Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

Ensikosketukseni Marshall Stanmore -kaiuttimeen, eli tuttavallisemmin ”Marsuun”, oli kun näin siitä kuvan markkinoinnin powerpoint -leiskassa muutama kuukausi sitten. Muistan ajatelleeni että ”wau, siinäpä hienon näkönen ämyri”. Mutta, koska se oli pelkkä kuva videotykin heijastamana niin en saanut täysin käsitystä mm. Marsun koosta enkä varsinkaan siitä kuinka huippu kampe se oikeasti onkaan! Nyt, kun olen päässyt sitä käyttämään niin olen täysin myyty mies ja haluan jakaa kokemukseni kanssanne.

 

Kaiuttimen mitat ovat (KxSxL): 18,5cm x 18,5cm x 35cm ja paino 5,1kg. Varsin kookkaasta möhkäleestä siis on kyse mutta koon tajuaa vasta kun pitää kaiutinta käsissä. Kuvassa on mittatikkuna iPhone 6, tuomassa osviittaa Marsun koosta.

 

IMG_2902.JPG

 

 Laitteen paino tuo usein - ainakin minulle - mielikuvan laadusta ja varsinkin Marsun kohdalla tämä pitää hyvin paikkaansa. Painoa tuo laadukas kotelo sekä sen materiaalit ja elementit, sekä Marsun oma sisäänrakennettu virtalähde ja -vahvistin.

 

Marshall Stanmoressa on sisäänrakennettu kolmikanavainen digitaalinen vahvistin, tehoiltaan 2x20w + 1x40x. Näyttävään refleksikoteloon on pakattu kaksi diskanttielementtiä (3/4") sekä yksi bassoelementti (5 1/4").

 

Väreistä löytyy kerma, varsin retrohenkinen ruskea sekä musta.

 

Marshall värit.jpg

Katse kiinnittyy ensimmäisenä etupaneelin jyhkeään ritilään tuoden muistikuvan yökerhojen lavoilta ja bändien keikoilta, ”ainiin sehän on se Marshall!”. Takapuolella katse kiinnittyy isoon refleksiputkeen, lupaillen muhkeaa basson toistoa ilman, että kaiutin on vielä edes päällä.

 

Materiaaleina on käytetty laadukasta nahkaa sekä muovia. En purkanut kaiutinta niin en tiedä mistä ja kuinka paksuista materiaaleista kotelo on rakennettu mutta ei se ainakaan nitise eikä natise, ei niin yhtään. Puuta tai vähintään paksua lastulevyä veikkaisin. Sama laadun tuntu on myös esimerkiksi säätimissä, niitä pitää oikeasti pyörittää/vääntää/painaa ne eivät ole siis mitään heppoisia potentiometrejä tai kytkimiä joista ei tiedä minkä verran säädintä on käännetty ja tapahtuuko niistä edes mitään.

 

Pakkaus sisältää kaiuttimen lisäksi ohjekirjasen (mm. englannin kielellä), verkkovirtajohdon sekä adapterin ulkomaisiin verkkovirtatöpseleihin ja 3,5mm stereoplugi -johdon. Jo pelkästä ohjekirjasta tai sitten tuosta välijohdosta näkee että kyseessä ei ole ihan mikä tahansa bulk-laite, laatuun ja ulkonäköön on panostettu pieniä yksityiskohtia myöten.

 

IMG_2903.JPG

 

Marsun yläkanteen on sijoitettu:

  • Merkkivalot jotka kertovat mikä äänilähde on kulloinkin käytössä
  • Liitäntä 3,5mm stereoplugia varten (tähän liitetään esim. MP3-soitin)
  • Äänenvoimakkuuden, diskantin sekä basson säädöt
  • Source (eli halutun sisääntulon valitsin)/laitteen herätyspainike sekä PAIR-painike (Bluetooth-hakua varten)
  • Virtakytkin

IMG_2901.JPG

 

 Kaiuttimen takakuoressa on:

  • Katkaisija kaiuttimen virranhallintaa varten (virransäästö- tai aina päällä -moodi)
  • RCA IN -liitäntä (esim. CD/MP3-soitinta varten)
  • Optinen liitäntä (esim. DVD-soittimen tai vaikka digiboxin liittämistä varten)
  • Verkkovirtaliitäntä (230V)

 

IMG_2905.JPG

 

 Pohjasta löytyy neljä tukevaa kumitassua, joten Marshall ei naarmuta pöytätasoasi ja toisaalta kaiutin pysyy myös hyvin paikallaan, vaikka sitä innostuisi kuuntelemaan isommallakin.

