Esittely

Esittelyssä Xiaomi Mi 11 5G

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 56 katselukertaa
Esittelyssä Xiaomi Mi 11 5G
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Xiaomi Mi 11 5G -puhelin tarjoaa omistajalleen laatua ja tehoa. Laitteessa on panostettu etenkin näyttöön ja kameraan, jotka ovatkin huippuluokkaa. Eiköhän tutustuta syvemmin, mitä tämä lippulaivapuhelin pitää sisällään!

 

A-luokan näyttö ja tyylikäs design

 

Xiaomi Mi 11 5G:ssä näyttö on kaareva kaikissa neljässä reunassaan eikä näytöllä erotu ylimääräisiä lovia tai kehyksiä. Kaarevuutta on totuttu näkemään muissa malleissa kahdella pitkällä sivulla, mutta tässä näyttö kaartuu jokaisen reunan osalta. Puhelimen lasisen takakannen puolellakin on pyöristettyjä muotoja, joka tekee siitä laitevalmistajan mukaan mukavamman pitää kädessä. Xiaomi Mi 11 5G:tä saa kahtena eri värivaihtoehtona: Midnight Grey ja Horizon Blue. Kaiken kaikkiaan puhelimen ulkoasu on erittäin moderni.

Laitteen näyttö puhuu puolestaan. Xiaomi kertoo, että Mi 11 5G teki 13 uutta ennätystä 6,81” AMODEL DotDisplay-näytöllään ja sai A+ -arvosanan DisplayMatelta, joka on yksi luotettavimmista näytön arvioijista. WQHD+ -näyttö tarjoaa korkean resoluution (3200x1440), sekä lähes 1,8-kertaisen pikselimäärän Full HD+ -näyttöön verrattuna. Tämä antaa lisää tarkkuutta näytölle ja mahdollistaa 1440p-laatuisista videoista nauttimisen. Lisäksi Mi 11 5G käyttää viimeisintä E4- Organic Electroluminescence-teknologiaa, joka korostaa näytön tehokkuutta. Super Resolution -tekniikan avulla videoiden laatu kaksinkertaistuu 480p -> 960p ja 720p -> 1440p. Super Resolutionilla on tuki suosituimmille videoalustoille ja voit sen avulla katsoa vanhoja klippejä paremmalla laadulla.

Xiaomi Mi 11 5G:n näytössä on 120Hz virkistystaajuus AdaptiveSyncin kera. 120Hz:n virkistystaajuus tuo saumattomuutta ja sulavaa näyttökokemusta käyttäjälle ja AdaptiveSyncin ansiosta puhelin valitsee automaattisesti sopivan virkistystaajuuden sille, mitä oletkaan tekemässä. Tämä optimoi laitteen virrankulutusta. Kosketusnäytössä on myös Xiaomin mukaan tähän mennessä nopein näytön vastausnopeus 480Hz taajuudella. Näyttö siis reagoi kosketukseen nopeasti ja toimii muutoin sulavasti.

Puhelimen kosketusanturi pyrkii välttämään tahattomia kosketuksia, joita kosketusnäytön kanssa helposti saattaisi tulla. Laitteesta löytyy kaksinkertainen heijastuksenesto ja sen pinta hylkii sormenjälkiä. Nämä varmistavat näkyvyyden myös kirkkaassa auringonvalossa. Vakuuttava näyttö on nyt myös entistä kestävämpi. Sen naarmunkestävyys on kasvanut Corning Gorilla Glass Victus-vahvistuksen myötä 200% sekä pudotusteho 150%. Suosittelen silti suojakuoria tai -kalvoa uuden puhelimen kanssa! 

 

Kamerassa riittää ruutia

 

Xiaomi Mi 11 5G:ssä on takana monipuolinen kolmoiskamera, jossa ominaisuuksia riittää. Pääkamerana on 108MP laajakulmainen kamera, jonka lisäksi löytyy 13MP ultralaajakulmakamera sekä 5MP telemakrokamera. Tämä kolmikko takaa valmistajan mukaan kirkkaita ja yksityiskohtaisia kuvia efekteineen niin maisema- kuin lähikuviin, hämärässä tai päivän valossa. Tämän lisäksi 20 megapikselin etukamera on näyttöön upotettu, kehyksetön, ns. punch-hole-kamera, joka varmistaa parhaimman laadun selfieihin.

