuo puhelimeen myös uudenlaista sujuvuutta ja nopeutta. Sen kerrotaan hyödyntävän sisäänrakennettua tekoälyä korkean tason prosessointiin, grafiikkaan, sekä 5G-pilvipelaamiseen. Puhelimen akkua on myös paranneltu. Se on suurempi, mikä auttaa puhelinta jaksamaan käytössäsi pidempään. Laturin tehot ovat vaikuttavat – puhelin pääsee 0:sta 70%:iin vain puolessa tunnissa.


 



 


Kolmella kameralla ultralaajakuvia, 4K-videota ja laatua myös hämärässä valaistuksessa


 


Nord CE 5G:n kuvausmahdollisuudet ovat monipuoliset. Puhelimessa on kolme takakameraa, joista pääkamera tarjoilee 64 megapikselin laatua. Tämä on 16 megapikseliä enemmän kuin alkuperäisessä Nord-puhelimessa. Kahden lisälinssin ansiosta kamerassa on myös ultralaajakuvamahdollisuus. Kuvien ottamista siivittää tekoäly, joka auttaa sinua onnistumaan ammattimaisissa valokuvissa. Se tunnistaa kuvattavan kohteen, ja säätelee automaattisesti kameran väriä, valotusta ja kontrastia.


 


Nord CE 5G:n kamerassa on erilaisia toimintoja, kuten yötila. Yötila mahdollistaa terävien ja tarkkojen kuvien ikuistamisen huonossakin valaistuksessa. Pääkamerassa on f/1,79-aukko, jonka ansiosta pystyt taltioimaan enemmän valoa ja yksityiskohtia. Yökuvatilan lisäksi Norc CE 5G:n etu- ja takakameroissa on muotokuvatila ja videoiminen on mahdollista 4K-laadulla.


 


 



 


Hide content


Tekniset tiedot:


Näytön koko: 6,43” 20:9 kuvasuhde


Resoluutio: FullHD, 1080 x 2400, AMOLED 90 hertsin virkistystaajuus


Etukamera: 16 MP


Takakamera: 64 MP (pääkamera: aukko f/1.79, pikselikoko 0.7µm,  elektroninen kuvanvakain) + 8 MP ( ultralaajakuvakamera: aukko f/2.25, näkökenttä 119 astetta) + 2 MP (mustavalkolinssi: aukko f/2.4)


Takakameran ominaisuudet: Muotokuvatila, Ammattilaistila, UltraShot, Nightscape -yökuvaustila, HDR, Makrokuvaus, RAW-kuvaus, Panorama, tekoälykuvauskohteen tunnistus, suodattimet, LED-salama


Tallennustila: 128 Gt / 256 Gt


Suoritin: Qualcomm Snapdragon 750G


Suorittimen teho: 2,2 GHz:n 8-ydinsuoritin


Mitat: 159,2 x 73,5 x 7,9 mm


Paino: 170 g


Käyttöjärjestelmä: OxygenOS 11, perustuu Android 11 käyttöjärjestelmään


Keskusmuisti: 8 Gt / 12 Gt LPDDR4X


Muistikorttipaikka: Ei


Videokuvaus: 4K video nopeudella 30 fps,
1080p video nopeudella 30/60 fps,
Super Slow Motion 1080p video nopeudella 120 fps, 720p nopeudella 240 fps,
Time-lapse 1080p 30 fps, 4K 30 fps
CINE-kuvasuhde nauhoitus


Sim-kortti: Nano-SIM


Dual SIM: Kyllä, nano-SIM + nano-SIM


IP-luokitus / suojaus: Ei


Liittimet: USB-C (USB 2.0), 3,5 mm:n kuulokeliitäntä


Wifi: 802.11 a/b/g/n/ac, tukee 2.4 GHz ja 5 GHz


Bluetooth: Bluetooth 5.1, tuki aptX, aptX HD, LDAC & AAC


Verkko: 5G, LTE (jopa 1200 Mbit/s latausnopeus ja 150 Mbit/s lähetysnopeus), 4x4 MIMO


Paikannus: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, A-GPS, NaVIC


Sormenjälkitunnistin: Kyllä, näytön alainen optinen


Kasvojen tunnistin: Kyllä


Iiristunnistin: Ei


Langaton lataus: Ei


Akku: 4500 mAh, 30W pikalataus (5V/6A)


Myyntipakkauksen sisältö: OnePlus Nord CE 5G, Suojakuori, Warp Charge pikalaturi, Usb type-C -kaapeli, pikaohje, turvallisuustiedot, SIM-kortin poistotyökalu



Mikä vaikuttaa sinusta OnePlus Nord CE 5G:n parhaalta ominaisuudelta? 😁> Heitä ajatuksiasi kommenttiboksiin!


