Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kodeissa alkaa tätä nykyä olemaan yhä enemmän verkkoon liitettyjä laitteita. Ei ole enää ollenkaan epätavallista, että kodista löytyy älytelevisioita, multiroom-kaiuttimia ja internet-radioita, etäohjattavia pistorasioita ja jopa verkkoon liitettyjä jääkaappeja.

 

Käytön helppouden ja monipuolisten ominaisuuksien lisäksi erilaiset verkkoon liitetyt laitteet tuovat mukanaan myös uudenlaisen ongelman: Kuinka suojata kaikki nämä laitteet verkosta tulevilta uhkilta? Monet verkkoon liitetyt laitteet eivät ole kovinkaan tehokkaasti suojattu esimerkiksi murtautumisyrityksiä vastaan, ja niistä voi myöhemmin löytyä tietoturva-aukkoja, joista käyttäjä ei välttämättä ole ollenkaan tietoinen. Haavoittuvuus vaikkapa verkkoon liitetyssä jääkaapissa voi altistaa uhrin kiusanteolle tai omaisuusvahingolle - jos vaikka ilkikurinen hakkeri päättää sulattaa pakastimesi kesken helleaallon - tai laite voidaan mahdollisesti valjastaa osaksi palvelunestohyökkäystä suorittavaa verkkoa.

 

Näitä uudenlaisia älykkäiden ja verkottuneiden kotien tietoturvauhkia vastaan suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure on tuonut markkinoille uuden Sense tietoturvareitittimen ja tietoturvapalvelun, joka tarjoaa turvaa kodin eri laitteille. Sensen avulla suojaat niin älykkäämmät kuin tyhmemmätkin verkotetut laitteet älypuhelimista ja tietokoneista jääkaappeihin ja pesukoneisiin.

 

F-Secure Sense.png

 

 

Sense reititin yhdessä tietoturvapalvelun kanssa tarjoaa kolmenlaista suojaa kotiverkollesi ja laitteillesi.

 

  • Sense reititin tarjoaa kehittyneet langattomat ja langalliset yhteydet laitteille, ja tarjoaa suojaa koko kotiverkollesi ja kaikille sen verkotetuille laitteille. Myös niille pesukoneille ja jääkaapeille, joita ei voi suojata perinteisin tavoin tietoturvaohjelmistolla. Reititin tarkkailee ja suojaa verkon laitteiden liikennettä automaattisesti.
  • Sense sovellus on tietoturvasovellus, tarjoaa kehittynyttä tietoturvaa Android-laitteille ja Windows-tietokoneille aina ja joka paikassa, myös pois kotoa ollessa, perinteisen tietoturvaohjelmiston tavoin.
  • Pilvipohjainen suojaus tarkoittaa sitä, että F-Securen verkossa toimiva "tietoturvapilvipalvelu" tarkkailee kotiverkkosi liikennettä jatkuvasti ja reaaliaikaisesti mahdollisten hyökkäysten ja tietoturvauhkien varalta.

 

Sense on kokonaisvaltainen fyysisen reititinlaitteen, tietoturvaohjelmiston ja pilvipohjaisen suojauksen sisältävä tietoturvapalvelu, joka on helposti käyttöön otettavissa kodissa kuin kodissa. Sense kotiverkkoa hallitaan keskitetysti yhdellä mobiilisovelluksella, joka tarjoaa käyttäjälle opastusta eri toimenpiteiden tekemiseen, vaikkapa uuden laitteen lisäämiseksi verkkoon.

 

Sensen voi hankkia helposti Telian verkkokaupasta 199 euron hintaan, tai kätevästi osamaksulla alkaen 5,53 €/kk. Hinta sisältää itse reitittimen, sekä 12 kuukauden tilauksen tietoturvapalvelusta. Tietoturvapalvelun tilausta voi aloitusjakson jälkeen jatkaa hintaan 9,90 €/kk.

 

Tulen vielä kertomaan tarkemmin laitteen käyttöönotosta ja käyttämisestä keskustelualueen puolelle avattavassa käyttökokemusketjussa.

kjns
Kunniajäsen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/F-Secure-Sense-tietoturvareititin-Verkotetun-kodin-turvaksi/ba-p/151181
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