Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Blogivierailijana Klaanin Neuvonantaja @NikoNo 

 

 

Esittelyssä iPad tabletit

Käsittelen tässä blogikirjoituksessa Soneran laitekaupassa myynnissä olevia iPad-tabletteja. Nykyään tabletteja löytyy monilta eri valmistajilta ja valikoima saattaa äkkiä tuntua käsittämättömän suurelta. Jokaiselle varmasti löytyy itselleen sopiva laitemalli.

 

iPad Mini 2 vs iPad Mini 3

Molemmat Mini tabletit ovat kompaktin kokoisia 7,9” näytöllä varustettuja laitteita. Suurin ero näiden välillä on tarjolla olevan muistin määrässä, sekä laitteiden väreissä. Mini 3 mallissa on myös sormenjälkitunnistus, mitä ei Mini 2 mallista löydy lainkaan. Sormenjälkitunnistus antaa laitteelle huomattavasti paremman tietosuojan, kuin pelkkä lukituskoodi. Pystyt laitteen aktivointivaiheessa skannaamaan oman sormenjälkitunnisteesi, jolloin tabletti aukeaa juuri sinun sormenjäljellä.

Kummallakin mallilla pystyy hyödyntämään huippunopeita 4G-verkkoja. Minikokoinen tabletti sopii hyvin sellaiselle, joka kaipaa kätevästi mukana kulkevaa laitetta. iPad Mini asettuu kokoluokissa älypuhelimen ja isompien tablettien välimaastoon. Tällaisella on kuitenkin helpompi selailla nettiä, katsella elokuvia tai kirjoitella muistiinpanoja, kuin pelkällä älypuhelimella.

 

iPad Air vs iPad Air 2

Kummatkin Air -malleista ovat 9,7” kokoisella näytöllä varustettuja. Air 2 -mallia löytyy isommalla muistimäärällä, kuin Air -mallia. Air 2 tablettia myydään myös kultaisella värityksellä, mitä ei Air –mallista ole tarjolla. Kummatkin laitteet ovat erittäin tehokkaita ja käytössä on todella tarkka Retina-näyttö. Air 2 tabletti on teknisten ominaisuuksien puolesta hieman tehokkaampi ja siitä löytyy myös parempi kamera. Laitteen tehoilla on merkitystä, mikäli halutaan pelata vaativampia pelejä. Nykyään tableteille on tarjolla valtava määrä erilaisia ja eritasoisia pelejä.

 

Kuvassa iPad Air 2 ja iPad Mini.Kuvassa iPad Air 2 ja iPad Mini.

 

 

iPad Air:n alumiininen rakenne tekee siitä erittäin kestävän ja jämäkän.iPad Air:n alumiininen rakenne tekee siitä erittäin kestävän ja jämäkän.

Laitteen sydän, eli käyttöjärjestelmä

Applen tableteissa on käytössä sama iOS 8 käyttöjärjestelmä, kuin mikä löytyy myös iPhone-puhelimista. Sovelluksia, jotka on tehty nimenomaan iOS8:lle on vielä tässä alkuvaiheessa varsin rajallisesti asennettuna, mutta tätä varten iPadista löytyy Applen App Store, josta voi ladata lisää sovelluksia. Tablettien hienous perustuukin juuri siihen, että jokainen voi mieleisillään sovelluksilla rakentaa omanlaisensa sisällön laitteeseen. App Storessa on tarjolla ilmaisia sekä maksullisia sovelluksia. Maksullisetkaan eivät ole pahan hintaisia, sillä suurin osa sijoittuu noin 1 euron hintahaarukkaan.

 

Netin käyttö iPadilla

Nettiyhteys on hyvin olennainen osa tabletin käyttöä. Monet ohjelmat hyödyntävät nettiä ja lisäksi sovelluksiin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä. Jotkut käyttäjät saattavat tulla toimeen pelkällä WLAN-yhteydellä, mikäli kotona löytyy jo valmiina kiinteä nettiliittymä. Suositeltavaa on kuitenkin ottaa iPadiin liikkuva nettiyhteys SIM-kortille, jolloin voit hyödyntää laitteen nopeaa 4G nettiä myös matkoilla. iPadin kaikkiin malleihin käy nano SIM-kortti, eli pienin tarjolla olevista.

 

Muutamia suosittuja sovelluksia

Dropbox (Pilvipalvelu tiedostojen tallentamiseen)

Skype (Videopuheluiden soittamiseen netin välityksellä hyvä sovellus)

Youtube (Videopalvelu)

Spotify (Musiikkipalvelu)

Sonera Viihde (Sisältää suomalaiset peruskanavat ja mahdollisuus maksukanaville. Videovuokraamo.)

Netflix (Videopalvelu, josta löytyy suosittuja elokuvia ja tv-sarjoja)

Facebook (Sosiaalisen median palvelu)

Twitter (Nopeatempoinen mikroblogipalvelu)

AngryBirds (Erittäin suosittu suomalainen peli)

           

Pikku niksejä iPadille

  1. Suosittelen ottamaan tämän Applen tarjoaman tallennuspalvelun käyttöön. Tällä saat varmuuskopioitua sovellukset, dokumentit, yhteystiedot ja kuvat automaattisesti. Saat samat tiedot auki myös muilta Applen laitteilta
  2. Joskus voi tulla tilanteita, että haluat ottaa kuvan iPadin ruudusta. Tämä onnistuu helpoiten painamalla yhtä aikaa alareunan kotinappia ja laitteen virtanappia pohjaan.
  3. Akun käyttö. Mikäli haluat selvittää, mitkä sovellukset kuluttavat eniten laitteesi akkua. Tämän pääset näkemään Asetukset -> Yleiset -> Käyttö -> Akun käyttö.
  4. Valokuva kuulokkeilla. iPadin mukana toimitetaan kuulokkeet, jonka avulla voit myös hallita laitteen kameraa. Painamalla äänisäätimen + painiketta iPad ottaa valokuvan.
  5. Viikkonumerot kalenteriin. Oletuksena tämä ei ole päällä, mutta voit kytkeä sen käyttöön Asetukset -> Posti-, yhteystiedot- kalenterit -> Kalenterit ja aktivoi Viikkonumerot -valinta.

 

Toivottavasti sait tästä blogista jotakin irti ja kenties hieman selvennystä eri mallien eroille. Jätä rohkeasti kommenttia ja omia arvioita näistä laitteista! Hymiö Onnellinen

 

Niko

 

Ps. Täältä löydät Soneran iPad tablettien valikoiman --> linkki

 

 

iPad Air:sta puuttuu mute-nappi, mutta äänenvoimakkuuden säätimet löytyy sivusta.iPad Air:sta puuttuu mute-nappi, mutta äänenvoimakkuuden säätimet löytyy sivusta.

Vasemmalla sormenjälkitunnistin käynnistyspainikkeessa ja oikealla ei.Vasemmalla sormenjälkitunnistin käynnistyspainikkeessa ja oikealla ei.

 

 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-iPad-tabletit/ba-p/98631
Linkki kopioitu
9 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.