 


Lue myös:



 

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Aika sekaisin alkaa olemaan 1+ tuotepaletti. Nythän on tulossa vielä kesän mittaan Nord2-puhelin kesän mittaan.

1+ on kadottanut sen alkupeäisen idean eli keskittyä yhteen kohtuu hintaiseen huippupuhelimeen. Nyt valikoima on kuin marokkolaisella basaaritorilla. Tämä laaja valikoima tuntuu vanhempien 1+ puhelimien softaongelmina. Itselläni on 6T puhelin, joka sinänsä toimii hyvin ja saa turvapäivityksiä, mutta bugeja ei vissiin enää korjailla ja niitähän riittää tässä vehkeessä. Android 11 version piti tulla jo alkuvuonna, nyt puhutaan elokuun lopusta ja silloinkin tulee jokin beta-versio. Eli vaikka päivityksiä on lupailtu, ne eivät välttämättä korjaa ongelmia vaan lisäävät niitä. Vähän alkaa Android-maailma näyttämään pahalta kun kiinalaisvalmistajat ovat liikaa vallalla siellä. 

En ole hankkimassa, enkä edes ajattelemassa ko luurin hankintaa. Iso syy on se, että työpuhelimena on sen verran hyvä luuri ja oman kortin voisi siihen lisätä eSim:nä. Mutta jos omaan puhelimeen päätyisin, niin suurella todennäköisyydellä valinta ei olisi enää 1+ .


@AsiakasY@  kirjoitti:

Aika sekaisin alkaa olemaan 1+ tuotepaletti. Nythän on tulossa vielä kesän mittaan Nord2-puhelin kesän mittaan.


1+ on kadottanut sen alkupeäisen idean eli keskittyä yhteen kohtuu hintaiseen huippupuhelimeen. Nyt valikoima on kuin marokkolaisella basaaritorilla. Tämä laaja valikoima tuntuu vanhempien 1+ puhelimien softaongelmina. Itselläni on 6T puhelin, joka sinänsä toimii hyvin ja saa turvapäivityksiä, mutta bugeja ei vissiin enää korjailla ja niitähän riittää tässä vehkeessä.




OnePlus kehittyy ja kehittää valikoimaansa kyllä jatkuvasti ja puhelimia alkaakin olla tarjolla jo useampi malli. Teknologia-alalla tämä on välttämätöntä, mikäli kilpailussa mielii pysyä mukana - uusia ominaisuuksia ja tarpeita kun puhelinten osalta syntyy hyvin lyhyellä aikavälillä.


 


Ongelmana tosiaan tulee sitten vanhempien mallien "vanhanaikaistuminen", mikä on meille kuluttajille lähinnä haitaksi. Itse arvostan laitteissa pitkää käyttöikää ihan ekologisuudenkin kannalta. Harmi kuulla, että puhelimessasi on alkanut esiintyä ongelmia 😞>


 



@AsiakasY  kirjoitti:

En ole hankkimassa, enkä edes ajattelemassa ko luurin hankintaa. Iso syy on se, että työpuhelimena on sen verran hyvä luuri ja oman kortin voisi siihen lisätä eSim:nä. Mutta jos omaan puhelimeen päätyisin, niin suurella todennäköisyydellä valinta ei olisi enää 1+ .




Kiva, kun osallistuit keskusteluun! Onko työpuhelimessasi siis Dual SIM -ominaisuus? Joka tapauksessa erittäin kätevää, jos pärjäät vain yhdellä hyvin toimivalla luurilla. Mieltymykset puhelinmerkkien suhteen saattavat muuttua, ja vaihtelu tekee kyllä välillä ihan hyvääkin. 🙂>

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Uudessa iPhone12 (työ)puhelimessa on dual-sim ominaisuus, tosin toinen kortti pitää olla eSim-kortti. Ei ole kuitenkaan ongelma. Työnantajan puolelta oli positiivinen yllätys, että listoille oli tuo luuri päätynyt. Aiemmin siellä on ollut jo hieman vanhempaa luuria. Tuli tässä etätyösketelyssä käytettyä 1+ puhelinmen dual-sim ominaisuutta, mutta bugista johtuen akun kulutus oli todella kova ja oli pakko siirtyä takaisin kahden puhelimen politiikkaan. Ilmeisesti tulevissa ios-päivityksissä tulee parempia hallintatyökaluja työ- ja oman liittymän välille. 

