Sony Xperia Z3+

  • 16 November 2021
  • 6 kommenttia
  • 4 katselukertaa

 


Sain juuri testiin otsikon mukaisen laitteen, eli Xperia Z3+. Hymy huulillani oli sanoin kuvaamaton, sillä omaan pitkän historian Sonyn laitteiden kanssa. Kotoakin löytyy useampi Sonyn laite.


 


Pakkaus oli pelkistetyn siisti, kuten nykyisin nämä lähestulkoon jokaisella laitteella onkin. Ei turhia krumeluureja, eikä liioin turhaa tilaakaan pakkauksessa.



 


Pakkauksesta paljastui kivannäköinen ja kokoinen laite, värimallina vihreä. Käsituntumakin on miellyttävä. Laite on hyvin samankokoinen kuin edeltäjänsä Z3, eli koossa tai muotoilussa ei merkittävää eroa ole.


 


Z3+


Pituus 146,3mm


Leveys 71,9mm


Paksuus 6,9mm


Paino 144 g


 


Laite on saatavilla vihreän lisäksi mustana, valkoisena sekä kuparisena.



 


Uudistusta laitteeseen on kuitenkin tuotu.


Laturia ei tarvitse enää kaivaa luukun alta, vaan se on tuotu laitteen alareunaan. Laite on edelleenkin vesitiivis 1,5 metrin syvyyteen (makea vesi). ÚSB -portin tulee kuitenkin olla täysin kuivunut, ennenkuin puhelinta liittää kastelemisen jälkeen laturiin. :)


 


Etukamera on 5 megapikselin versio, joten selfieiden ottokin sujuu kivasti. HD 1080p videokin luonnistuu.


 


Prosessorina käytössä on Snapdragon 2 GHz Octa-core 64-bit (neliytiminen 2.0 GHz + neliytiminen 1.5 GHz)


 


Muistiakin on saatu lisää, eli sisämuistina 32Gt, muistikorttipaikka löytyy, sekä 3Gt RAMmia.


 


Akku 2930 mAh


 


IP65 sekä IP68 -luokitukset löytyvät edelleen, eli vesitiiviyden lisäksi laite on pölytiivis.


 


Omasta mielestäni parhaimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat niin kamera, kuin vesitiiviys.


Vesitiiviyden ansioista ei tarvitse pelätä laitteen rikkoutumista vesisateella, tai jos vaikkapa laiturilla harha-askeleen ansiosta koko muija tippuu veteen (ei olisi eka kerta tuokaan). Lisäksi näyttö reagoi hienosti myös märkänä, itselle tämä on ylivoimaisesti tärkeintä, sillä puhelin on käytössä säällä kuin säällä metsästysharrastukseni vuoksi.


 


Kamera on itselläni kovassa käytössä. Olen jättänyt erilliset kamera-laitteet jo vuosia sitten sivuun ja siirtynyt ainoastaan puhelimen kameraan. Puhelin kun on aina mukana, ja usein nuo kuvaushetketkin tulevatkin yllättäen eteen. Mikäs sen lähempänä onkaan kuin puhelin. :)


 


Pääkamerasta löytyy 20,7 megapikseliä, sensorina Exmor RS. Kuvissa ISO 12800, videossa 3200.


Suuren ISO arvon vuoksi kameralla saa laadukkaita kuvia huonossakin valossa. :)


 



 


Sony Xperia Z3+ on tällä hetkellä meillä ennakkotilattavana täällä.


Ennakkotilaustahan kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä mukaan saat Sony Action Cam Minin!


6 kommenttia

Laitteiden toimitukset alkavat viikolla 27.


Käyttökokemuksia voitte jakaa täällä.:)

Kunniamerkki +14
Sonyn lippulaivavehkeet ovat kyllä kiinnostavia etenkin tuon vedenkestävyytensä takia. Olisihan se näppärää voida käyttää luuria huoletta myös vesisateessa tai vaikka veden alaisiin kuviin 😃 Nyt kun ovat saaneet tehtyä usb-portinkin vedenpitäväksi niin ei tarvitse pelata niiden luukkujen kanssa sen vedenkestävyyden takia.

Jep, samaa mieltä @kjns. Itsellä edellinen Sony oli tuo Z1 Compact, sen kanssa tuota vesitestiä tuli harrastettua kaato- ja räntäsateella ihan huolella.

Ja helpottaa se kummasti normaaleja toimiakin tuo, ettei tuota usbia tarvi sieltä luukun alta kaivella. Tottui siihenkin lopulta, mutta onhan tämä nyt paljon mukavempaa näin. :smileyvery-happy:


 


Mulle on tosiaan yks tärkeimmistä ominaisuuksista tuo vedenpitävyys sekä toimivuus myös kastuneena/märkänä.


Toki, saahan ei-vedenkestävistäkin vedenpitäviä erilaisilla suojakuorilla, mutta niistä en itse oikein piittaa, koen hieman hankalaksikin.

Kunniamerkki +14
Jep, tämä on juurikin se syy, miksi minulla on Multi-simillä varustettu Trend Plussa rymypuhelimena. Sitten kun se hajoaa niin ei harmita niin paljoa 😃

Kiinnostava,usein ostan vain kokeilun halusta laitteen pysyäkseni kehityksessä mukana oppien käyttämään

nykyjään tulee 2-10 laitetta vuosittain markkinoille eri laite valmistajilta

harva pysty ostamaan kaikkia uusi vuodess laite nykyjään kehittynyt 1990 luvun ajoista jolloin olin soneralla yritys asioissa matkapuhelimien merkeisä silloin oli arp ja ensimmäiset matkapuhelimet muotia

 

 

Vastaa