Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori
  • 87 custom-general.kudos
  • 312 custom-general.replies
  • 18 custom-general.solutions

Vertailussa Motorola G8 Plus ja Motorola G8 Power

Vasemmalla Motorola G8 Plus ja oikealla Motorola G8 PowerVasemmalla Motorola G8 Plus ja oikealla Motorola G8 Power

 

Motorola julkaisi alkuvuodesta 2020 kaksi uutta G-sarjan puhelinta: Motorola G8 Plus ja Motorola G8 Power. Nämä molemmat mallit tulevat vaihtoehdoiksi muiden keskihintaisten puhelinten joukkoon ja ovat varmaa Motorolan laatua ja tehoa. Tässä artikkelissa esittelen molemmat puhelimet vertaillen niiden ominaisuuksia.

 

Kirkkaat ja laadukkaat värit näytössä

 

Ulkonäöltään Motorola G8 Plus ja Motorola G8 Power eroavat toisistaan jonkin verran. Esimerkiksi G8 Plussassa etupuolella on kameralovi, kun G8 Powerissa siitä on luovuttu ja kamera on sijoitettu puhelimen vasempaan yläkulmaan. Myös näyttöä kiertävä kehys on jonkin verran ohentunut. Puhelimien takapuolelta löytyy enemmän yhtäläisyyksiä, sillä ultralaajakulmakameran sijoittaminen kamerakehyksen ulkopuolelle toteutuu näissä molemmissa malleissa. Sekä G8 Plussan että G8 Powerin takapaneeli on muovia, mutta G8 Powerissa oleva kehys on valmistettu alumiinista, kun G8 Plussassa myös kehys on muovia.

 

Motorola G8 Powerissa on 6,4 tuumainen Full HD+ Max Vision -näyttö, jonka kuvasuhde on 85,1 %. Valmistajan mukaan tällä puhelimella voi nauttia terävästä kuvasta ja hyvästä resoluutiosta. Puhelimessa yksityiskohdat ovat tarkkoja sekä värit kirkkaita ja katselukokemus on laadukas. Vaikka G8 Powerin näyttö on kymmenyksen pienempi kuin G8 Plussan, on Powerin ulkomittoja saatu kutistettua. G8 Power onkin 2,5 mm lyhyempi kuin G8 Plus, leveyttä puhelimilla on kuitenkin saman verran. Myös Motorola G8 Plussassa on Full HD+ Max Vision -näyttö ja tuumia siinä on 6,3. Motorola G8 Plussan näytön kuvasuhde on 82,5 %.

 

Teräviä kuvia missä tahansa valaistuksessa

 

Motorola G8 Plussan kamerat on sijoitettu allekain, puhelimen takaosan vasempaan ylänurkkaan. Pääkamerassa megapikseleitä on 48, syvyystietojen mittaamiseen käytössä on viiden megapikselin kamera. Lisäksi puhelimesta löytyy myös lasertarkennus sekä LED-salama. Kamerakehyksestä on erotettu erilleen 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, jonka sensori on käännetty 90 astetta normaalista. Tämä ominaisuus tuottaa vaakasuuntaista kuvaa, kun puhelinta pidetään pystyasennossa. G8 Plussassa on Night Vision -toiminto, jolla saa valmistajan mukaan intensiivisiä kuvia niin päivällä kuin yölläkin. Puhelimessa on Quad Pixel -kamerajärjestelmä, joka tarjoaa nelinkertaisen valoherkkyyden ja valmistajan mukaan se mahdollistaa terävät kuvat ja videot kaikissa valaistusoloissa. Etukamerassa megapikseleitä on 25, joten saat otettua laadukkaita selfieitä, kertoo Motorola.

 

Motorola G8 Powerissa kamerat on sijoitettu myös takapaneelissa vasempaan ylänurkkaan. Kamerakehyksestä löytyy 16 megapikselin pääkamera, joka on varustettu vaihepohjaisella automaattitarkennuksella. Sen lisäksi kamerakehyksessä on kahdeksan megapikselin telekamera ja kahden megapikselin makrokamera. G8 Powerin ultralaajakulmakamera on sijoitettu kamerakehyksen ulkopuolelle. Siinä on kahdeksan megapikseliä ja sen sensori on normaalissa asennossa toisin kuin G8 Plussassa. Valmistajan mukaan kahdeksan megapikselin teräväpiirto-objektiivilla kuva pysyy tarkkana, kun zoomaa kaukana oleviin yksityiskohtiin. Puhelimesta löytyy myös Macro Vision -kamera, jolla Motorolan tietojen mukaan saa otettua teräviä lähikuvia, jopa viisi kertaa lähempää kuin tavallisella kameralla. Selfiet tällä puhelimella nappaa 16 megapikselin tarkkuudella.

