iPhone niksit - Näitä toiminteita et tiennyt

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 264 katselukertaa


 


 


Monelle iPhone käyttäjälle on jäänyt pimentöön lukuisat näppärät toiminnot, joita iPhonelle on tuotu uusien päivityksien myötä. Erityisesti Applen iOS 14 -päivityksen jälkeen iPhone käyttäjille avautui uusia mahdollisuuksia. Esittelen tässä artikkelissa kymmenen eri toimintoa kyseisen päivityksen tehneille.


 


iPhonen kätevät toiminteet


 


iPhonen takakansi ei ole pelkkä kuori. Voit asettaa erilaisia käyttöaputoimintoja iPhonesi takaosan napautuksen taakse. Esimerkiksi kaksi napautusta ottaa näyttökuvan, tai kolme lukitsee näytön. Toiminnon saat päälle menemällä puhelimen Asetuksien takaa kohtaan Käyttöapu ja Kosketus. iPhonen takaosan napautus on sellainen ominaisuus, jonka jokaisen iPhone-käyttäjän kannattaa ottaa käyttöön.


 



 


Piilotettu hiiri helpottaa kirjoitusvirheiden korjaamista. Varmaan jokainen tietää sen tuskan, kun yrittää korjata lauseen keskeltä kirjoitusvirhettä. Sormella kursorin siirtäminen oikeaan kohtaan tuntuu olevan lähes mahdotonta. Huomattavasti helpommin saat korjattua kirjoitusvirheen painamalla pohjaan näppäimistön välilyöntimerkkiä ja liikuttamalla sormeasi kursorin ohjaamiseksi.


 


Eksyikö laskutoimitukseesi numero liikaa? Pääset poistamaan viimeksi lisäämäsi numeron pyyhkäisemällä laskutoimitusta sivulle iPhonen laskimessa. Tämä ei tosi peruuta sitä, jos olet vaikka jo vahingossa lisännyt, vähentänyt tai vaikka kertonut jotain laskutoimituksestasi, ainoastaan summaa voi muuttaa.


 



 


Appeihin, asetuksiin ja ominaisuuksiin siirtyminen onnistuu muutamalla napautuksella. Painamalla pitkään ohjauskeskuksen painikkeita pääset käsiksi eri toimintoihin. Esimerkiksi painamalla WiFi-painiketta pitkään, aukeaa Wifi-asetukset. Tästä toiminteesta Android-käyttäjät ovat nauttineet jo iät ja ajat, mutta itselle tämä ominaisuuden löytyminen myös iPhonesta tuli yllätyksenä.


 


iPhonen kuvausniksit


 


Ottaessasi valokuvaa voit muuttaa kuvan valotusasetuksia jo kuvaushetkellä. Kameran ollessa auki, paina näyttöä ja liuta sormeasi ylös ja alas, jolloin valotusasetukset vaihtuvat.


 


Valokuvat videokuvauksen aikana. Videokuvauksen aikana voit napsia valokuvia näytön vasemmassa laidassa olevalla valkoisella napilla ilman, että kuvauksesi keskeytyy.


 



 


Videon kuvaaminen fyysisellä näppäimellä saattaa olla helpompaa, kuin näytön painaminen. Kameran ollessa auki voit aloittaa videokuvaamisen painamalla äänenvoimakkuusnappia ylöspäin. Lopettaaksesi kuvaamisen painat vain äänenvoimakkuusnappia uudestaan.


 


Sarjakuvaaminen fyysisellä näppäimellä on helpompaa. Ottaessasi tavallista valokuvaa, voit ottaa useamman kuvan sarjan painamalla äänenvoimakkuusnappia ylöspäin.


 


iPhonen kotinäytön muokkaaminen


 


Widgetit näyttävät oleellista tietoa ilman, että sovellusta tarvitsee avata. Sovelluksien oleelliset tiedot saat kätevästi kotinäytöllesi erilaisten Widgetien avulla. Widgetejä pääset lisäämään painamalla kotinäyttöä pohjassa niin, että sovellusikonit alkavat värisemään ja klikkaat sivun vasemmassa ylälaidassa olevaa +-ikonia. Halutessasi voit myös yhdistää useamman Widgetin raahaamalla Widgetin toisen päälle, samalla tapaa kuin tekisit kansion sovelluksistasi.


 


Appikirjaston avulla pidät kotinäytön siistinä. iPhonen iOS 14 -päivityksen myötä kotivalikon viimeiseltä sivulta löydät Appikirjaston. Saat halutessasi siistittyä kotinäyttöäsi piilottamalla sovelluksen pois kotivalikosta niin, että sovellus löytyy ainoastaan Appikirjastosta. Sovelluksen saat pois kotinäytöltä painamalla sovellusta pitkään niin, että se alkaa väristä ja valitse Poista ja Poista kotivalikosta. Sovellus jää tällöin sovelluskirjastoosi.


 



 


Tiesitkö, että jopa iPhonen appien ikoneiden vaihtaminen onnistuu tätä nykyä? Tämä tosin vaatii jo pientä kikkailua. iPhonessa on myös muita toimintoja ja ominaisuuksia, jotka eivät välttämättä ole kaikkien tiedossa. Onko sinulla kertoa lisää iPhone niksejä?


 


Lue myös:



 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa