Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Sony SRS-RA5000 ja RA3000.png

 

Sony esitteli maaliskuussa 2021 uudet kaiuttimet, jotka kantavat nimiä Sony SRS-RA5000 ja SRS-RA3000. Kaiuttimien yksi tärkein ominaisuus on koko huoneen täyttävä ääni, jota laitevalmistaja kuvailee seuraavanlaisesti:

 

Olitpa lukemassa, laittamassa ruokaa, tekemässä töitä tai vaihtamassa kuulumisia ystävien kanssa, koko huoneen täyttävä ääni luo siihen täydelliset puitteet. Ääni levittäytyy tilaan sekä vaaka- että pystysuunnassa, ja suosikkikahvilasi taustamusiikin tavoin se ei häiritse, vaan luo kotiisi juuri oikeanlaisen tunnelman

Hintavammassa SRS-RA5000 -kaiuttimessa on kolme ylöspäin suunnattua kaiutinta, jotka levittävät ääntä pystysuunnassa, ja kolme sivukaiutinta levittävät ääntä vaakasuunnassa. Loppusilauksen luo bassokaiutin, josta virtaa huoneeseen syvä ja voimakas bassoääni. SRS-RA3000 -mallin äänentoistosta huolehtii viisi erillistä kaiutinelementtiä: 2 diskanttikaiutinyksikköä, yksi täyden äänialueen elementti ja kaksi passiivielementtiä. Molemmissa kaiuttimissa on 360 Reality Audio -ominaisuus, joka Sonyn mukaan käyttää kolmiulotteisia äänen sijaintitietoja, joten ne tuottavat täydellisen, koko huoneen täyttävän äänen. Jos kappale ei kuitenkaan tue tätä ominaisuutta, niin Sonyn ainutlaatuinen Immersive Audio Enhancement -algoritmi toistaa myös stereokappaleet siten, että ääni täyttää koko huoneen. Kaiuttimista löytyy erillinen painike äänen kalibrointia varten.

 

SRS-RA5000 kaiutin sopii hyvin tyylikkään ulkokuorensa ansiosta kotiin kuin kotiin.SRS-RA5000 kaiutin sopii hyvin tyylikkään ulkokuorensa ansiosta kotiin kuin kotiin.

 

Kumpikin kaiutinmalli on lisättävissä kaiutinryhmään Google Home ja Amazon Alexa -sovelluksessa, jolloin voit toistaa eri kappaleita eri huoneissa tai vaikkapa kuunnella samaa musiikkia kaikkialla kodissasi. Voit lisäksi aloittaa musiikin toiston, säätää äänenvoimakkuutta ja ohjata monia muita toimintoja helposti äänikomennoilla. Lisää helppoutta tuo kaiuttimien automaattinen äänenvoimakkuuden säätö. Niin jännältä kuin se voikin kuulostaakin, on kappaleiden äänenvoimakkuuksissa usein eroja. Sony SRS-RA5000 ja RA3000 -kaiuttimet ratkaisevat tämän haasteen analysoimalla kaikki kappaleet ja toistamalla ne tasaisella äänenvoimakkuudella.

Lataamalla Sony Music Center -sovelluksen älypuhelimeesi voit hallinnoida musiikkia ja kaiuttimen asetuksia lennosta. Voit esimerkiksi valita seuraavaksi soitettavan kappaleen ja säätää taajuuskorjainta sekä muita asetuksia. Bluetoothin avulla kytket kaiuttimet vaivatta myös televisioon ja pääset nauttimaan kaiuttimen tuomasta äänimaailmasta sarjoja ja elokuvia katsoessa. Molemmista kaiuttimista löytyy lisäksi perinteinen 3,5 mm liitäntä.

 

Sony SRS-RA3000 on "isoveljeään" hieman sirompi kaiutin, joka sopii sekin erinomaisesti sisustukseen kuin sisustukseen.Sony SRS-RA3000 on "isoveljeään" hieman sirompi kaiutin, joka sopii sekin erinomaisesti sisustukseen kuin sisustukseen.

 

Tekniset tiedot:

  Sony SRS-RA5000 Sony SRS-RA3000
Kaiutinten määrä:

3 ylöspäin suunnattua kaiutinta, 3 keskikaiutinta, 1 bassokaiutin

2 diskanttikaiutinta, 1 täyden äänialueen kaiutin, 2 passiivielementtiä
Kaiutinten koko

ylöspäin suunnattu kaiutin 46 mm, keskikaiutin 46 mm, bassokaiutin 70 mm

diskanttikaiutinyksikkö 17 mm, täysi äänialue 80 mm, passiivielementti 103 x 37 mm
360 Reality Audio Kyllä Kyllä
DSEE Kyllä Kyllä
Esiasetettava ja mukautettu taajuuskorjain Kyllä Kyllä
360RACAST

Kyllä

Kyllä
Automaattinen äänenvoimakkuuden säädin Kyllä Kyllä
Automaattinen äänen kalibrointi Kyllä Kyllä
Mitat ja paino 235 x 329 x 225 mm / 4,9 kg 146 x 247 x 155 mm / 2,5 kg
Kosteutta hylkivä Ei Kyllä
Yhteensopivuus

Google Assistant, Alexa, Spotify Connect ja sisäänrakennettu Chromecast

Google Assistant, Alexa, Spotify Connect ja sisäänrakennettu Chromecast
Bluetooth-profiilit

A2DP, AVRCP (Absolute Volume), SPP

A2DP, AVRCP (Absolute Volume), SPP

Bluetooth-koodekit

SBC, AAC

SBC, AAC


Kaikki tekniset ominaisuudet löydät verkkokaupastamme.

 

TILAA TÄSTÄ

 

Lue lisää:

 
SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-Sony-SRS-RA5000-ja-SRS-RA3000-bluetooth-kaiuttimet/ba-p/223205
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Olen viihtynyt Telialla noin 8 vuotta eri työtehtävissä. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntosalilla, ulkoillessa, sarjojen äärellä ja tärkeiden ihmisten seurassa. Suoritan tällä hetkellä tietojenkäsittelyn opintoja.