Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Apple 14 huhut.jpg

 

Apple on vuosittan aina syksyn nurkilla julkaissut uutuusmallinsa ja myös tälle vuodelle odotetaan tuoko laitevalmistaja markkinoille uusia iPhone-malleja. Tulevista iPhone-mallinimistä ei ole tietenkään mitään varmaa tietoa, mutta laskennallisesti ajateltuna uudet iPhonet voisivat olla esimerkiksi iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max. Tässä artikkelissa käyn läpi tarkemmin näistä liikkeellä olevia huhuja ja odotuksia.

 

Promotion-näytöt

 

Applen syksyn 2021 uutuudet iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max toivat pitkän odotuksen jälkeen iPhoneihin 120 hertsin virkistystaajuuden näytöt. Asiantuntijoiden mukaan uusi Pro malli sisältäisi myös ProMotion-näytöt mukautuvalla 120 hertsiin yltävällä virkistystaajuudella. Suurempi virkistystaajuus, eli näytön päivitysnopeus tekee liikkeestä näytöllä sulavampaa. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi animaatioissa, sisällön selaamisessa ja pelaamisessa. Ominaisuus auttaa vähentämään myös virrankulutusta parantaen toiminta-aikoja. iPhone-perusmallien näyttöjen osalta virkistystaajuus muuttuisi ehkä vasta vuonna 2023.

 

Malliston kerrotaan koostuvan niin perusmalleista kuin huippumalleistakin 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä. iPhone 12 ja 13 -sarjoissa nähty mini-malli jäisi näin ollen pois. Takakuoren huhutaan olevan kiiltäväpintaista lasia, äänenvoimakkuus-painikkeita olisi pyöristetty ja puhelimen reunat olisivat titaanista. Näistä viimeisin olisi merkittävä muutos verrattuna iPhone 13 Pro Maxin ruostumattomaan teräkseen. 

 

 

upotettu Kamera

 

Face ID -tekniikan kerrotaan sijoittuvan kameran kanssa upotettuna näytön alle. Lisäksi laitteessa ei mahdollisesti olisi selvästi kohoavaa kamerajärjestelmää, vaan selustan kamerat olisivat lähes samalla tasolla kuin muukin tausta. Muutoksen mahdollistaisi puhelimen rungon paksuuntuminen. Vain huippumalleihin on odotettu uutta designia, jossa on leveä, pyöristetty reikä etukameralle loven sijaan, sekä takana uusi 48 megapikselin pääkamera. Joidenkin huhujen mukaan reikiä voisi olla jopa kaksi. Pyöreässä reiässä sijaitsisi pisteprojektori ja leveämmässä reiässä etukamera ja infrapunakamera. Perusmalleissa pitäisi olla edelleen näyttölovi. Huippumallien 48 megapikselin pääkamera mahdollistaisi samalla tuen 8K-tarkkuuden videokuvaukselle, mihin Applen tähän asti käyttämien 12 megapikselin kameroiden tarkkuus ei ole riittänyt.

 

Tallennustilaa ja akunkestoa

 

Design- ja kamerauudistusten lisäksi tuleviin iPhoneihin odotetaan uutta A16-järjestelmäpiiriä sekä esimerkiksi Wi-Fi 6E -tukea. Pro-huippumalleissa tallennusmuistia saattaa olla tarjolla jopa 2 teratavua. Fyysinen SIM-korttipaikka voi myös jäädä pois iPhone-uutuuksista Applen siirtyessä eSIM:iin. iPhone 14 -puhelimet tarjoavat lähes satavarmasti 5G-tuen. 

 

Akku on saamassa myös parannuksen. Erään huhun mukaan akun koko kasvaa, kun taas toinen lähde väittää puhelimien olevan aiempaa paksumpia. Nämä molemmat kertovat mahdollisisesti siitä, että akkukesto on parantumassa.

 

Latauksen osalta on kuultu kahta eri huhua. Toisessa on kerrottu Applen hyödyntävän MagSafe-latausta ennemmin kuin Lightningia. Nähtävillä olleissa kuvissa on kuitenkin yhä Lightning-portti, joten luultavasti se säilyttää paikkansa. Uusi EU-direktiivi pakottaa Applen luopumaan Lightning-liitännästä ennemmin tai myöhemmin. Olisi kuitenkin yllättävää, jos valmistaja tekisi muutoksen jo tänä vuonna.

 

Värit ja hintataso

 

Värivaihtoehdoissa on huhuttu perusvärien lisäksi trendikkäästä ja suositusta ruusukultaisesta mallista. Hinnoittelun puolesta voisi uskoa Applen pysyvän perusmallien osalta entisessä hintatasossa. iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max -malleissa voidaan odottaa edeltäjiään korkeampaa hintaa.

 

Seuraavan iPhone-sukupolven julkistukseen on aikaa vähintään reilu puoli vuotta, joten aikaa spekulaatioille on vielä runsaasti.

 

Mitä huhuja olet kuullut tai mitä toivoisit tältä uutuusmallilta?

Lue myös:

 
Katjane
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Apple-iPhone-14-huhut-ja-odotukset/ba-p/233780
Linkki kopioitu