Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Vaihtodiili on täällä – vaihda vanhat laitteesi uuteen

SIMPLIFY_Handset.jpg

 

Kierrätys on tätä päivää, joten halusimme luoda ympäristöystävällisen ja näppärän tavan vaihtaa vanhat puhelimet ja tabletit uuteen. Tältä pohjalta syntyi Vaihtodiili, joka on käytössä kaikissa Telia Kaupoissa ja Telia Express palvelupisteissämme 10.10. lähtien.

 

Vaihtodiilin periaate on simppeli: saat vanhasta puhelimesta tai tabletista hyvityksen ostaessasi uuden ja säästät samalla sekä rahavarantojasi, että luonnonvaroja. Saat hyvityksen maksimissaan kymmenestä laitteesta kerrallaan eli voit kierrättää esimerkiksi kaikki pöytälaatikoista löytyvät vanhat luurisi samalla kertaa.

Hyvitysarvoon vaikuttaa luonnollisesti paitsi laitteen merkki ja malli, myös sen toimivuus ja kunto. Alkuperäispakkauksella tai mukana tulleilla tarvikkeilla, kuten laturilla, ei ole vaikutusta hyvitysarvoon, vaan pelkkä laite ratkaisee. Sivuiltamme löytyy myös laskuri, jolla voit laskea hyvitysarvon itse.

 

Kierrätämme vanhat laitteesi turvallisesti ja ympäristöä säästäen. Laitteiden tiedot ja muisti tyhjennetään, joten nappaa kaikki tärkeät tiedot talteen ennen vaihtoa. Telia Helppi auttaa tässä tarvittaessa.

Uutta laitetta hankkiessasi muista myös Laitevakuutuksemme, joka korvaa sattuneen vahingon ja saat rikkoutunutta vastaavan laitteen käyttöösi jopa heti seuraavana päivänä.

Kuulemme mielellänne mielipiteitänne ja ajatuksianne Vaihtodiilistä. Onko tällainen palvelu tarpeellinen ja kierrättäisitkö vanhan laitteesi meidän kautta?

43 vastausta
tilasto
Kunniajäsen
 • 1083 custom-general.kudos
 • 1363 custom-general.replies
 • 101 custom-general.solutions

Tottakai tuo kuulostaa hyvältä, kuten aika moni muukin asia paperilla 😄 Riippuu aika paljon siitä hyvityksen määrästä käytänkö palvelua vai ei.. Esim jos tuon iphone 7 plussan, kyllä sen hyvityksen on oltava lähellä sitä millä noita käytettynä myydään. Toki pieni marginaali teillekin, mutta ei mitään 50%. Muutenhan tuossa ei juurikaan ole järkeä asiakkaan kannalta, vaan kannattaa myydä vanhat laitteet esim. huuto.netissä.

 

Toki saa helposti vanhat Nokia 5110:t laatikosta pois ja ehkä kahvikupin sillä hyvityksellä sekä tietenkin näin menetellen suojellaan luontoa kun kierrätys hoituu asianmukaisesti. Monella kuluttajalla kun se kierrätys tuntuu olevan taloyhtiön sekajäteastia 😞

 

Tossahan voisi ajatella lentoyhtiöiltä tuttua hyvityskäytäntöä: esim. 200e käteistä tai 400e kuponki Telia kauppaan jonka voi käyttää joko tuotteisiin tai Telian muihin palveluihin.

eth1.fi

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved

AsiakasAri
Uusi jäsen
 • 1 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Hei löytysköhän täältä tietoa. Millaisessa tapauksessa ja millaisesta laitteesta saat nyt (14.1 asti) mainostettavan 20€ enemmän laitteestasi? Mainoskampanjasta innostuneena yritin hakea hyvitystä tilaamastani tabletista viemällä vanhoja älypuhelinvanhuksia (Ei raatoja! toimivat hienosti vielä.) Telian liikkeeseen. Tiedän kyllä ettei noilla kahdella, (Nokia 620 ja Nokia 625) ole mitään arvoa, mutta jos tuon 20€ saa niin jees! Tulin kuitenkin torjutuksi, kahteenkin kertaan. Ensin liikkeessä, jossa minulle kerrottiin että hyvityksen voisi saada vain lahjakorttina. Olin tehnyt nääs sen virheen että olin tilannut laitteen hätäisesti ja maksanut tilaushetkellä verkkopankissa. Jos en olisi vielä maksanut olisi hyvitys kuulemma voitu tehdä. Laitteesta ei siis ollut vielä tietoa postilla tässävaiheessa. Kyseessä "Päivän saalis" siksi sen niin hopulla tilasin. Poistuttuani liikkeestä selailin uudempaan kertaan mainoslauseita ja päädyin pohdinnoissani siihen tulokseen että kyllä siellä selkeästi lukee että hyvityksen saa myös verkkokaupasta tilatusta tuotteesta, jopa 35 päivää pitäisi olla aikaa tuoda laitteet vaihtoon. Sisuunnuin ja yritin uudestaan. Tällä kertaa minulle kerrottiin ystävällisesti vain että ei näistä puhelimista oikeastaan mitään saa, pari euroa maksimissaan. Vesiperä tälläkin kertaa. Hyvitys saamatta ja vanhat laitteet taskussa poistuin paikalta. Kysyisinkin nyt että vieläkö kannattaa yrittää? Molemmissa paikoissa ei oikein tunnuttu olevan perillä ajankohtaisista kampanjoista, ja niitä sai selostaa asiakaspalvelijalle itse. Minulla on kuitenkin vahva tunne että hyvitys minulle kuuluu. 

