Xiaomi Redmi Note 9T 5G - suorituskykyä pieneen hintaan

  • 16 November 2021
  • 3 kommenttia
  • 51 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16


 


Xiaomi julkaisi vuoden 2021 alussa Euroopan markkinoille 5G-yhteyksillä varustellun hintatasoltaan edullisen Redmi Note 9T -älypuhelimen. Tämä puhelin oli ennakkomyynnissä ja toimitukset starttasivat helmikuun 1. päivä.


 


Redmi Note 9T -puhelimen mainittavia plussia ovat Dimensity 800U -järjestelmäpiiri, suuri 6,53 tuuman Full HD+ -näyttö, 48 megapikselin kolmoiskamera sekä 5000 milliampeeritunnin akku. Suosiota nostaa etenkin 5G-yhteydet. Kerron tässä artikkelissa tarkemmin laitteen ominaisuuksista.


 


Kestävyyttä ja tukevaa tuntumaa


 


Rakenteeltaan Redmi Note 9T on matttapintaista polykarbonaattimuovia. Takaosassa on 3D-viimeistely, joka tuo laitteen käsittelyyn pitoa, laadukkaan vaikutelman sekä estää sormenjälkien tarttumisen pintaan. Redmi Note 9T on saatavilla kahdessa liukuvärissä; musta Nightfall Black sekä violetti Daybreak.


 


Näyttö on kooltaan 6,53 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, joka takaa 395 pikseliä tuumaa kohden. Näyttöön on toteutettuna myös 19.5:9-kuvasuhde sekä etukameraa varten tehty reikä vasempaan yläkulmaan. Näyttöä suojaa Gorilla Glass 5 -lasipinta.


 


Redmi Note 9T:n oikeassa kyljessä on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroituna sormenjälkilukija. Laitteen vasempaan kylkeen on asetettuna SIM-korttitelakka, jonne voi asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia sekä yhden microSD-muistikortin. Puhelimen yläreunassa on infrapunalähetin, yksi mikrofoni sekä kaiutin. Alareunassa on 3,5 millimetrin kuulokeliitin, yksi mikrofoni, USB-C-tyypin liitin sekä kaiutin.


 


Redmi Note 9T -puhelimessa sormenjälkilukijan Xiaomi on integroinut virtapainikkeeseen, joten se sijaitsee laitteen oikeassa kyljessä.  Toinen lukituksen avaustapa on etukameraan pohjautuva kasvojentunnistus.


 



 


kolmoisKamera ja 4K-tason kuvausta


 


Puhelimen takaosa on kameratoteutukseltaan samankaltainen kuin Xiaomi Mi 10T Lite:ssä. Kamera-alue on hopeoitu pyöreällä kehyksellä. Kamera-alueessa on kolme kamerasensoria sekä yksi LED-salamavalo.


 


Takaosan kolmoiskamera koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, makrokamerasta sekä syvyysterävyyskamerasta. Ultralaajakulmakameraa tässä mallissa ei ole.


Toinen 2 megapikselin kameroista on tarkoitettu pääkameran kaveriksi muotokuvatilassa käytettäväksi. Kameran ideana on taltioida kuviin luonnollinen taustasumennus. Kamera tunnistaa kuvattavan kohteen ääriviivat ja sumentaa taustan käyttäjän toiveiden mukaisesti.


 


Videota Redmi Note 9T -puhelimella voi kuvata pääkameralla 4K 30 FPS -tasoisena. Pääkameran ohella videokuvaa voidaan taltioida 2 megapikselin tasoisella makrokameralla.


Puhelimessa on 13 megapikselin etukamera. Redmi Note 9T:n etukameralla onnistuu myös korkeintaan Full HD 30 FPS -tasoinen videokuvaus.


 


Puhelimessa on Widevine L1 -sertifikaatti, jonka ansiosta laitteella voidaan katsoa suoratoistopalveluissa videoita paremmalla laadulla. Esimerkiksi Netflix tukee Full HD -tasoista maksimitarkkuutta.



Näytössä on monipuolisia säätömahdollisuuksia. Redmi Note 9T:n kohdalla on mahdollista säätää näytön värejä kolmen oletusasetuksen välillä (auto, kyllästetty, standardi), tai sitten värilämpötilaa voi muokata monipuolisemmin muun muassa väriympyrästä. Värien ohella näytölle löytyy myös muita asetuksia. Redmi Note 9T tukee muun muassa lukutilaa, yötilaa sekä tummaa tilaa. Xiaomi on kehittänyt mahdollisuuden etukamerareiän piilottamiseksi: näyttö muuttuu läpinäkyväksi paljastaen kamerareiän, kun kamera aktivoidaan. Redmi Note 9T:n näytössä on TÜV Rheinlandin sertifioima silmille haitallisen sinisenvalon suodatin.


 



Musiikkia stereona


 


Redmi Note 9T -puhelimessa on stereokaiuttimet, eli puhelimessa on kaksi kaiutinta. Pääasiallinen kaiutin löytyy puhelimen alareunasta ja yläreunassa on toinen kaiutin, joka on käytännössä puheluihin käytettävä kuuloke. Bluetooth 5.1 -yhteys takaa myös langattomien kuulokkeiden ystäville vakaan yhteyden.


