Tervetuloa Chiquita!

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 29 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


HMD Global on julkistanut neljä uutta Nokia –puhelinta sekä uuden version Nokia 6 –puhelimesta Barcelonan messujen alla. Vuosi sitten messujen hitiksi nousi uusi versio Nokian 3310 mallista ja tällä kertaa huomion keräsi uudistettu versio legendaarisesta banaanipuhelimesta Nokia 8810:sta.


 


Jokainen varmaan muistaa tuon liukukannellisen banaanin mallisen luurin, joka istui kuin hanska käteen. Nyt tuo samainen malli on tulossa markkinoille uudelleen ja kuinkas muutenkaan kuin trendiväreissä – keltaisena ja mustana. Puhelimessa on erityisesti panostettu liukumekanismiin ja sen käytettävyyteen. Vaikka kyseessä onkin perusluuri, löytyy siitä kellon ja kalenterin lisäksi myös monia muita ladattavia sovelluksia, kuten esim. Facebook, Twitter ja Googlen hakutoiminne sekä kartat. Laitteen perustana on Linux pohjainen, KaiOS järjestelmään perustuva Smart Feature -käyttöjärjestelmä.


 



 


 


Lippulaiva ja muut mallit


 


Nokia –puhelimien varsinainen lippulaiva on Nokia 8 Sirocco, jonka esikuvana on reilu 10 vuotta sitten markkinoilla ollut Nokia 8800 Sirocco. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja näyttö kaartuu puhelimen reunojen yli. Qualcomin Snapdragon 835 prosessori ja kolme Zeissin optiikalla varustettua kameraa varmistavat sen että kyseessä on korkeamman hinta- ja laatuluokan puhelin.


 



 


Muita julkaistuja malleja ovat Nokia 1, Nokia 7 Plus sekä uudistettu versio Nokia 6 .puhelimesta. Nokia 1 on näistä edullisin ja tarkoitettu peruspuhelimen käyttäjille jotka haluavat hankkia älypuhelimen. Lisäosana puhelimelle on saatavilla vaihdettavia Xpress – on värikuoria. Vaihdettavat kuoret olivat aikoinaan suurta bisnestä ja merkittävä seikka jopa puhelimen valinnassa :smileyhappy:


 


 


Nokia 7 Plussan tärkeimmät ominaisuudet ovat Zeissin kameraoptiikka, tehokas suorituskyky ja pitkä akun kesto. Nokia 6 on päivityksen yhteydessä saanut Bothie –kuvaustoiminnon, Zeiss kameran ja nopeamman prosessorin.  Laitteiden tarkemmat ominaisuudet sekä puhelinten tekniset tiedot löydät verkkokaupastamme.


 


Mitä mieltä olette uusista julkistuksista ja mitä muistoja erityisesti banaanipuhelin sinussa herättää?


 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

No niin näistä minulla onkin tuo bansku jo syksyllä hankittu ja uusimpana vasta hankittu Nokia 6.1, jossa on myös Zeiss optiikka ja Bothie -kuvaustoiminto ? Ja nyt Android Pie ?


 



 


Vastaa