 

Kyssärit tiivistettynä: Miten sen 20€ saa ja kannattaako kauppa perua ja odottaa seuraavaa hyvää diiliä luurit kourassa poltellen?

 

Sitten lainauksia vaihtodiilin sivulta:

-Telian asiakkaana saat 20 € enemmän hyvitystä 7.12.–14.1..

 

-3 A) Jos olet ostanut laitteen verkkokaupasta, tuo vanha laitteesi ja tilausvahvistus Telia Kauppaan 35 päivän kuluessa uuden laitteesi saapumisesta.

 

-4 A) Saat hyvityksen vanhasta laitteestasi tuotehyvityksenä tai lahjakorttina Telia Kauppaan, kun olet ostanut uuden laitteesi verkkokaupasta.

 

Kiitos vastauksistanne.

ps. Vähän on hämätty fiilis.

 

 

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 2414 custom-general.kudos
 • 3722 custom-general.replies
 • 333 custom-general.solutions

Hei @AsiakasAri ja tervetuloa Telian yhteisöön!

Tälläistä tietoa löytyi tuosta vaihtodiilistä: 

Hyvitysarvoon vaikuttaa laitteen merkin ja mallin lisäksi laitteen toimivuus ja kunto. Laitteen ikä ja ostopäivä eivät suoraan vaikuta hyvitysarvoon. Mallikohtaiset hyvitysarvot kuitenkin päivittyvät markkinahinnan mukaan. Laitteen alkuperäispakkaus ei vaikuta hyvitysarvoon.

Saat enintään kymmenestä vaihtolaitteesta hyvityksen yhteen uuteen.

Huolehdimme laitteet turvalliseen kierrätykseen. Tästä syystä laitteen hyvitys saattaa olla hieman pienempi kuin mitä itse myymällä siitä saisit. Hyvityshintaamme vaikuttaa huomattavasti myös laitteen kunto ja toimivuus.

Itselläkin taitaa jäädä vielä pöytälaatikkoon muutama puhelin kun ei raski luopua 1€:n hyvityshintaan toimivista laitteista 😉

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
AsiakasAri
Uusi jäsen
 • 1 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kiitoksia @kiisseli67. Kummastuttaa kuitenkin tuo kun mainostetaan kampanjaa, jonka aikana "saat 20€ enemmän". Jos siis saisin normaalisti kahdesta puhelimestani 2€, saisin kampanjan aikana samoista puhelimista 22€? Tämä kävisi järkeen, jos kampanjan tarkoituksena olisi houkutella juuri meitä puhelinvanhusten omistajia kaivamaan laitteet kaapeista asianmukaiseen kierrätykseen. 

SUKSII
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kyllähän tämä vaihtodiili hyvältä kuulostaa. Se oli yksi syy miksi ostin itselleni uuden puhelimen Telia-kaupasta. Että saa sitten vanhan toimivan puhelimen kiertoon ja hei, tästä hyvästähän saa vielä pari kymppiäkin! Ja vielä 14.1. asti muutama lisäeuro kun olen Telian asiakas ja ollut vielä niin kauan kuin liittymän olen omistanut.

 

Mutta tämähän oli aivan liian hyvää ollakseen totta! Nettisivuilla kyllä annettiin hienot yksinkertaiset ohjeet, joissa kerrottiin että puhelimen voi palauttaa vaikka uuden olisi ostanut verkkokaupasta. Sitten kun puhelinta menin vaihtamaan, selvisi ettei se kelvannutkaan tämmöisille Express-pisteelle, vaan pitää mennä Telia-kauppaan. Tämän asian kanssa vielä pystyin elämään. Ajattelin että vien sen sitten Telia-kauppaan kun matkaan kuun puolivälissä etelä-Suomeen. Tätä varten jätin Vantaan Jumbon Telia-kauppaan soittopyynnön varmistaakseni että onnistuuko tämä vanhan puhelimeni palautus varmasti. No, soittoahan ei koskaan kuulunut. Tämäkään ei kuitenkaan yllättänyt.

