Uutuus puhelinrintamalla: Asus ROG Phone -pelipuhelin nyt ennakkomyynnissä

  • 16 November 2021
  • 9 kommenttia
  • 118 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10304 kommenttia

 



 


 


Asus ROG Phone näyttää äkkiseltään katsottuna tavalliselta puhelimelta. Takakansi on futuristisen näköinen joka kuitenkin vihjaa siitä, että nyt ei ole kyseessä ihan tavallinen kapula. Vai mitä sanot?


 



 



 


Asus ROG Phone on erityisesti pelaamiseen suunniteltu puhelin. Mitä se siis tarkoittaa?


 


Mobiilipelaaminen, kuten pelaaminen yleensäkin, vaatii paljon tehoa ja sitä ROG Phonesta löytyy. Puhelimessa on ylikellotettu kahdeksanytiminen Qualcomin Snapdragon 845 -prosessori sekä Adreno 630 grafiikkaprosessori. Sisuskaluista löytyy siis tehoa joka vaatii samalla myös tehokkaan jäähdytyksen ja sitä varten puhelimeen on rakennettu uniikki ja tehokas GameCool vapor-chamber -jäähdytysjärjestelmä. Miellyttävä pelikokemus vaatii myös isoa hyvää näyttöä ja ROG Phonessa on kuuden tuuman AMOLED-näyttö 2160x1080 tarkkuudella, 1 millisekunnin vasteajalla ja HDR-laajasävytoistolla. Speksien valossa kuulostaa hyvälle ja Asus lupaakin, että raskaimmatkin pelit pyörivät puhelimessa ongelmitta.


 


Nykypäivän puhelimissa ei ole enää juuri fyysisiä näppäimiä ja tämä voi vaikeuttaa pelaamista. ROG Phonesta löytyy kolme haptista palautetta antavaa kosketuspintaa, jotka toimivat painikkeina. Asuksen mukaan ROG Phonella pelaaminen muistuttaakin konsolipelaamista.


 


Kaksi kosketuspintaa löytyy puhelimen päädyistä näytön yläreunoista ja ovat käytössäsi silloin, kun pelaat puhelimella vaakatilassa. Kolmas kosketuspinta on käytössäsi silloin, kun pelaat puhelimella pystytilassa. Kosketuspintojen toiminnot ovat muokattavissa ja saat niiden "taakse" esimerkiksi tähtäyksen, ohjauksen, tulituksen ja niiden edelleen. Näiden kosketuspintojen ansiosta saat mobiilipelaamiseen lisää ulottuvuutta kun voit käyttää pelaamiseen peukaloittesi lisäksi jopa kahta muutakin sormea.


 


Asus ROG Phonessa liitännät löytyvät puhelimen sivuilta joten kun pelaat puhelin vaakatasossa niin johdot ja liittimet eivät ole tiellä haittaamassa pelaamista.


 


Puhelimen päädyistä löytyy stereokaiuttimet ja puhelimessa on DTS Headphone X™ -tuki teatterilaatuiseen surround-äänentoistoon kuulokkeiden kautta.



Pelaaminen vaatii tehoja joka taasen kuluttaa paljon virtaa. ROG Phone onkin varustettu isolla 4000mAh akulla (verrokkina esimerkiksi Samsung Galaxy S9+:n akku joka on 3500mAh) jonka ansiosta voit pelata wifi-verkossa 7 tunnin ajan. Mukana tulevalla pikalaturilla lataat akun tyhjästä 60% tasoon 35 minuutissa.


 


ROG Phonelle saa myös makeita lisävarustetelakoita kuten esimerkiksi TwinView Dockin, jolla saat peleihisi lisänäytön ja lisäakusta lisää virtaa, tai Mobile Desktop Dockin jolla muutat puhelimen tietokoneeksi kun liität dockiin erillisen näytön ja hiiren ja näppiksen. Lisäksi Asus on tehnyt WiGig® Dockin joka tuo ROG Phoneen fyysiset padin näppäimet ja näin se muuntaa ROG Phonen kannettavaksi pelikonsoliksi. Näiden lisävarusteiden saatavuus on vielä tällä hetkellä avoinna, päivitämme tänne tilannetta kun se selviää myöhemmin.


 


En lähde muita speksejä tässä luettelemaan, löydät ne verkkokaupastamme sekä Asuksen sivuilta.


 


Asus ROG Phone maksaa 999€ tai alkaen 27,75€/kk. Tilaa Asus ROG Phone verkkokaupastamme.


 


--


 


Miltä Asus ROG Phone -pelipuhelin vaikuttaa? Jos olet käymässä Assemblyillä (Helsingin Messukeskuksessa 2.-5.8.) niin puhelin on siellä esittelyssä, pääset tutustumaan lähemmin :)


 


 


Lue myös nämä


- Esittelyssä Huawei Mate 20 Pro - tehoa ja tekoälyä


- Esittelyssä OnePlus 7 ja 7 Pro


- Deittisovellukset esittelyssä


9 kommenttia

Kyllähän tuo aivan huikealta vaikuttava luuri on! Vielä kun saataisiin 512 GB versiota tarjolle 😉 Sekä tietysti selkoa lisälaitteiden hinnoista ja hinnoittelusta!

