Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66574
Kirjoituksia 179898

Ottaisitko sinä sirun ihon alle?Ottaisitko sinä sirun ihon alle?

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 098 kpl

Ottaisitko sinä sirun ihon alle?

1/23

Ottaisitko sirun.jpg

 

 

Helsingin Sanomat uutisoi tänään:

 

Jo parin tuhannen ruotsalaisen ihon alla on arkea helpottava mikrosiru – Tukholman ”implant partyiss...

 

Kehoon asennettavat sirut ovat nopeasti yleistynyt ilmiö Ruotsissa. Sirulla voi esimerkiksi matkustaa junalla tai availla ovia.

Aloin miettimään, ottaisinko sirua itselleni. Löysin useitakin käyttökohteita joissa siitä olisi hyötyä:

 

  • Ovien avaus esim. kotona ja työpaikalla tai vaikka auton ovien lukituksen avaus sekä lukkoon laittaminen
  • Henkilöllisyyden todentaminen, mm. maksujen vahvistus, sähköiset allekirjoitukset
  • Digilaitteiden lukituksen avaus, kännykät, tabletit, läppärit
  • Terveydentilan mittaaminen
  • Pienten lasten vanhempana haluaisin tietää missä lapset ovat
  • Jne

Huomioitavaa, että nämä käyttökohteet edellyttävät muutakin teknistä kehitystä kuin vain sirun asentamisen ihon alle. Näihin käyttötapauksiin on olemassa jo tälläkin hetkellä ratkaisu mutta ne kaikki ovat enemmän ja vähemmän yksittäisiä ratkaisuita. Se, mikä puuttuu on all around -tyyppinen toteutus ja se on se juttu jota kaipaan. Kännykkään voi integroida yllä listaamiani sovellutuksia mutta kännykkä voi kadota, siitä voi loppua virta ja toisaalta, onko kännykkä kuitenkaan niin kätevä verrattuna esim. sormen päässä olevaan pieneen siruun? Millainen kännykkä edes on tulevaisuudessa, sitä ei tiedä kukaan.

 

Jos/kun tulevaisuudessa ihan alle asennettavalla sirulla voi tehdä "kaikki" niin ottaisitko itsellesi sellaisen? Jos kyllä, niin miksi? Tai jos et, niin miksi?

 

Minä taidan kallistua sanomaan sirulle "kyllä" ja nimenomaan siksi, että sen ansiosta saan taskuista pois paljon muuta sälää ja siru on helpompi käyttää. Toisaalta mielipide voi keretä muuttumaan, odotan ensin sirun ja käyttökohteiden yleistymistä.

Vastaa
22 vastausta

Sekunti
Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 087 kpl

2/23

@TeroRe, url-osoitteen virhe kirjoituksessasi Hymiö Onnellinen

 

Vastaa
0 tykkäystä

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 505 kpl

3/23

Alkaa tulla mieleen Uusi Uljas Maailma. Vielä kun saadaan telepatiapoliisit kehiin ratsaamaan ajatteluamme...

 

Isoveli valvoo.

Vastaa
0 tykkäystä

Sekunti
Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 087 kpl

4/23

En ole siruttamisen kannalla vaikka sitä käytetään mm. lemmikeissä. Haluan pitää henkilökohtaisen vapauden, koskemattomuuden ja turvallisuuden. Alkaa pian muistuttamaan scifi-elokuvia salamurhineen ja kuinka tilanne riistäytyy käsistä ja ihmisiä orjuutetaan uudelle aikakaudella. Ainoaksi vaihtoehdoksi on ottaa veitsi käteen, kaivaa siru pois ja paeta henkensä edestä Hymiö Erittäin onnellinen

Vastaa
0 tykkäystä

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 098 kpl

5/23

@Sekunti huomasin myös itse tuon virheen ja korjasin, varmaan juuri sillä hetkellä kun kirjoitit viestin 🙂

 

Sirujen kohdalla keskustelu menee usein tai oikeastaan aina tähän isoveli valvoo -keskusteluun. Eikä siinä mitään, uudet tekniset innovaatiot herättävät aina ajatuksia puolesta ja vastaan. Haluaisin kuitenkin keskustella ja nähdä kommentteja myös positiivisesta puolesta, mitä kaikkea elämää helpottavia sovellutuksia sirulla voisikaan toteuttaa?