 

IMG_2908.JPG

 

Marshalliin voidaan liittää äänilähde kaiken kaikkiaan neljällä eri tavalla ja nämä vaihtoehdot riittävät nykypäivänä todella hyvin. Kolmen yllämainitun liitännän lisäksi Marshallissa on Bluetooth-ominaisuus. Se on varmasti se yleisin tapa miten tällaisia kauttimia liitetään soittimiin koska se myös kätevin - sen avulla Marsun kautta voi soittaa musiikkia jopa 10-15m päästä, ilman hankalia välijohtoja. Kätevää ja helppoa.

 

Marshallin kaiuttimen käyttö on todella helppoa, liität vain äänilähteen (kuten esimerkiksi kännykkäsi) kaiuttimeen mukana tulevalla välijohdolla ja valitset tarvittaessa kaiuttimen yläkannesta löytyvällä Source-painikkeella käyttämäsi sisääntulon ja alat nauttimaan hyvästä saundista. Bluetooth toimii sekin todella helposti, laita äänilähteestä - kuten esim. kännykästäsi – Bluetooth-toiminto päälle ja aseta se haku-moodiin. Puhelin etsii hetken aikaa muita Bluetooth-laitteita ja kohta se löytää laitteen nimeltä STANMORE Speaker. Valitse se ja liitä se puhelimesi pariksi ja näin laitteet toimivat langattomasti keskenään ja voit kuunnella musiikkia langattomasti.

 

Miltä se sitten kuulostaa?`Kun kuulin ensimmäisen kerran Marsun soivan niin minulta meinasi loksahtaa leuka sijoiltaan, kuinka voi olla näin hyvä ääni näin pienessä kaiuttimessa? Ääni on muhkea, bassotoisto on jopa yllättävän voimakas ja toisto ulottuu mukavan alas. Diskantit toistuvat puhtaasti ja tarkasti. Vaikka en olekaan varsinainen hifi-korva niin kuvailisin Marsun ääntä termeillä ”muhkea, lämmin, tarkka”. Sen lisäksi että ääni on laadullisesti kohdallaan niin sitä myös lähtee sen verran paljon että esimerkiksi kerrostaloasunnossa Marsua ei kehtaa soittaa täysillä...

 

Marshall Stanmore ei ole halppiskajari, sellainen jolla fiilistellään biitsillä uusimpien Spotify-hittien ääressä. Marsu on täysverinen hifikaiutin, jolla voi nautiskella hyvästä äänenlaadusta, kuitenkin verrattaen pienessä koossa. Se ei ole ns. reissukaiutin, tai on se jos kuuntelupaikalta löytyy 230V verkkovirtaa. Paristo/akku-toimintoa Marsussa ei ole enkä ihmettele sitä yhtään, laitteesta lähtee niin paljon ääntä kiitos tehokkaan vahvistimen joka nielaisisi patterit tai akun nopeasti tyhjäksi.

 

Jos kaipaat siis kompaktissa koossa hyvää ääntä, hanki Marshall Stanmore. Saat samalla kotiisi todella tyylikkään, kenties nostalgisia tunteita herättävän sisustuksellisen laitteen kirjahyllyäsi koristamaan. Marshall on hyvä joululahja tuttavalle tai omaan käyttöön esimerkiksi uudenvuoden bileitä varten.

 

---

 

Oletko jo hankkinut oman Marsun, tai onko sinulla kenties joku muu pienoiskaiutin? Missä tilanteissa käytät kaiutinta, rantsulla tai otat mukaan bileisiin tjt? Kerro kokemuksistasi tai kirjoita vaikka oma arvostelu hankkimastasi laitteesta 🙂

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-Marshall-Stanmore/ba-p/95653
Linkki kopioitu
11 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.