Hiukan mietityttää, että millä pelillä ovat saaneet pelattua tuon 7 tuntia yhteen menoon. Ei kai vaan pasianssi? heh Jäähdytys on kyllä hoidettu asiallisesti. Itselläni on puhelimessa sama prossu, ja kyllä se joskus kuumenee niin, ettei oikein viitsi joka paikasta kiinni ottaa. Nuo "olkanapit" ovat kyllä ehdoton juttu: kuuma puhelimen näyttö muuttuu nihkeäksi ohjastaa sormella. Lisäksi puhelin näyttää sopivan Asuksen ROG strategiaan hyvin, on samankaltainen tietokoneiden designin kanssa. Hinta tuntuu vähän korkealta, mutta jos se tekee saman kuin muutkin saman hintaluokan kapulat ja lisäksi tulee parannusta pelaamiseen, niin mikä ettei. Harmi että tuli ostettua itselle uusi puhelin kesällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Crimsonspawn heh, en tiedä statsien taustoista, että millä pelillä tuo on testattu :)


 


Kävitkö siis Assyilla tutustumassa tähän luuriin? En ole päässyt tätä näpelöimään mutta voin kyllä helposti kuvitella, että olkanapit ovat tosiaan hyvä uudistus mitä tulee mobiilipelaamiseen. Hinta on tosiaan korkea mutta ROG Phonesta löytyy samalla myös uusin rauta ja kaikki muukin on pelaamista varten kehitetty :)

Puhelin on näköjään poistettu verkkokaupasta? Miksei sitä voi enää ennakkovarata?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Amerlianda Telian vastausta odotellessa ajattelin kommentoida, että eipä tota puhelinta löydy mistään verkkokaupasta. Ei niin kAmazonista, Ebaysta taikka sitten Asuksen omasta. Ei mistään. Asuksen tuotesivuilla ei myöskään mainita saatavuudesta yhtään mitään, siinä missä oli "osta" -nappi, on nyt jokin uutiskirjeen tilausnappi. Vaikuttaa, että homma on siirtynyt tulevaisuuteen tai jopa peruttu. Odotellaan Telian vastausta. :smileyindifferent:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Amerlianda sain juuri korvanappiini tiedon, että ROG Phone palautuu valikoimiin lähiaikoina. Tarkempi aikataulu avoinna mutta tuskin ihan mahdottoman kauaa menee ?

Ilman muuta hienosta laitteesta kyse. RAM 8Gt riittää. Näyttö olisi OLED kaiketi. Itse ehtisin juuri hankkia melko paljon muistuttavan Asus Zenfone 5Z:n isoilla muisteilla RAM 8Gt ja sisäinen tallennus 256 Gt. Ilmeisesti ROG tulisi myös 512Gt:lla ? Sen verran mukava kokemus ollut tuo "siviilimalli" 5Z, että ROG olisi kyllä kovasti mieluinen. Saisi paremman näytön ja vedenkeston: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9224&idPhone2=9096  Tietenkin tiedot voivat olla eriävät suomimalleissa.

Milloin Telia rupee saamaan Asus ROG Phonea jakeluun/myyntiin? Vaikuttaa kyllä hyvältä puhelimelta ett vois vaikka sijoitaa. 

Moro !

 

Viikon verran on ollut ennakkotilattu Asus Rog käytössä, mukana tuli ASUS Rog Delta kuulokkeet.

No Huh huh huh, aivan huikea yhdistelmä !

 

 +Puhelin toimii eri näppärän nopeasti peleissä, ei mitään viiveitä.

+Akku ei lopu ihan heti kesken pelaamisen, edes kännyn X-pelitilassa.

+Puhelimen lisätuulettimesta saa napakan otteen pelatessa.

+Suunniteltu pelaamiseen, duunihommelit onnistuu myös

+ AirTriggers !!

+ Äänen laatu stereokajareista ilman kuulokkeita jotain niin hienoa pelatessa ! Kunnon kuulokkeet kannattaa hommata myös !

+ Sun katu-uskottavuus nousee aivan varmasti tällä puhelimella !

+ Asus Rog Design

+ Muistin tyhjennys ominaisuudet

+ Tukevasti rakennettu, varmasti kestää kolhuja

 

- Hienoja lisävermeitä pitää varmaan odottaa vielä, Dual Dock jne

- Ei kunnon suojakoteloa vielä tarjolla

 

Eli jos pelaat kännypelejä, älä ohita Asus Rog puhelinta ! Et tule katumaan !

 

Vastaa