Esittelyssä Lenovo Yoga 5G – maailman ensimmäinen 5G-tietokone

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 104 katselukertaa


 


Lenovo Yoga 5G on maailman ensimmäinen 5G-verkkoyhteydellä varustettu kannettava tietokone. Vuonna 2020 ilmestynyt läppäri pitää sisällänsä Qualcommin Snapdragon 8cx -järjestelmäpiirin sekä integroidun X55-modeemin. 5G-tuen ansiosta kannettavan kerrotaan mahdollistavan viiveettömät lataukset – jopa 4 gigabittiä sekunnissa. Tämä tarkoittaa kymmenkertaista nopeutta verrattuna 4G-datayhteyteen.


 


Lenovo Yoga 5G:n muihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 14 tuuman IPS LCD -näyttö Full HD -tarkkuudella, 8 gigatavun keskusmuisti, 256 tai 512 gigatavun tallennusmuisti, sormenjälkilukija, kaksi USB-C-liitäntää ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Laitteesta löytyy myös paikka nano-SIM-kortille, sekä mahdollisuus käyttää myös eSIM:ä. Tämä läppäri sopii niin työ- kuin vapaa-ajan käyttöön.


 


 


Laadukas viimeistely, erittäin kannettava 2-in-1-rakenne ja vankat tietoturvaominaisuudet viimeistelevät loistavan kokonaisuuden. Lenovo 2021

 


 


Kevyt rakenne – reilusti tehoa


 


Yoga 5G on kooltaan siro ja kevyt, joten sitä on kätevä kantaa matkassa mukana. Kone painaa kokonaisuudessaan vain noin 1,3 kg. Valmistajan mukaan kannettavan runko sekä näytön reunukset ovat valmistettu laadukkaasta alumiinista ja pehmeästä magnesiumista, jotka tukevat koneen virtaviivaista muotoilua ja mahdollistavat sen kevyen rakenteen. Lenovon Yoga-sarjalle tyypilliseen tapaan myös Yoga 5G:n näyttö kääntyy 360 astetta mahdollistaen monipuolisemmat käyttötavat. Voit esimerkiksi kääntää näytön elokuvia katsellessa siten, että näppäimistö menee koneen taakse ja vain näyttö jää eteen tabletin tavoin. 


 


Kannettavassa on 14 tuuman kokoinen FHD-laajakuvanäyttö, josta löytyy kosketustoiminto. Näyttöä kehystävät ohuet reunukset, jotka maksimoivat sen koko pinta-alan. Suurehkolta näytöltä on miellyttävä työskennellä, pelata ja katsoa elokuvia. Valmistajan mukaan 5G-yhteys mahdollistaa aidon FHD-tarkkuuden, sillä siinä on seitsemän kertaa alhaisempi viive kuin 4G-verkossa suoratoistaessasi videoita tien päällä. Koneen tehokkaan suorituskyvyn ansiosta valmistaja lupailee, että voit nauttia jopa näytön kuvaruudun 400 nitin kirkkaudesta. Läppärin mielekästä käyttöä tukevat myös Dolby Atmos -äänentoistolla optimoidut etukaiuttimet, joiden avulla voit nauttia mukaansatempaavasta viihdekokemuksesta. Lisäksi löydät koneesta videopuheluitasi varten 720 pikselin web-kameran. 


 



 


Älykäs ja turvallinen tietokone pitkällä akun kestolla


 


Yoga 5G on suunniteltu pysymään menossa mukana. Kannettavassa oleva lämpötehokas suoritin käyttää 60 prosenttia vähemmän virtaa kuin edellisen sukupolven Qualcomm-suoritin, minkä ansiosta laitteen akun luvataan kestävän jopa 24 tuntia. Valmistajan mukaan kone pysyy viileänä pidemmässäkin käytössä, joten se on myös käytettäessä hiljainen. Kun kone pysyy viileänä, niin sen tuuletukset eivät käy niin kovilla.


 


Lenovo Yoga 5G pitää tietosi suojattuina Windows Hello -toiminnon ja integroidun infrapunakameran ansiosta. Windows Hello on turvallinen kirjautumistapa kaikissa Windows 10 -laitteissa. Koneen avaaminen onnistuu joko PIN-koodin, kasvontunnistuksen tai sormenjäljen avulla.


 



 


Tekniset tiedot


 


Näytön koko: 14"
Resoluutio: 1920 x 1080
Paneeli: FHD IPS 400nits Glossy
Kosketusnäyttö: Kyllä
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 8cx
Suorittimen teho: 8C, 8x Kryo 495, 2.84GHz
Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Pro 64
Keskusmuisti: 8 Gt
Näytönohjain: Integroitu Qualcomm Adreno 680 GPU
Ääni: kaksi stereokaiutinta, Dolby Aqudio
Web-kamera: 720p + IR
Akku: 60 Wh, jopa 24 h akunkesto
Muistikorttipaikka: Ei
Liitännät: 1 x Nano-SIM korttipaikka, 2 x USB-C 3.1 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery and DisplayPort), 1 x kuuloke/mikrofoniliitäntä 3.5 mm
Wifi: 11ac, 2x2
Bluetooth: 5.0
Kiintolevy: 512GB UFS 3.0
Optinen asema: Ei
Mitat: 321.4 x 215 x 14.7 mm
Paino: 1,35 kg


 



 


 

 


Lue lisää:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa