Esittelyssä Samsung Galaxy A52s 5G - tehokkaampi versio edeltäjästään

  • 16 November 2021
  • 3 kommenttia
  • 490 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


Samsung julkaisi uuden 5G-puhelimensa muutama viikko sitten. Galaxy A52s 5G on uusi versio jo pidempään myynnissä olleesta Galaxy A52 -mallista. Tärkeimmät parannukset koskevat järjestelmäpiiriä, joka testien mukaan tarjoaa jopa kymmeniä prosentteja paremman suorituskyvyn, ja toki uutuusmallista löytyy 5G-verkon tuki joka edeltäjästä puuttuu.


 


Toinen merkittävä parannus koskee puhelimen virkistystaajuutta. Se on kasvanut 90 hertsistä peräti 120 hertsiin. Isompi virkistystaajuus sujuvoittaa puhelimen käyttöä, joka on esimerkiksi pelaamisessa tärkeää. Korkea virkistystaajuus kuluttaa myös enemmän akkua, mutta 4500 mAh akun on luvattu kestävän jopa kaksi päivää. Koska puhelin on varustettu tekoälyllä, oppii se käyttötapasi ja mukauttaa puhelinta niin, että akku kestää pidempään. Lisäksi 25 watin pikalatauksella saat nopeastikin ladattua lisää virtaa.


 


Neloiskamera vaativammankin kuvaajan tarpeisiin


 


Vaikka kameraominaisuudet eivät olekaan muuttuneet aiemmasta mallista, ne vastaavat hyvin tämän päivän kuvaajan tarpeita. Etukamerassa on peräti 38 megapikseliä 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/2,2 aukolla. Takakameroiden ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi 64 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaajalla. Optinen kuvanvakaaja on yksi kameran tärkeimmistä ominaisuuksista. Se korjaa käden tärinästä aiheutuvaa epätarkkuutta ja sumeutta ja mahdollistaa paremmat kuvat hämärässä. Myös videoiden jälki on tarkempaa tärinän hillitsemisen vuoksi. Lisäksi takakameroista löytyy 12 megapikselin 123 asteen ultralaajakulmakamera, sekä viiden megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Erillisiä makrokameroita on nykyisin enää puhelimissa harvemmin tarjolla, mutta ne ovat tarpeellisia pieniä kohteita kuvattaessa.


 


Kokonaisuus kunnossa


 


Hinta-laatusuhteeltaan Galaxy A52s 5G on varsin varteenotettava vaihtoehto keskihintaisten puhelimien luokassa. Se sisältää kaikki tarpeelliset ominaisuudet niin kuvaajalle, kuin 5G-puhelinta kaipaavalle. Reunasta reunaan ulottuva näyttö suurella virkistystaajuudella tekee puhelimen käytöstä ja katselusta sujuvaa. Pikalataus on ehdoton ominaisuus, eikä laite ulkoisestikaan kalpene kalliimpien mallien rinnalla.


 


Tärkeimmät tekniset tiedot:


 



  • Rakenne: Polykarbonaattimuovi

  • Näyttö: 6,5” Super Amoled 2400 x 1080 pixeliä, 120 hz virkistystaajuus

  • Etukamera: 38 Mpix

  • Takakamerat: 64 Mpix pääkamera, 12 Mpix ultralaajakulmakamera, 5 Mpix makrokamera ja 5 Mpix syvyyskamera

  • Paikannus: GPS, Glonass, Beidou, Galileo

  • Käyttömuisti: 6 Gt

  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G

  • Liitännät: USB-C ja 3,5 mm

  • Sim-kortti: Nano-SIM

  • Dual SIM: Kyllä

  • Akku: 4500 mAh, 20 W pikalatauksella

  • Vesitiiviysluokitus: IP67-pöly- ja vesitiivis rakenne

  • Mitat: 159,9 x 75,1 x 8,4 mm

  • Paino: 189 g

  • Muuta: Muistikorttipaikka ja sormenjälkitunnistin. Ei tue langatonta latausta.


 



 


Samsung Galaxy A52s 5G on tilattavissa verkkokaupastamme. Värivaihtoehtoina ovat Awesome Violet, Awesome Black, Awesome White ja Awesome Mint. Meiltä myös valikoima suojakuoria Samsung Galaxy A52s 5G -puhelimellesi.


 


Lue myös nämä:


 


- Esittelyssä Xiaomi Mi 11T Pro - laatutuntumaa ja tehokkuutta tyylikkäissä kuorissa


- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - huippupuhelin huippukameroilla


- Samsung Galaxy Z Flip 3 - takataskuun suunniteltu laatupuhelin


- Nokia G50 5G - laadukkaita ominaisuuksia edullisessa paketissa


 

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Komealta näyttää! Isoiksi vain nämä ovat kasvaneet. Jos samalla raudalla mutta hieman pienempänä tulisi vastaavan tasoinen laite.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

Totta! Tuntuu että puhelimissa menee vähän syklittäin tämä että onko isompi vai pienempi puhelin parempi. 😀> Tai ainakin itsellä menee! Ei tästä ole kauaakaan kun liputin Note-mallien perään ja tykkäsin että luurilla sai olla kokoa. Nyt melkeinpä tuskailen joidenkin suojakuorienkin kanssa kun ne tekevät puhelimesta massiivisemman. 😏>

Muutaman kuukauden kokemuksen perusteella hyvä peruspuhelin kuuluvuutta lukuun ottamatta. Palasin 5G-liittymästä 4G-liittymään, koska puhelin ei käytännössä käyttänyt 5G-verkkoa juuri koskaan, vaikka näytti 5G yhteyden olevan käytössä. Tämän totesin Netradar-ohjelmalla. Myös 4G-verkon signaalitasot ovat yllättävän huonot, käytti puhelinta sitten kaupungin keskustassa tai maalla.  

Plussaa se, että viime kuussa tuli Telialta volte-tuki tähänkin puhelimeen. 

Vastaa