Xiaomi Redmi 9 – tyylikäs kokonaisuus pitkäkestoisella akulla

  • 16 November 2021
  • 2 kommenttia
  • 16 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


Xiaomi on tullut matkapuhelinmarkkinoille melkoisella rytinällä ja se onkin tällä hetkellä maailman neljänneksi suurin matkapuhelinvalmistaja. Tällä kertaa esittelyvuorossa on Xiaomin suhteellisen tuore puhelinmalli Redmi 9. Se kuuluu edullisemman hintapisteen kategoriaan, ja sopii hyvin peruspuhelinta etsivälle, jolle pitkä akunkesto on ykkösasia.


 


Pitkäkestoinen akku on Redmi 9 kruunu


 


Xiaomi Redmi 9 ehdottomasti tärkein ominaisuus on 5020 mAh akku. Sen on kerrottu kestävän jopa kaksi vuorokautta kohtalaisen runsaassakin käytössä. Latausnopeus ei ole arvosteluiden mukaan paras mahdollinen, mutta jos sille ei ole tarvetta jatkuvasti, pidemmän ajan kanssa varmasti pärjää. 6,53” IPS LCD -näyttö on tarkempi kuin täysteräväpiirto, ja se on suojattu Corning Gorilla Glass 3 -suojalasilla. Kahdeksan megapikselin etukamera on sijoitettu pisaran muotoon näytön yläreunan keskiosaan. Xiaomin mukaan näyttö yltää 400 nitiin, ja lisäksi siinä on silmille ystävällinen sinisen valon suodatin. Näytön värintoistoa on mahdollisuus säätää itselle sopivaksi väriympyrän avulla. Asetuksista löytyy myös erilaisia tiloja (lukutila, tumma tila, yötila), jotka helpottavat näytön säätämistä. Etukameran lovenkin piilotus onnistuu tarvitaessa.


 


Suorituskyvyltään Redmi on hyvin samanlainen hintaluokkansan vastaavien mallien kanssa. Sisuksissa hyrrää MediaTekin kahdeksanytiminen Helio G80 -järjestelmäpiiri. Jokapäiväisessä arkisessa käytössä se toimii sujuvasti ja mahdollistaa toki pelaamisenkin. Keskusmuistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa peräti 64 gigatavua.


 


Kameraominaisuudet varsin hyviä hintaluokassaan


 


Vaikka Redmi 9 kuuluukin edullisemman hintaluokan kategoriaan, on se silti varustettu peräti neljän linssin keinoälykameralla, jossa pääkamerana toimii 13 megapikselin laajakuvalinssi. Muissa kameroissa on kahdeksan megapikselin ultralaajakuvalinssi, kahden megapikselin syvyyssensori, sekä viiden megapikselin makrokamera. Videokuvaus yltää Full HD 30 fps -tasolle. Arvosteluiden mukaan pääkameralla otetut kuvat ovat varsin hyviä tämän hintaluokan puhelimelle, ja kuvat ovat teräviä ja luonnollisia erityisesti hyvässä valaistuksessa. Yökuvaustilaa ei tästä mallista löydy, joten hämäräkuvaukseen ei siitä saa apuja.


 


Hintaansa nähden hyvä valinta


 


Hintaansa nähden Redmi 9 on hyvin varusteltu, ja vaikuttaa varsin pätevältä puhelimelta. Siinä on kuitenkin ominaisuuksia, joita ei välttämättä kaikissa tämän hintaluokan puhelimissa näe. Sormenjälkitunnistin ja kasvojen tunnistin helpottavat lukituksen avaamista ja NFC-tekniikan ansiosta voi puhelimella käyttää Google Pay -lähimaksua. Lisäksi se on roiskevedenkestävä, joten se ei säikähdä kevyestä sadekelistä. Vaikka puhelin on tehoiltaan hyvin samankaltainen kuin muutkin tämän hintaluokan mallit, on siinä silti paljon positiivisia puolia, kuten akkuteho ja monipuoliset kameraominaisuudet, terävää näyttöä unohtamatta. Mielestäni Redmi 9 sopii hyvin sellaiselle joka etsii edullista mallia, mutta haluaa silti puhelimen jota ei tarvitse koko ajan latailla, ja kestää mukana taskun pohjalla vaikka metsäreissuilla.


 



 


Tarkemmat tekniset tiedot:


 



  • Näyttö: 6,53” IPS LCD -näyttö, 2340 x 1080 pikseliä

  • Rakenne: Takaosa muovia, etuosassa Gorilla Glass 3

  • Etukamera: 8 Mpix, f2/0

  • Takakamerat: 13 Mpix pääkamera f/2,2, 8 Mpix ultralaajakulma f/2,2, 5 Mpix makrokamera f/2,4, 2 Mpix syvyyskamera f/2,4

  • Järjestelmäpiiri: MediaTek Helio G80

  • Grafiikkasuoritin: Mali-G52 MC2

  • Käyttöjärjestelmä: Android 10

  • Keskusmuisti: 4 Gt

  • Dual SIM: Kyllä

  • Muistikorttipaikka: Kyllä

  • Akku: 5020 mAh, Pikalataus

  • Mitat: 163,3 x 77 x 9,1 mm

  • Paino: 198 g

  • Muuta: Sormenjälkitunnistin, kasvojen tunnistus, NFC-tuki


 


Xiaomi Redmi 9 on tilattavissa verkkokaupastamme vihreän, violetin ja harmaan väreissä. Myyntipakkauksen kuuluu puhelimen lisäksi 10 W USB-virtalähde, USB-C kaapeli, suojakuori, SIM-työkalu ja dokumentaatio. 


 


Lue myös nämä:


 


Paras puhelin 2021


Esittelyssä Xiaomi Mi 11 5G


Vertailussa Xiaomi Mi 10T 5G, 10T Pro 5G sekä 10T Lite 5G


 


 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Meillä on juniorin käytössä Redmi 9. Ei ole juurikaan huonoa sanottavaa. Koko on vähän iso pyörässä mukana pidettäväksi, mutta muuten on käyttäjä tyytyväinen. Hintaluokkakin siedettävä, ei niin harmita maksavaa osapuolta jos kotiin tuodaan puhelin näyttö halki. Toki näistä tilanteista käydään periaatteellinen keskustelu.

 

Vielä on Redmi 9 kestänyt kovaakin käyttöä.

 

Ainoa miinus on käyttöjärjestelmä sisällä olevat mainokset. Mielestäni puhelimen käyttöjärjestelmän sisälle rakennetut mainokset eivät ole hyvä suuntaus. Varsinkin kun puhelin on nuoren käytössä.

 

 

Käyttis käyttiksenä ja mainokset mainoksina.

 

Xiaomissa saa kyllä rahalleen vastinetta. 64GB tallennustilalla varustettuna oletan tilan riittävän sen aikaa mitä puhelin kestää käytössä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

 

Yksi kameran otos. Haastava kuvakulma mille tahansa kameralle. Kuvien laatu on riittävä puhelimen hintaluokka huomioiden.

Vastaa