 


Puhelin ja kaukosäädin samassa paketissa


 


Xiaomin puhelimet on tunnettu myös infrapunalähettimistään, ja sellainen löytyy myös uudesta Redmi Note 9T -puhelimesta. Infrapunalähetin mahdollistaa uusia käyttötilanteita, sillä puhelinta voidaan hyödyntää sen avulla erilaisten elektroniikkalaitteiden kaukosäätimenä. Puhelimessa on esiasennettuna Mi Remote -sovellus, joka tukee sekä Xiaomin omia Mi TV- ja Mi Box -laitteita että muiden valmistajien laitteita. Sovelluksella voi ohjata televisioita, ilmastointilaitteita, tuulettimia, älyboxeja, A/V-vastaanottimia, DVD-soittimia, projektoreita sekä kameroita.


 



Pitkää akunkestoa ja suorituskykyä


 


Redmi Note 9T -puhelimessa on panostettu akunkestoon, puhelimen sisältä löytyy 5000 milliampeeritunnin akku. Xiaomin mukaan puhelimella voidaan yhtäjaksoisesti navigoida 15 tuntia, katsoa videoita 18 tuntia sekä pelata pelejä 11 tuntia.



Xiaomi toimittaa puhelimen mukana 22,5 watin pikalaturin, mutta puhelinta pystytään lataamaan maksimissaan 18 watin pikalatauksella. Xiaomi on kertonut, että Redmi Note 9T latautuu pikalatauksen avulla 30 minuutissa 33 prosenttia. Puhelinta voidaan ladata ainoastaan USB-C-liitännän kautta, eikä langatonta latausta löydy.


 


Xiaomin mukaan Redmi Note 9T:n suorituskyky on jopa tuplasti parempi kuin edeltävissä Redmi Note 8 -puhelimissa.


 


Suomessa Redmi Note 9T on saatavilla muistiversiossa, joka tarjoaa 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi hyödyntää puhelimessa LPDDR4X-RAM-muistia sekä UFS 2.1 -tallennustilaa. Sisäistä tallennustilaa on mahdollista saada lisää myös microSD-muistikorttituen ansiosta.


 


Toistaiseksi Redmi Note 9T:n käyttöjärjestelmänä toimii Android 10 -käyttöjärjestelmä, eikä tuoreempi Android 11. Lisäksi puhelimessa on Xiaomin puhelimille hyvin tyypillinen MIUI 12 -käyttöliittymä.


 



 


 


Klikkaa ostoksille verkkokauppaamme!




Teknisiä tietoja:



  • Näytön koko: 6,53"

  • Resoluutio: FHD+

  • Etukamera: 13 megapikseliä

  • Etukameran ominaisuudet: 1.12 µm, f/2.25, 5P-linssi

  • Takakamera: 48 MP (pääkamera) + 2 MP (makrokamera) + 2 MP (syvyysanturi)

  • Takakameran ominaisuudet: 48 MP, 1/2” sensorikoko, 1.6 µm 4-in-1 Super Pixel, f/1.79, 6P-linssi, automaattitarkennus + 2 MP, 1.75 µm, f/2.4 + 2 MP, 1.75 µm, f/2.4

  • Tallennustila: 64 Gt

  • Suoritin: MediaTek Dimensity 800U

  • Suorittimen teho: 2,4 GHz, 8-ydinsuoritin

  • Mitat: 161,96 x 77,25 x 9,05 mm

  • Paino: 199 g

  • Käyttöjärjestelmä: Android 10

  • Keskusmuisti: 4 Gt

  • Videokuvaus: 4K Ultra HD -videotallennus

  • Sim-kortti: Nano-SIM

  • Dual SIM: Kyllä

  • IP-luokitus / suojaus: Ei

  • Liittimet: USB-C

  • Wifi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot

  • Bluetooth: 5.0

  • Verkko: 2G, 3G, 4G, 5G

  • Paikannus: A-GPS, GLONASS, Galileo, BDS, QZSS

  • Sormenjälkitunnistin: Kyllä

  • Kasvojen tunnistin: Kyllä

  • Langaton lataus: Ei

  • Akku: 5000 mAh

  • Myyntipakkauksen sisältö: Xiaomi Redmi Note 9T 5G, laturi, käyttöohje

  • Takuu: 24 kk



Lue myös:


 



 


3 kommenttia

Puhelin on kyllä hyvä,kamera erittäin hyvä mutta joku ongelma tässä nyt on..Nopeusmittari näyttää hyviä lukemia mutta esim Facebook kuvat yms avautuvat todella hitaasti..sama esim Iltalehden sivuilla yms..Laittamalla puhelimen käyttämään 3g verkkoa toimivuus on jokin verran parempi??

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Taitaa 4G/5G verkko olla alueellasi vaan niin heikko tai kuormittunut, että 3G toimii nopeammin. Yleensä operaattorin vaihdolla ongelma ratkeaa, ei olemalla yhteydessä nykyisen operaattorin aspaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Hyvä kun laitoit  viestiä meille- toivotan sinut lämpöisesti tervetulleeksi myös samalla tänne Telia Yhteisöön keskustelemaan kanssamme ja lukemaan ajankohtaisia juttuja. 

Oletko testannut mitä speedtest.net antaa tulokseksi nettinopeuden kanssa? Entä oletko huomannut onko jossain tietyssä sovelluksessa se ongelma vai kokonaisvaltaisesti kaikki sovellukset ja selaimet ovat hitaita. Kuten @AsiakasY mainitsi, voi olla myös syynä tukiaseman kuormittuvuus osoitteesi lähellä. Onko hidastunut yhteys jatkuvasti vai helpottaako jossain vaiheessa päivällä, tai esim. aamulla on nopeampi, mutta iltapäivällä on hitaampaa nettiyhteyttä. 

Oletko palauttanut verkkoasetukset? Se keino vielä voi korjata mobiilidataan liittyvät ongelmat, ikäänkuin poistaa solmukohdat. 

Vastaa