Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

galaxys8_paketti_.jpg

 

Olen ollut Samsung Galaxy -malliston fani jo vuosia. Vuonna 2012 julkaistu Galaxy S III oli ja on edelleen yksi parhaimpia älypuhelimia mitä olen koskaan käyttänyt.

 

Tällä hetkellä käytössäni on Galaxy S7 Edge, johon olen ollut äärimmäisen tyytyväinen. En ole huomannut kyseisen luurin kohdalla kaipaavani oikeastaan mitään enempää, mikä on yleensä aika hyvä merkki. Pitkälti tämän takia olinkin alkuun hieman skeptinen saadessani uuden S8+ -mallin testattavaksi. Mietin mitä sellaista Samsung on pystynyt näihin puhelimiin tuomaan, että kaikin puolin tyytyväisellä S7:n omistajalla heräisi oikeasti ostohalu.

 

Vastaus on: ei mitään järjettömän ihmeellistä, mutta ostaisin S8:n silti. Lähinnä siksi, koska Samsung ei ole lähtenyt väkisin keksimään pyörää uudelleen, vaan on lähinnä keskittynyt parantamaan joka ikistä yksityiskohtaa entistä paremmaksi.

 

 

Kohti ääretöntä - ja sen yli

 

Aloitetaan näytöstä. Samsung kutsuu uutta, lähes koko etupaneelin peittävää ja OLED –tekniikkaan perustuvaa näyttöä ytimekkäästi infinity displayksi (eli suomeksi sanottuna äärettömäksi näytöksi). Siltä se kyllä kieltämättä tuntuukin, etenkin tässä suuremmassa S8+ -mallissa. Tunnetta vahvistaa vielä entisestään aiemmissa malleissa olevan fyysisen painikkeen poistuminen näytön alapuolelta.

 

galaxy_näyttö.jpg

 

Tarkkuus S8+ -mallin 6,2 tuumaisessa näytössä on 2960x1440 ja se tarjoilee upeaa silmäkarkkia koko rahan edestä (näytön tarkkuus on sama myös tavallisessa, 5,8 tuuman näytöllä varustetussa S8:ssa). Puhelin ei tee siis poikkeusta aikaisempiin Galaxy S -sarjan malleihin verrattuna, vaan Samsungin pitkä historia loistavien näyttöjen valmistajana näkyy vahvasti.

 

Vaikka S8+ melko miehekkään kokoinen kapistus onkin, kaarevat reunat saavat sen mielestäni tuntumaan ja näyttämään hieman sirommalta kuin mitä se todellisuudessa on. Puhelin myös istuu kaikin puolin hyvin käteen ja tuntuu kokoonsa nähden varsin kevyeltä.

 

Laatuvaikutelma on muutenkin kohdallaan. Kokonaan lasia olevat etu- ja takapaneeli tuntuvat äärettömän hyvältä ja on vaikea kuvitella että mikään muu puhelin maailmassa (tällä hetkellä)  pystyisi luomaan ainakaan ulkoiselta olemukseltaan yhtä hyvää premium –vaikutelmaa kuin tämä.

 

galaxys8_sivusta.jpg

 

Galaksin ydin

 

Entäs sitten puhelimen varsinaiset sisuskalut? Suorittimena puhelimessa on kahdeksanytiminen Exynos 8895, joka mahdollistaa selvästi aikaisempaa korkeamman suorituskyvyn ja merkittävästi pienemmän akun kulutuksen (Yhdysvaltain ja Kiinan markkinoille suunnattuissa Galaxy S8 -puhelimissa suorittimena on puolestaan Qualcommin kehittämä Snapdragon 835). 

 

Jotain Exynosin tehosta kertoo se, että minkäänlaista tahmaamista ei ole ollut ainakaan toistaiseksi havaittavissa ja raskammaatkin mobiilipelit tuntuvat pyörivän täysin ongelmitta.

 

Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 64Gb, mutta laitteesta löytyy totuttuun tapaan myös tuki micro-SD-kortille.