Yökuvaus-tila toimii pääkameran kaikissa kolmessa kamerassa, joka antaa lisää mahdollisuuksia ja parannuksia hämärässä kuvaamiseen. Mi 11:n RAW-tason kohinanvaimennus nostaa videoyökuvauksen tasoja entisestään ja mahdollistaa kirkkaampaa videokuvaa myös hämärässä.  

Puhelimesta löytyy mielenkiintoisia sekä helppokäyttöisiä videokuvatehosteita. Yhden painalluksen päässä käytössäsi on kuusi tekoälyllä varustettua elokuvatehostetta: Time Freeze, Night Time-lapse, Magic Zoom, Freeze Frame Video, Slow Shutter ja Parallel World. Elokuvamaisia videosuodattimia on valittavissa kahdeksan erilaista, jotta löydät oikean sävyn videollesi. Videokuvan laatu on 4K Ultra-HD-laatuista ja HDR 10+ -videokuva tuo laitevalmistajan mukaan kirkkaita ja tummia yksityiskohtia paremmin esiin.

Mi 11 5G tarjoaa laadukkaan kuvauksenhallinnan HDR10+-tallennuksen sekä uuden Pro Time-lapse-tilan myötä. Niiden avulla voit säätää suljinnopeutta, ISO-arvoa, aukkoa sekä valotusta,ja hallita erilaisia valaistustilanteita. AI Erase 2.0 puolestaan on kehittynyt tekoälyalgoritmi, jonka avulla voit poistaa ei-toivotut objektit ja viivat kuvasta. Tämän avulla voit hioa valokuvistasi yhä täydellisempiä teoksia.

 

Modernin pinnan alla on tehokas ydin

 

Xiaomi Mi 11 5G pitää sisällään johtavan Qualcomm Snapdragon 888 8-ydinsuorittimen, joka on laitevalmistajan mukaan yksi voimakkaimmista prosessoreista, joita on 5G-aikakaudella valmistettu. Viiden nanometrin prosessitekniikalla tehty Mi 11 5G on täten edeltäjäänsä nopeampi sekä tehokkaampi.  

Puhelin soveltuu loistavasti myös mobiilipelaamiseen. Laitteesta löytyy suorituskykyä 2K/120fps/HDR-pelaamista varten ja uusimmalla LiquidCool-lämmönsiirtoratkaisulla puhelin soveltuu vaativiin toimenpiteisiin tai pelaamiseen ilman kuumenemista. Peleihin tai esimerkiksi elokuvien katseluun Mi 11 5G tuo Harman Kardonin ääniteknologian. Xiaomi kertoo hioneensa asiantuntijoiden kanssa puhelimen kaksoiskaiuttimien akustiikan hienoksi ja raikkaaksi hyvän äänenlaadun varmistamiseksi.

5G-yhteyksien lisäksi puhelimesta löytyy Wi-Fi 6-tekniikka, jonka myötä tiedonsiirron osalta käyttäjälle mahdollistetaan huippunopeudet. Keskusmuistia on 8Gt ja tallennustilaa 256Gt, mutta muistikorttipaikkaa ei ole, joten esimerkiksi jokin pilvipalvelu voisi tulla kyseeseen, jos tykkää kuvata paljon videoita ja kuvia.

Xiaomi Mi 11 5G:ssa on reilun kokoinen 4600mAh akku istutettuna ohueen ja kevyeen runkoon. Puhelimessa on kolmitasoinen latausjärjestelmä, josta löytyy 55W langallinen turbolataus, 50W langaton turbolataus sekä 10W langaton virranjakaminen moihin laitteisiin.

 

 

Tekniset tiedot

 

Näyttö 6,81", WQHD+, 3200 x 1440
Etukamera 20 megapikseliä
Takakamera 108MP laajakulmakamera f/1.85, 13MP ultralaajakulmakamera f/2.4 123° FOV, 5MP telemakrokamera f/2.4
Videokuvaus

4K Ultra HD, HDR 10+

Suoritin Qualcomm Snapdragon 888, kahdeksanydinsuoritin
Käyttöjärjestelmä

Android 10

Keskusmuisti 8Gt
Tallennustila 256Gt
Liittimet USB-C
Yhteydet

Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.2.

Tunnistimet Kasvojen tunnistin, Sormenjälkitunnistin
Akku 4600 mAh
Mitat ja paino 164,3 x 74,6 x 8,06 mm, 196g
Myyntipakkauksen sisältö Laite, laturi, käyttöohje
Takuu 24kk

 

 

--

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa