Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

iPhone 13 huhut.jpg

 

Muokkaus: Uudet Apple iPhone 13 -mallit on nyt julkaistu ja ennakkomyynti käynnistyy 17.9. Lue lisää tiedotusketjustamme!

 

Ja stoppi huhupuheille, iPhone 13 -puhelimien esittelyt on nyt luettavissa! Aika moni spekulaatio piti kuittinsa 🤔

---

 

 

Uusi vuosi ja uusi iPhone 13? Liikkeellä on runsaasti huhuja ja spekulointia siitä millainen iPhone vuonna 2021 tulee olemaan. Aikaisempina vuosina Apple on julkaissut vuosittain uuden iPhone-sarjan ja tavallisesti julkaisupäivä on sijoittunut syksyyn. Oletuksena onkin, että uusi iPhone 2021 tullaan julkaisemaan samoihin aikoihin.

 

Syksylle on uumoiltu myös mahdollista uutta Apple Watch 7 -älykelloa. Yhteisöstä löydät myös tämän huhutun uutuuden Apple Watch 7 -älykellon kaikki spekulaatitot.

 

iPhone 13 - vai jotain muuta


Applen nimeämispolitiikka on ollut hieman vaihtelevaa. Ehkä jopa enemmän arvailujen mukaan Applen puhelin 2021 on nimeltään iPhone 13. Vai onkohan kyse ennemmin siitä, että Apple-fanien on helppo keskustella aiheesta? Kutsukaamme siis tässäkin artikkelissa mahdollista uutta iPhonea 2021 nimellä iPhone 13, vaikkakin myös iPhone 12s -nimeä on nähty väläyteltävän.


Huhujen mukaan Apple lanseeraisi jälleen neljä iPhone-mallia, jotka olisivat muotoilultaan lähes samanlaisia kuin iPhone 12 -sarjalaiset. On kuitenkin spekuloitu, että iPhone 13 olisi kuitenkin edeltäjäänsä hieman paksumpi. MacRumors-sivusto on ilmoittanut, että iPhone 13 olisi 0,17 millimetriä paksumpi iPhone 12 verrattuna. Kamera-alueessa taas odotetaan tapahtuvan enemmän muutoksia. On nähty puhuttavan, että kamera-alue kohoaisi takapinnasta entistä enemmän.

 

Kamera-alueen uskotaan olevan aikaisempaa sukupolvea reilusti suurempi erityisesti Pro-mallien kohdalla. (Kuva: sivusto MacRumors)Kamera-alueen uskotaan olevan aikaisempaa sukupolvea reilusti suurempi erityisesti Pro-mallien kohdalla. (Kuva: sivusto MacRumors)


iPhone 13:ssa takakamera-alueen uskotaan nousevan takapinnasta 2,51 millimetriä ja iPhone 13 Prossa 3,65 millimetriä, kun iPhone 12:ssa ja iPhone 12 Prossa kohouma on vain 1,5-1,7 millimetriä. iPhone 13 kohdalla 2,51 millimetriä ja iPhone 13 Pro -malleissa 3,65 millimetriä. Suurempien linssien vuoksi kamera-alueen odotetaan myös kasvavan pinta-alaltaan. Lisäksi kamera-alueen uskotaan iPhone 13:ssa olevan yhtenäisempi, samaan tyyliin kuin iPad Prossa niin, että linssireunukset eivät tulisi uudessa mallissa niin paljoa ulos alueelta. Niin tai näin, kameraparannuksia on varmasti odotettavissa.

 

iPhone kehitys.jpg


iPhone 13 - huhutut tekniset tiedot


Mitä uuden iPhonen teknisiin tietoihin tulee, iPhone 13 -sarjalaisten akkujen uskotaan olevan entistä suurempia kapasiteetiltaan. Entistä suurempi akku mahdollistaa puhelimen käytön pidemmäksi aikaa, vaan toki sirun ja muidenkin komponenttien kyvykkyys vaikuttaa energiatehokkuuteen merkittävästi.

 

iPhone 13 Pro Maxilla odotetaan olevan 4352 mAh -akku, iPhone 12 Pro Max:issa akku on 3687 mAh. iPhone 13 ja iPhone 13 Pro -puhelimien akun kapasiteetin odotetaan olevan 3095 mAh, iPhone 12:ssa se on 2815 mAh. iPhone 13 minissä odotetaan olevan 2406 mAh akku, iPhone 12 akku on kapasiteetiltaan 2227 mAh. Huhut akkujen kapasiteeteista on alkujaan peräisin kiinalaiselta sivustolta nimeltä Weibo.


iPhone 13 voisi olettaa pitävän sisällään uuden A-sarjan sirun. Huhut kertovat, että uutta iPhonea varten olisi jo tekeillä A15 Bionic -siru. Modeemipiiriksi uskotaan valikoituvan Qualcommin uusi piiri, Snapdragon X60, joka on muun muassa energiatehokas ja mahdollistaa nopean 5G-yhteyden.


iPhone 2021 ja näytön huhutut uudistukset


iPhone 13 -puhelimien näyttöihin odotetaan tulevan uudistuksia. Huhupuheissa on nähty kommentoitavan, että näytön virkistystaajuus tulisi olemaan 120 hertsiä ainakin iPhone 13 Pro -malleissa. Apple fanit odottivat tätä virkistystaajuutta jo iPhone12 -sarjan huippumalleihin. iPhone 13 odotetaan lisäksi hyödyntävän Applen ProMotion-teknologiaa, joka on tuttu iPad Pro -tabletista. ProMotion-tekniikka tarkoittaa sitä, että virkistystaajuus muuttuu dynaamisesti sisällön vaatimuksien mukaan ja mahdollistaa paremman reagoinnin sekä sujuvamman liikkeen näyttöpaneelilla.


iPhonen näytön yläreunassa on jo useamman sukupolven kohdalla ollut lovi muun muassa etukameraa, kasvojentunnistus-tekniikka ja puhelukaiutinta varten. iPhone 13 kohdalla tämän alueen on spekuloitu pienentyvän, koska Face ID:n toiminnasta vastaavan TrueDepht-kameratekniikan uskotaan siirtyvän näytön lovesta kotelon reunaan. Lisäksi iPhone 13:sta näytöstä on nähty varovaista spekulointia siitä, että näyttö olisi niin kutsuttu Always-On-näyttö, joka on tuttu useasta Android-lippulaivasta. On myös nähty pohdittavan, että Apple sijoittaisi iPhone 13:sta näytön alle haptisen-sormenjälkitunnistuksen. Tämä olisi sellainen pieni uudistus, jota itse arvostaisin esimerkiksi maskin käyttöä ajatellen.

 


Voisiko Unbox Therapyn YouTube kanavan saamassa iPhone 13 mallinnuksessa olla jotain perää?


Korostaisin vielä, että kaikki tämä tieto on silkkaa spekulointia, eikä se perustu mihinkään viralliseen lähteeseen. Koska spekulointi on hauskaa (varsinkin jos joku tieto sattuu osumaan kohdilleen), kertoisitko myös mitä sinä olet kuullut tai mitä uskot uudessa iPhonessa olevan ominaisuuksien tai muotoilun puolesta?

 

Lue myös:

 
MinnaLN
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset-ja-muut-artikkelit/iPhone-13-huhupuheet-ja-spekulointi/ba-p/225109
Linkki kopioitu
3 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderoinnin lisäksi voit nähdä minun kirjoittelevan muissakin Telian somekanavissa. Pelailusta ja leffoista löydämme taatusti jutun juurta.