Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Nokia XR20 kansikuva.png

 

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global kertoi aikaisemmin julkaisevansa 27. heinäkuuta ”kestävimmän älypuhelimen, joka ei tarvitse erikseen suojakuorta”. Uusi Nokia-puhelin kulkee nimellä Nokia XR20. Laitteen nimessä olevan R-kirjaimen kerrotaan viittaavan englannin kieliseen sanaan rugged, mikä viittaa puhelimen lujatekoiseen ja vankkaan rakenteeseen.

 

Ulkoasultaan uusi Nokia XR20 on näyttävän näköinen. Sinisen ja graniitin harmaan väreissä saatavan puhelimen kuori on valmistettu armeijan MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Kyseinen standardi kuvastaa puhelimen iskunkestävyyttä, joten se ei ole moksiskaan pienistä kolhuista. Laitteen kestävyyttä tukee myös näyttöä suojaava Corning Gorilla Glass Victus -panssarilasi. XR20-puhelimesta löytyy vedenkestävyys luokitus IP68, joten se kestää myös vettä. Ominaisuutena tämä on mainitsemisen arvoinen, sillä monissakaan Nokia-puhelimissa vedenkestävyyttä ei ole aikaisemmin ilmoitettu.

 

 

Nokia XR20 Blue haze.png

 

Nokia XR20 on saatavilla kahdessa eri muistikoossa: 4+64 gigabitin ja 6+128 gigabitin muistivarianteilla. Puhelimen tehoista vastaa Nokia X10:n ja X20:n tavoin tuttu Qualcommin Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri. 5G-yhteys tuo laitteen käyttöön nopeutta ja saumattomuutta. Se vähentää viivettä ja mahdollistaa sujuvamman tiedostojen toistamisen. Valmistaja kertoo, että suorissa 5G-verkoissa Nokia XR20 voi saavuttaa jopa 1,2 Gbps tiedonsiirtonopeuden. Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii uusin Android 11. Käyttömukavuutta lisää laitteen sivusta löytyvä sormenjälkitunnistin, jonka avulla puhelimen saa kätevästi avattua.

 

Full HD+ -tarkkuudella varustetun puhelimen näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa, ja siinä resoluutio on 1080 x 2400. Laitteen etuosassa keskellä on 8 megapikselin etukamera, ja takaosassa puolestaan 48 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin laajakulmakamera. Takakamera-alueen pääkamerasta ja laajakulmakamerasta kerrotaan löytyvän erillinen UW-ominaisuus, jonka myötä salama auttaa ikuistamaan yksityiskohdat kaikissa valaistusolosuhteissa. Videokuvaamista tukee ympäristön äänien, kuten tuulen melua vaimentava OZO-ääni, joka tallentaa vain sen, mitä haluat.

 

Nokia XR20 on varustettu kuukausittaisella suojapäivityksellä neljän vuoden ajaksi. Tulevien vuosien kuvasi, muistiinpanosi ja sähköpostisi ovat siis turvassa sekä suojattuina. Laitteesta löytyy 4630 mAh akku ja mahdollisuus langattomalle lataukselle. Pikalatauksen avulla saat laitteeseen lisää virtaa vieläkin nopeammin ilman johdon etsiskelyä.

 

 

Teknisiä tietoja

 

Näytön koko: 6,67"
Resoluutio: 1080 x 2400
Etukamera: 8 MP
Takakamera: 48 MP + 13 MP laajakulma
Takakameran ominaisuudet: ZEISS-optiikka, SpeedWarp, Action cam, OZO –tilaääni tallennus, Tuulikohinan vaimennus, Dual-tone LED + Single LED -salama
Tallennustila: 64 Gt tai 128 Gt
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 480 5G
Mitat: 171.64 x 81.5 x 10.64 mm
Paino: 248 g
Käyttöjärjestelmä: Android 11
Keskusmuisti: 4 Gt tai 6 Gt
Muistikorttipaikka: Kyllä
Muistikortin max kapasiteetti: 512 Gt
Sim-kortti: Nano SIM
Dual SIM: Kyllä
Liittimet: USB-C, 3.5 mm kuulokeliitäntä
Verkko: 5G, 4G, 3G, 2G
Sormenjälkitunnistin: Kyllä
Kasvojen tunnistin: Kyllä
Langaton lataus: Kyllä
Akku: 4630 mAh
Myyntipakkauksen sisältö: Nokia XR20 5G, USB-C -kaapeli, SIM-korttipaikan avain, pikaopas

 

 

Nokia XR20 on varustettu 15W Qi langattomalla latauksella ja 18W pikalatauksella.Nokia XR20 on varustettu 15W Qi langattomalla latauksella ja 18W pikalatauksella.

 

Nokian puhelimet ovat jo vuosikymmeniä olleet tunnettuja kauniista muotoilustaan ja kestävästä laadustaan. Tutustu tarkemmin muihin Nokia-puhelimiin verkkokaupassamme.

 

 

 

Lue lisää:

HannaSu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-Nokia-XR20-kestavalla-designilla-varustettu/ba-p/226157
Linkki kopioitu