 

Molemmissa puhelimissa ultralaajakulmakamera on sijoitettu kamerakehyksen ulkopuolelle.Molemmissa puhelimissa ultralaajakulmakamera on sijoitettu kamerakehyksen ulkopuolelle.

Pitkäaikainen käyttö vahvuutena

 

Motorola G8 Power puhelimen nimi viittaa puhelimesta löytyvään akkuun. Laitteessa on suuri 5000 milliampeerin akku, josta valmistajan mukaan riittää virtaa helposti parillekin päivälle. G8 Powerilla voi esimerkiksi suoratoistaa musiikkia jopa 188 tunnin ajan tai katsoa sarjoja 21 tuntia putkeen. G8 Power tukee 15 watin pikalatausta. Järjestelmäpiirinä tässä puhelimessa on Snapdragon 665 sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Motorolan mukaan tehot riittävät surffaamiseen, suoratoistoon, työntekoon ja pelaamiseen. Näitä kaikkia voi tehdä jopa yhtä aikaa. Tallennustilaa löytyy G8 Powerista 64 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 10 ja valmistaja kertoo, että se ei sisällä puhelinta hidastavia ja käyttöä haittaavia ylimääräisiä turhakeohjelmistoja.

 

Motorola G8 Plus on puolestaan varustettu 4000 millampeerin akulla, joka valmistajan mukaan mahdollistaa jopa 40 tunnin käyttöajan. Myös tässä mallissa on järjestelmäpiirinä Snapdragon 665 sekä keskusmuistia 4 gigatavua. Tallennustilaa G8 Plussassa on 64 gigatavua. Sekä tässä mallissa, että G8 Powerissa on paikka muistikortille aina 512 gigatavuun asti. Motorola G8 Plussan käyttöjärjestelmänä toimii Android 9.0 Pie.

 

Sekä G8 Plussassa että G8 Powerissa on tehokkaat stereokaiuttimet Dolby -äänentoistolla, jolla valmistajan mukaan saa tuplasti voimakkaamman äänimaailman. Molemmissa malleissa on myös sekä sormenjälkilukija, että kasvojen tunnistus. Varsinaista IP-luokitusta näillä malleilla ei ole, mutta valmistaja lupaa puhelinten olevan roiskesuojattuja eli muutama vesipisara tai roiske ei puhelinta pilaa.

 

Tekniset ominaisuudet vertailussa

 

  Motorola G8 Plus Motorola G8 Power
Näyttö 6,3" FHD+ 6,4" FHD+
Resoluutio 1080 x 2280 1080 x 2300
Etukamera 25 MP 16 MP, Quad Pixel teknologia
Takakamerat

Pääkamera 48 MP
+ 16 MP ultralaajakulma

+ 5 MP syvyyssensori

Pääkamera 16 MP
+ 8 MP ultralaajakulma
+ 8 MP teräväpiirto-objektiivi

+ 2 MP makrokamera

Videokuvaus 4K 30fps, slow motion 240fps (HD) 4K 30fps
Tallennustila  64 GB, muistikortilla jopa 512 Gt

64 GB, muistikortilla jopa 512 Gt

Suoritin

Snapdragon 665, 2,0 Ghz:n 8-ydinsuoritin

Snapdragon 665, 2,0 Ghz:n 8-ydinsuoritin

Mitat 158,35 x 75,83 x 9,09 mm 155 x 75,84 x 9,63 mm
Paino 188 g 197 g
Käyttöjärjestelmä

Android 9.0 (Pie)

Android 10
Keskusmuisti 4 Gt 4 Gt
SIM-kortti Nano-SIM Nano-SIM
Liitännät 3,5 mm kuulokeliitäntä, USB-C 3,5 mm kuulokeliitäntä, USB-C
Sormenjälkitunnistin Kyllä Kyllä
Akku 4000 mAh 5000 mAh
Muuta Roiskesuojaava pinnoite, Dual-SIM Roiskesuojaava pinnoite, Dual-SIM

 

Myyntipakkauksessa mukana puhelimen lisäksi tulee laturi, USB-C-kaapeli, SIM-neula ja ohjeet. Värivaihtoehtoina Motorola G8 Plussalla on vain yksi, sininen. Motorola G8 Power on saatavilla kahdessa värissä, sinisenä ja mustana. Oletko sinä ehtinyt jo hankkia itsellesi jomman kumman näistä malleista? Kerro mielipiteesi kommenttikenttään.

 

Tilaa Motorola G8 Plus tai G8 Power

 

Lue lisää myös näistä puhelimista:

| Telia Yhteisön moderaattori |
0 vastausta