 

Tänään sitten uutta soittoa Telian asiakaspalveluun, josta odotin takaisinsoittoa kolmisen tuntia. Ruuhkaa, sanottiin. Sitten alkaakin selviämään, että en ole uutta puhelinta tilatessani laittanut ruksia kohtaan, jossa suostun tämmöiseen vaihtodiiliin. No, jos se sillä nimellä siinä tilauksessa olisi ollut, niin olisinhan sen hyväksynyt, kun se oli yksi syy miksi uuden puhelimen Telia-kaupasta ostin. Tätä ruksia ei voi enää jälkeenpäin lisätä, sanottiin.

Sen lisäksi olen ostanut uuden puhelimeni 36kk:n sopimuksella ja yllätys (tittididiiiii) vaihtodiili ei koske näin pitkällä sopimuksella ostettuja puhelimia. Olisi pitänyt valita esim. 24kk:n sopimus.

 

Hauskaa sinänsä, että näistä tänään kuulemastani asioista ei lukenut nettisivuilla mitään kun tähän vaihtodiiliin tutustuin ennen uuden puhelimen tilaamista. Selvittäessäni tätä vaihtodiiliä sekä Express-liikkeessä, Telian asiakaspalvelussa ja Telia-kaupan puhelinvaihteessa kukaan ei tuntunut tietävän mistään mitään. Ei edes sitä, että vaihtodiili on mahdollinen, vaikka uusi puhelin olisi ostettu verkkokaupasta. Tämän tiedon kyllä löysin itse nettisivuilta ilman suuria ponnisteluja.

 

Sen verran paloi käpy tähän touhuun, että aloin pyytämään tarjouksia muilta operaattoreilta.

 

ps. Tämän lisäksi kerroin asiakaspalveluun, etten saanut uuden puhelimen tilauksesta edes tilausvahvistusta sähköpostiini. Yllättääkö tieto, että vika on kuulema sähköpostissani? 

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

@AsiakasAri: Telian asiakkaana saat myös verkkokaupasta ostettuihin laitteisiin 20€ extrahyvityksen, mutta tätä ei saa rahana, vaan lahjakorttina Telia Kaupasta. Tätä oltiin sinulle ensimmäisellä kerralla nähtävästi tarjottukin, jos ymmärsin oikein? Laiteoston jälkeen sinulla on tosiaan 35 päivää aikaa lunastaa kyseinen Vaihtodiilietu.

@SUKSII: Vaihtodiilin osalta ei ole väliä oletko hankkinut laitteen 24kk vai 36kk sopparilla, eikä siellä myöskään ole ruksia, jossa diili erikseen hyväksytään. Sen sijaan nämä molemmat liittyvät Telia Upgradeen, joka on hieman eri asia. Olisiko myyjällä mennyt nämä kaksi asiaa sekaisin? Upgradesta löydät lisätietoa täältä.

 

Toivottavasti tämä hieman selvensi asiaa. Ikävä joka tapauksessa kuulla, että vaihtodiilin suhteen on ollut epäselvyyksiä. Meillä on selvästikin parantamisen varaa ja laitoin nämä palautteet samantien eteenpäin.

SUKSII
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

@IlariJR Nytkö tämä tarkoittaakin sitä, että minulla olisi mahdollisuus palauttaa vanha puhelin Telia-kauppaan ja saada siitä vielä korvausta?

 

Kyllähän tämä tuntuu melkoiselta rakettitieteeltä jos nyt omien laskujeni mukaan tätä asiaa on hoitanut ainakin 8 henkilöä ja kukaan ei ole tiennyt loppujen lopuksi mistään mitään. Luulisi että yritys olisi kiinnostunut asiakkaiden palvelusta edes  vastaamalla jätettyyn soittopyyntöön tai vaihtoehtoisesti selvittämällä asian jos siihen ei oma tietämys riitä. 

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

@SUKSII: Saat hyvityksen vanhasta luurista, jos olet hankkinut uuden puhelimen 35 päivän sisällä verkkokaupastamme ja sulla on tilausvahvistus tallella. Riittää kun menet näiden kanssa Telia Kauppaan, niin homma hoituu sitä kautta. Tarkemmat ohjeet ja hintalaskuri löytyy sivuiltamme. Pahoittelut omasta puolestani kokemistasi ongelmista ja epäselvyyksistä. Toivottavasti jatkossa hommat sujuu kuten pitääkin.

SUKSII
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

@IlariJR Entäs nyt tässä minun epäonnisessa tilanteessa kun en saanut tilauksestani minkäänlaista tilausvahvistusta sähköpostiini? Eilen asiakaspalvelussa tarkastettiin että tilaukseen on laitettu oikea sähköpostiosoite. Posti ei ole mennyt mihinkään muuhunkaan kansioon, olen tarkastanut kaikki roskapostikansiota myöten.

 

Ja siis voitko mennä takuuseen että homma hoituu kävellessäni luurin kanssa liikkeeseen, kun asia ei ole hoitunut tähänkään mennessä? Luotto ei ole kauhean suuri enää tässä vaiheessa. Liikkeeseen menosta kun kuitenkin aiheutuu kustannuksia itselle, niin ei viitsisi turhaan mennä.