Tässä kun on rinnan käyttänyt melko pitkään ios ja android-vehkeitä, niin kyllä se vain on niin että android-laitteessa paras terä on ohi vuoden käytön jälkeen. Tämä ei tarkoita, että laite olisi käyttökelvoton, mutta kaikkea häikkää alkaa olemaan lisääntyvissä määrin. Tehdasasetusten palauttamiset eivät auta. Ios:ssä ei vastaavaa ole tullut esille. 

Nyt ilmeisesti nämä uudet 1+ puhelimet ovat uudeleen brändättyjä Redmi-puhelimia, kun samaan konserniin kuuluvat. Ei oiekin ole sitä "Never Settle"-asennetta enää.


@AsiakasY@  kirjoitti:

Uudessa iPhone12 (työ)puhelimessa on dual-sim ominaisuus, tosin toinen kortti pitää olla eSim-kortti. Ei ole kuitenkaan ongelma. Työnantajan puolelta oli positiivinen yllätys, että listoille oli tuo luuri päätynyt. Aiemmin siellä on ollut jo hieman vanhempaa luuria. Tuli tässä etätyösketelyssä käytettyä 1+ puhelinmen dual-sim ominaisuutta, mutta bugista johtuen akun kulutus oli todella kova ja oli pakko siirtyä takaisin kahden puhelimen politiikkaan. Ilmeisesti tulevissa ios-päivityksissä tulee parempia hallintatyökaluja työ- ja oman liittymän välille. 


Tässä kun on rinnan käyttänyt melko pitkään ios ja android-vehkeitä, niin kyllä se vain on niin että android-laitteessa paras terä on ohi vuoden käytön jälkeen. Tämä ei tarkoita, että laite olisi käyttökelvoton, mutta kaikkea häikkää alkaa olemaan lisääntyvissä määrin. Tehdasasetusten palauttamiset eivät auta. Ios:ssä ei vastaavaa ole tullut esille. 


Nyt ilmeisesti nämä uudet 1+ puhelimet ovat uudeleen brändättyjä Redmi-puhelimia, kun samaan konserniin kuuluvat. Ei oiekin ole sitä "Never Settle"-asennetta enää.




Olen itsekin suosinut OnePlussaa ja Applea puhelimissa. Molemmissa on toki omat hyvät ja huonot puolensa. Tuo iPhone 12 vaikuttaa sen verran sopivalta puhelimelta ominaisuuksiensa puolesta, että olen harkinnut hankkivani sen seuraavaksi. Toisaalta tässä CE:ssä houkuttelisi edullisempi hinta ja suurempi näyttö. Dual- ja eSIM mahdollisuudet ovat kyllä ehdottomasti plussaa 🙂>

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

@AsiakasY@  kirjoitti:

...Nyt ilmeisesti nämä uudet 1+ puhelimet ovat uudeleen brändättyjä Redmi-puhelimia, kun samaan konserniin kuuluvat. Ei oiekin ole sitä "Never Settle"-asennetta enää.


Ei kai OnePlussalla ja Redmi-luureilla ole mitään tekemistä keskenään?

Siitä olen samaa mieltä, että iPhone soveltuu vakavasti otettavaan työkäyttöön, jossa puhelinta ei tarvitse säätää koko ajan ja mikään ei häiritse käyttöä. Lisäksi luuri kestää kovassakin käytössä vuosikausia ilman hidastumisia ja ongelmia ja päivityksiä tulee säännöllisesti.

 

Androidit sopivat sitten vapaa-ajalle esim. kuvaukseen, huvikäyttöön ja mobiiliverkkojen analysointiin.

 

Tässä oma jako miten olen viimeiset 10 vuotta tykännyt käyttää näitä kahden ekosysteemin laitteita.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Joo, jossain vaiheessa oli tullut jokin näppäily tai vastaava virhe (tämä nykyisen 1+ 6t mallin kirjoittamiseen liittyvä bugi joskus tekee tepposia). Tarkoitus oli puhua Realme- ja samalla voisi mainita emobrändin Oppo. Eli 1+ puhelimet menevät ilmeisesti enemmän sinne suuntaan. 

Vastaa