Esittelyssä Nokia 5.3 - neljän takakameran nokialainen

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


HMD Global on tuonnut markkinoille suurella näytöllä ja neljällä takakameralla varustellun edullisemman hintaluokan uutuuden - Nokia 5.3 -puhelimen. Omassa kategoriassaan se tarjoilee paljon, ja sen varmasti suurimpia valtteja ovat näytön koon ja kameraominaisuuksien lisäksi tuttuun nokialaiseen tapaan akunkesto, jonka valmistaja kertoo voivan olevan jopa kaksi vuorokautta. Perehdytään heti alkuun lähemmin kameraominaisuuksiin, uskon niiden kiinnostavan sinuakin. 


 


Kamera monipuoliseen kuvaamiseen


 


Neljä ympyrän muotoon asetettua takakameraa ovat 13 megapikselin ja f/1,8-aukon pääkamera, viiden megapikselin 118 asteen ultralaajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera sekä kahden megapikselin syvyyskamera. Ultra laajakuva -ominaisuus tuo etenkin maisema- ja tilakuvaamiseen uutta ulottuvuutta, sillä saat taltioitua helposti vaikkapa aavan maiseman tai miltei koko huoneen kuvaasi. Valmistaja kertoo yö- ja hämäräkuvauksen kuten myös muotokuvauksen onnistuvan erityisen hyvin tekoälykuvauksella. Etukamera on kahdeksan megapikseliä ja sen aukon koko on f/2,0. Linssi sijaitsee pienessä lovessa näytön yläreunan keskellä. Alareunasta löytyy puolestaan logo. 


 



Iso näyttö mahdollistaa hyvät peli- ja katselukokemukset


 


Puhelimen valmistustekniikka on mahdollistanut sille ohuen ohuet reunat. Näin maksimoitu näytön pinta-alan käyttö sekä suuri 6,55 tuuman koko mahdollistaa sekä työnteon että viihteellisen käytön puhelimella. Dynaamisen Qualcomm®️ Snapdragon™️ 665 -suoritin ja 4000 milliampeerin akku mahdollistavat pitkän käytön latausten välillä, joten pitkätkin sessiot esimerkiksi liikkeellä ja latausmahdollisuuksien ulottumattomissa ollessa onnistuu huoletta.


 


Yksi Nokia 5.3:n ominaisuuksista on Android One -sertifiointi, eli siinä ei ole sisäänrakennettuna mitään niin sanottua ylimääräistä ja kuormittavaa, kuten sovelluksia tai käyttöliittymiä. Se osaltaan myös pitkittää akun latausväliä. Valmistaja pitää kolmen ensimmäisen vuoden ajan huolen säännöllisistä tietoturva- ja ohjelmistopäivityksistä, jolloin puhelimen käyttö on turvallista ja sujuvaa kuin uudella puhelimella.


 


Puhelimen 2.5D-näyttölasi on naarmunkestävä. Myös puhelimen kuori on kestävää ja käyttöikää pidentävää komposiittimateriaalia. Puhelin on siis turvallinen ratkaisu menevämpäänkin elämäntyyliin.

 


Google Assistant -painikkeella puhelimen käyttö on helppoa jopa ääniohjauksella. Sen avulla etsit nopeasti vaikkapa ruokareseptejä, soitat parilla käskyllä kaverillesi, tsekkaat sääennusteen tai haet ajo-ohjeet määränpäähäsi.


 


Teknisiä tietoja kootusti


 


Värit Syaani, hiilenharmaa


Koko 164,3 × 76,6 × 8,5 mm


Näytön koko 6,55 tuumaa


Kuvasuhde 20:9


Paino 185 g


Käyttöjärjestelmä Android 10, enintään 3 vuoden ohjelmistopäivitykset


RAM-muisti 3, 4 tai 6 Gt (LPDDR4X)


SIM-kortin tyyppi Nano-SIM


Akku 4 000 mAh2


Sisäinen muisti 64 Gt


SIM-kortin tyyppi Nano-SIM


 


tilaa tästä Nokia 5.3


 



 


 


Lue myös näistä puhelimista:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa