Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

ios kuva.png 

Apple julkaisi uuden päivityksen 19. syyskuuta iPadille ja iPhonelle, mikä loogisesti kulkee nimellä iOS 11. 

 

Muutama poiminta uusista ominaisuuksista

 

iOS 11 toi mukanaan läjän uusia ominaisuuksia, jotka näkyvät laitteen päivittäisessä käytössä. App Storen sekä ohjauskeskuksen muutokset ovat varmasti merkittävimmät, mitkä näkyvät jokaiselle käyttäjälle. Alla näkyvimmät muutokset.

 

App Store

Etusivu on muuttunut täysin. Selaaminen aloitetaan tänään -välilehdeltä, josta löydät "päivän noston" , päivän sovelluksen ja päivän pelin. Uuden päivityksen mukana on myös eritelty pelit ja sovellukset omille välilehdille mikä helpottaa kiinnostavien sovellusten/pelien etsimistä!  Sovelluksilla ja peleillä on jatkossa myös omat Top-listat, maksulliset sovellukset ja ilmaiset sovellukset.

Ohjauskeskus
Muutos ohjauskeskuksessa on merkittävä, varsinkin ulkoasu on muuttunut paljon aikaisempaan versioon verrattaessa ja nyt pystyt myös muokkaamaan ohjauskeskusta! Asetuksista voit valita useasta eri vaihtoehdosta, minkä ohjelman pikavalinta lisätään ohjauskeskukseen. Uutena ohjelmana on tullut näyttötallennus, millä pystyt ottamaan videota näytöllä tapahtuvista asioista.

 

Ruudunkaappaus (screenshot)

Apple on tuonut mahdollisuuden muokata ruudunkaappausta kätevästi. Heti kun olet ottanut kaappauksen, ilmestyy se pieneen ikkunaan vasempaan alakulmaan, mitä painamalla pääset muokkaamaan kuvaa. Muokkaustilassa pystyt piirtämään erilaisilla kynillä, lisäämään tekstiä ja vaikka rajaamaan kuvaa. Kätevä ja helppo ominaisuus!

 

Moniajo (iPad)

iPadin käyttäjille uusi iOS tuo käyttöön ns. moniajon, joka mahdollistaa ohjelmien käytön rinnakkain samalla näkymällä. Samalla voit käyttää uutta Vedä ja pudota -toimintoa, jolla pystyt siirtämään esimerkiksi toisella puolella ruutua olevasta kuvagalleriasta kuvan toiselle puolelle missä olet lähettämässä sähköpostia.

 

Videolla lyhyesti ruudunkaappauksesta sekä uudesta Ohjauskeskuksesta.

 

 

Laitteet, joihin voit ladata päivityksen

 

Uusissa malleissa iOS 11 löytyy valmiiksi asennettuna, mutta sen lataaminen onnistuu tietysti myös vanhemmille laitteille.

iPhone:                                                   
iPhone 5S                                                           

iPhone SE                                                          

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6S

iPhone 6S Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

 

iPad:
iPad Air

iPad Air 2

iPad (2017)

iPad Mini 2

iPad Mini 3

iPad Mini 4

iPad Pro

 

iPod:

iPod touch 6. sukupolvi

JaniPal
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-iOS-11/ba-p/155685
Linkki kopioitu