Parhaat treenisovellukset - näin lisäät liikuntaa arkeesi

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 576 katselukertaa
Parhaat treenisovellukset - näin lisäät liikuntaa arkeesi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kuntoilu vahvistaa sekä kehoa että mieltä. Päivittäinen liikunnan harrastaminen auttaa sinua jaksamaan myös työssäsi. Se piristää, ja jaksat paremmin arkisissakin askareissa. Kun kunto kasvaa pienin askelin, motivoi se myös jatkamaan liikuntaharrastusta. Usein kuulee sanottavan että liikunnalle ei ole aikaa. Päivä koostuu muista tärkeämmistä tehtävistä ja salitreenaus ei innosta, tai siihen ei ole mahdollisuutta. Yleensä aikaa löytyy kuitenkin siihen mitä haluaa tehdä.

 

Jos kaipaat helppoa tapaa lisätä kuntoilua arkeesi, kokeile näitä liikuntasovelluksia. Ne antavat sinulle energiaa, eikä sinun tarvitse käyttää tuntikausia salilla tai lenkkipoluilla. Muutama minuutti päivässä riittää. Ja mikä kätevintä, treenit voit tehdä vaikka omassa olohuoneessasi omalla kehonpainolla.

 

Seven minute workout

 

Nimensä mukaisesti sovelluksen treenit kestävät noin seitsemän minuuttia. Voit valita haluatko treenata koko kroppaa vai keskittyä johonkin tiettyyn osa-alueeseen, kuten esimerkiksi ylävartaloon. Sovellus näyttää animoidusti kuinka kyseinen liike tehdään, ja laskee suoritusajan. Se ilmoittaa selkeästi kun liike alkaa ja loppuu, ja laskee liikkeiden välisen tauon. Voit kuunnella liikkeiden aikana myös sovelluksen tarjoamaa musiikkia, tai valita kappaleet vaikka omalta Spotifyn soittolistaltasi. Harjoitukset ovat tehokkaita ja selkeitä, joten ne sopivat jokaiselle. Vaihtoehtoja löytyy venyttelystä vauhdikkaisiin hiit-harjotteisiin, joten treenien aloittaminen ei jää kuntotasosta kiinni. Ja seitsemän minuuttia päivässä, sen verran ylimääräistä aikaa on jokaisella. Sovellus on saanut arvosanan alustasta riippuen joko 4,6 tai 4,8 tähteä viidestä. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta

 

Yoga for Beginners Mind+Body

 

Jooga sovellus sisältää helppoja ja nopeita jooga-harjoituksia kaiken tasoisille treenaajille. Harjoitteiden kestot vaihtelevat 7-45 minuutin välillä. Kiinnostuksesi mukaan voit valita aamujoogan, vatsalihaksille tarkoitetun joogan tai vaikka venytyksen niska-hartiaseudulle. Jokainen liike on animoitu ja videosta näet kuinka liike tulee oikeaoppisesti suorittaa. Pehmeä-ääninen ohjaaja opastaa sinua harjoituksien aikana ja kellosta näet kauanko harjoitusta on vielä jäljellä. Sovellus myös kertoo koska liikesarja päättyy ja laskee tauot. Ulkoasultaan ja käytettävyydeltään sovellus on tyylikäs ja selkeä, sen saamat arvostelut ovatkin huippuluokkaa ja treeneistä on todella tykätty. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta

 

HIIT Workouts and Timer by 7M

 

HIIT-treeni tulee englanninkielisistä sanoista High Intensity Intervall Training, ja suomeksi se tarkoittaa korkean intensiteetin intervalliharjoittelua. Treeniaika on lyhyt, mutta sitäkin tehokkaampi. Korkealla sykkeellä tehtävä treeni nostaa aineenvaihduntaa, ja auttaa harjoituksen jälkeisessä rasvanpoltossa. Tämä sovellus sisältää 20 erilaisia HIIT-treeniä, joiden kesto vaihtelee harjoituksesta riippuen neljästä minuutista 45 minuuttiin saakka. Jos olet aloittelija ja haluat tutustua tehokkaaseen kotitreeniin, voit valita aloittelijan treenin. Hikisempää treeniä haluava voi kokeilla vaikka Hard Core Hiit – tai Hiit The Killer -treeniä.

Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta.

 

Freeletics

 

Freeletics on hyvä esimerkki siitä, että lihasten kasvattamiseen tai parempaan kuntoon päästäkseen ei ole pakko hankkia salikorttia. Sovellus sisältää monia harjoituksia ja treenejä, joihin et tarvitse mitään erillisiä laitteita tai välineitä. Kaikki harjoitukset tehdään omalla keholla, joten voit treenata aivan missä tahansa. Ilmaisversiossa pääset valitsemaan itsellesi sopivan treeniohjelman, joka koostuu 10-30 minuutin harjoituksesta. Ääni- ja video-ohjeet opastavat, jotta osaat tehdä kaikki liikkeet oikein. Jos haluat maksaa sovelluksesta, saat käyttöösi lisäominaisuuksia, kuten räätälöidyn treeniohjelman tai palautetta oman treenaamisen kehittämiseen. Myös tämä sovellus on saanut sovelluskaupan arvosteluissa erinomaiset arvosanat, ja kehuja satelee mm. siitä että sovellus saa paatuneemmankin sohvaperunan liikkeelle. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta.