 

Haastan lisää, jos pelkää valvontaa ja oman kontrollin menettämistä niin miten esim. kännykkä eroaa sirusta? Se on sinulla nyttenkin kaikkialla mukana, halutessasi voit toki jättää pois mutta varmaan 99% ihmisistä se on aina ja kaikkialla mukana. Sovellukset tietävät sinusta paljon asioita koska sille pitää antaa käyttöoikeudet mm. paikkatietoihin sun muihin jotta sitä ylipäänsä voi käyttää. Ja tosiaan, mikä on tulevaisuuden kännykkä, sitä ei osaa kukaan varmuudella sanoa. Voi olla, että sekin on integroitu sinuun jollain tapaa ja on siis entistä (ehkä kirjaimellisesti) tiiviimmin sidottu sinuun. Onko tulevaisuuden kännykkä siru ja näyttöä ei ole koska se kuvainformaatio heijastetaan suoraan aivoihin? No nyt oli kyllä aika scifiä 😄

Vastaa
0 tykkäystä

Sekunti
Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 087 kpl

6/23

Tottakai! Vaikka puhelin on mukana, niin sovellukset eivät tiedä aivan kaikkea, koska liikkeeni eivät ole aina niin ennalta arvattavia. Aivot ovat kiehtovan monimutkaisia. Ihmisen ihon alle laitettavaa sirua voi hyödyntää aikalailla kaikkialle mistä jo kirjoititkin, mutta osassa pitää olla esim. puhelin tai virtuaalilasit matkassa, jotta voi katsoa esim. terveydentilan tilastoja paikan päällä ellei sattuisi olemaan jotain muuta päätettä lähellä. Lähinnä hyödyntäisin maksamiseen ja tunnistautumiseen. Kuvainformaation välittäminen suoraan aivoihin ei välttämättä onnistu, koska en usko päiden vaihtoonkaan. Potentiaalia löytyy moneen suuntaan tulevaisuudessa. Jään mielenkiinnolla odottamaan Hymiö Onnellinen

Vastaa
0 tykkäystä

klontti
Vakiokalustoa
Viestejä 105 kpl

7/23

Kyllä on maksaminen ihmisistä vaikeaa, pitää olla jo siru ihon alla, että on helppoa maksaa ostokset ja matkat. On kännykät , luottokortit, rahakortit, lähimaksamiskortit, matkakortit maksamiseen ym.. 

Nyt tulee uusi laki, että yrityksille ei enää riitä maksun saaminen, vaan heidän pitää myös saada maksajan tilitiedot.

 

Vastaa
0 tykkäystä

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 098 kpl

8/23

@Sekunti aivot tosiaan ovat monimutkaisia 🙂 Väitän, että iso osa ihmisen päivästä jakautuu tiettyihin sykleihin, jokaisella on tietty tapa rytmittää päivää. Tottakai päivään sisältyy myös asioita, joita ei voi ennalta aavistaa mutta suuri osa päivästä pystytään ennustamaan kun katsotaan asioita pitkällä aikajänteellä ja tämä siis massan kohdalla. Aina löytyy toki poikkeuksia.

 

Olen nähnyt dokumentin jossa tietokone tietää mitä koehenkilö ajattelee. Eli jos koehenkilö ajatteli vaikka puuta niin tietokone pystyy skannaamaan aivoja ja sen alueita ja saa rakennettua hähmäisen kuvan josta se pystyy muotojen perusteella päättelemään, että ihminen ajatteli puuta. Kovin tarkkaan kuvanmuodostukseen tietokone ei ilmeisesti vielä pysty mutta johonkin kuitenkin. Ja jos tämä on siis mahdollista näin päin niin uskon, että tietokone voi muodostaa kuvan myös aivoihin. En tiedä mutta mielenkiinnolla itsekin seuraan mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂

 

@klontti eikö ole olemassa sanonta, jotain tyyliin että "palkkaa laiska ihminen töihin niin hän keksii keinot päästä helpolla". Kaikki pienetkin asiat, jotka helpottavat elämää, ovat tervetulleita. Jos otetaan maksaminen esimerkiksi niin eihän se nykyisellään vaikeaa ole mutta kyllä siitä voi tehdä helpompaakin. Saati kehittää muita sovelluksia ja hyötykohteita.

 

Vastaa
0 tykkäystä

PasiS
Konkari ☆
Viestejä 1 234 kpl

9/23

Se ero puhelimella ja ihon alla olevalla sirulla on, että puhelimen voi aina sulkea, laittaa lentokonetilaan tai jättää kokonaan pois, jos ei joskus halua että liikkeitäsi seurataan.

Vastaa
0 tykkäystä

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 505 kpl

10/23

Tulee vaan mieleen, että ei kohta ryöväri tarvitse urkkia tunnuslukua. Riittää kuin jossai agenttileffoissa konsanaan leikataan sormi tai jokin silmä iirisskanneriin... Turhautunut-hymiö

 

Kyllä on aivan uudenlaisia uhkakuvia tulemassa.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.