 

Kameroiden osalta suurin muutos S7 –mallistoon verrattuna liittyy etukameraan. Etukamerassa on megapikseleitä nyt kahdeksan aikaisemman viiden sijaan ja siitä löytyy myös älykäs kasvojentunnistus, eli puhelimella pystyy ottamaan entistäkin parempia selfie –kuvia. Takakamerassa megapikseleitä on edelleen 12 ja kamera hyödyntää Dual Pixel –teknologiaa, jossa jokaisessa pikselissä on kaksi valodiodia yhden sijaan. Mikä tarkoittaa taas käytännössä sitä, että kamera pystyy tarkentamaan yhtä nopeasti ja tarkasti kuin ihmissilmä. Pieni huomioitava muutos takakameran osalta on tosin se, että se on nyt samalla tasolla muun takapaneelin kanssa, toisin kuin esim. aiemmassa S7:ssa.

 

galaxys8_takakansi.jpg

 

Akun koko Galaxy S8+:ssa on 3500mAh (tavallisessa S8:ssa se on 3000mAh), ja koska uusi suoritin tosiaan kuluttaa merkittävästi vähemmän virtaa kuin aikaisempi, tarkoittaa se pidempää akunkestoa S8 –malliston kohdalla. En ole omassa käytössäni vielä merkittävää eroa huomannut S7:ni akunkulutukseen verrattuna, mutta toisaalta uusi luuri on melko kovalla testikäytöllä tässä itselläni ollut jatkuvasti.

 

Pieni mutta merkittävä asia puhelimen lataamiseen liittyen on USB Type-C. Eli enää ei tarvitse illalla pimeässä arpoa onko laturijohdon liitin oikein päin, vaan se menee jatkossa automaattisesti oikein päin. Arjen pieniä iloja, voisi sanoa.

 

usbctype.jpg

 

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on uusin Android 7.0 Nougat, jonka päällä on vielä Samsungin oma (tätä nykyä varsin yksinkertainen ja pelkistetty) käyttöliittymä. Puhelimesta löytyy valmiiksi esiasennettuna muutama Samsungin oma sovellus, mm. Samsung Health ja Samsung Connect (jonka avulla muita älykkäitä kodinkoneita pitäisi pystyä hallitsemaan kätevästi puhelimen kautta).

 

Loppuun on pakko antaa vielä erikoiskehu Samsungille uusien iiris- ja kasvojentunnistustekniikoiden toimivuudesta. Jatkossahan puhelimen lukituksen pystyy kätevästi avaamaan esim. jompaa kumpaa edellä mainituista menetelmistä hyödyntäen ja molemmat tekniikat ovatkin itsellä toimineet kuin ajatus. Parina iltana kun olen tässä tunnistustapoja hieman heikommassa valaistuksessa testannut, ongelmia ei ole silti tuntunut olevan.

 

Sormenjälkitunnistuksen osalta on otettu pieni askel taaksepäin, kun tunnistimen paikka on vaihtunut taakse ja jokseenkin epäloogiseen paikkaan. Mielestäni, jos tunnistin halutaan taakse, sen pitäisi olla suoraan kameran alapuolella, eli aika lailla samassa paikassa kuin Huawein Honor –puhelimissa. Nyt tunnistin on kuitenkin sijoitettu kameran oikealle puolelle ja sormi meinaa aina ensin eksyä kameran linssin päälle.

 

 

Galaktisen nimensä veroinen

 

Kaiken kaikkiaan Galaxy S8+ on kuitenkin ensikokeilujen perusteella galaktinen elämys. Puhelin on hyvin lähellä täydellistä puhelinta tämän hetkisessä maailmassa.

 

galaxys8_edestä.jpg

 

Teen tässä aivan lähiaikoina vielä muutaman videon S8+:sta, jossa esittelen puhelinta ja sen eri ominaisuuksia sitten vielä tarkemmin. Samalla aion perehtyä myös Samsungin luomaan uuteen Bixby –avustajaan, jota en ole vielä ehtinyt testaamaan.

 

Tässä vielä videon muodossa Galaxy S8+:n huippuominaisuudet:

 

Kiinnostuitko uudesta Galaxy S8+ -mallista? Tilaa puhelin kätevästi verkkokaupastamme.

 

EDIT VilleVent 22.5.2017: korjattu puhelimen suorittimeen liittyviä tietoja, Snapdragon 835 on ainoastaan Kiinan ja USA:n markkinoille suunnatuissa Galaxy S8 -puhelimissa. Muualla maailmassa olevissa malleissa suorittimena on Exynos 8895.

VilleVent
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Galaktinen-elamys-nimelta-Galaxy-S8/ba-p/147411
Linkki kopioitu
10 kommenttia 👇