 

Butt Workout by 7M / Booty App

 

Nimensä mukaisesti tällä sovelluksella voit keskittyä alavartaloa tukeviin treeneihin. Valikoimasta löytyy harjoitteita niin aloittajalle, kuin kovemmallekin treenaajalle. Harjoitukset kestävät seitsemästä minuutista kahteenkymmeneen minuuttiin. Treenit ovat animoitu, ja halutessasi saat vielä opastuksen liikkeen oikeaoppisesta tekniikasta sovellukseen liitetyn Youtube-videon kautta. Sovellus laskee ja ilmoittaa selkeästi koska harjoitus on puolessa välissä, ja koska on levon aika. Jos treenit tuntuvat liian lyhyeltä, voit toki tehdä useamman sarjan samalla, tai jollain toisella ohjelmalla. Palvelun käyttö on tehty todella helpoksi ja sopivan mittaiset treenit on helppo ottaa mukaan päivittäiseen liikuntaan. Naisille suunnattu sovellus on saanut kehuja erityisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkaista harjotteista. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta. 

 

Nike Training Club

 

Nike Training Club on tämän listan monipuolisin liikuntasovellus. Se sisältää yli 185 ilmaista harjoitusta, mukaan lukien joogatunteja, HIIT-treenejä, kehonpaino harjoituksia, nyrkkeilyä sekä voima, kestävyys ja liikkuvuus harjoituksia. Lisäksi sovelluksesta löytyy ohjaajien vetämiä ohjelmia kaiken tasoisille treenaajille. Treenien kestot vaihtelevat viiden minuutin ja tunnin välillä. Voit myös valita haluatko treenata matalalla, kohtalaisella tai korkealla intensiteetillä, ja teetkö harjoitukset oman kehon painolla vai otatko mukaan painoja tai muita välineitä. Tarjolla on myös 4-8 viikon pituisia ohjelmia, jos haluat sitoutua treenaamaan tavoitteellisemmin. Harjoituksia on helppo tehdä, sillä ohjaaja tekee liikkeet kanssasi koko treenin ajan. Juoksijalle sovellus tarjoaa myös ohjattuja lämmittelyitä, ja löytyypä sieltä jopa taukojumppia työn lomassa tehtäväksi. Kattava sovellus on saanut käyttäjiltään erinomaiset arvosanat. Se saa täydet viisi tähteä myös minulta. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta.

 

Päivittäiset Treenit – Fitness

 

Päivittäiset Treenit -sovellus on saanut paljon hyvää palautetta käyttäjiltään. Se on helppokäyttöinen ja sisältää tehokkaita harjoituksia. Ja mikä parasta, liikkeet on kokonaan videoitu. Sovellus sisältää reilut kolmisenkymmentä ohjattua verkkovideota, joiden parissa voit tehdä kardiotreeniä, joogata tai keskittyä tietyn lihasryhmän treenaamiseen. Videoiden kesto vaihtelee viidestä minuutista puoleen tuntiin. Voit tehdä vaikka useamman lyhyemmän treenin peräkkäin, ja saat näin treenattua juuri ne lihasryhmät jotka itse haluat. Jos varsinaiset ”jumppatunnit” eivät ole sinun makuusi ja haluat keskittyä vain yksittäisen lihasryhmän harjoitteluun, voit valita haluamasi treenin kuudesta eri kategoriasta. Niitä ovat vatsalihas, käsi, pakara, kardio, jalka ja kokovartalo. Tämän jälkeen valitset treenin keston viiden, kahdeksan ja kymmenen minuutin väliltä sekä kierrosten lukumäärän. Jokaisessa harjoitteessa on kymmenen liikettä, joita tehdään 30 sekuntia kerrallaan. Lepoaika kestää kolme sekuntia jonka aikana näet videolta seuraavan liikkeen. Harjoituksen voit tehdä samaan tahtiin ohjaajan kanssa, joten treenaaminen helpottuu huomattavasti. Sovelluksessa on myös ajastin joka laskee sekunnit puolestasi ja ilmoittaa äänimerkillä kun on tauon tai seuraavan liikkeen aika. Vaikka sovellus itsessään ei ulkoisesti ole mitenkään moderni, eikä välttämättä houkuta jumppailemaan, sisältö kuitenkin yllättää positiivisesti. Tälle sovellukselle todellakin kannattaa antaa mahdollisuus. Alustasta riippuen se on saanut arvosanaksi 4,4 tai 4,7 tähteä viidestä. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta.

 

Jos innostut kotitreeneistä enemmänkin, ja haluat seurata kuntosi kehittymistä sekä saada motivaatiota päivittäisen aktiivisuuden täyttymiseen, on älykello tai aktiivisuusranneke silloin erinomainen valinta. Valikoimaa riittää jokaiseen tarpeeseen ja kaikenlaisille käyttäjille. Tutustu älykellon osto-oppaaseen, ja etsi juuri sinulle sopiva treenikaveri. 

 

Onko sinulla jokin näistä käytössä, tai haluatko vinkata jostain muusta hyvästä sovelluksesta jota tästä listasta ei löydy? 

 

Lue myös nämä:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa