Helmikuun myydyimmät älykellot 2021

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 87 katselukertaa


 


Älykellot ovat lisänneet suosiotaan merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Suosion kasvua selittävät muun muassa niiden kehittyneet ominaisuudet sekä se, että yhä useampi meistä haluaa seurata esimerkiksi liikkumistaan ja palautumistaan.


 


Älykellot pitävät sisällään monipuolisia ominaisuuksia, joista hyötyy niin arkiliikkuja kuin aktiiviharrastaja. Älykellon monipuolisilla ominaisuuksilla voit esimerkiksi seurata unenlaatua, terveydentilaa, päivittäistä askelmäärää ja paljon muuta! Suurimpaan osaan kelloista on saatavilla myös eSIM-tuki, jonka myötä kello toimii puhelimena.


 


Tähän artikkeliin on koottu tarkasteluun helmikuun 2021 myydyimmät älykellot. Listalta löytyy niin Applen, Samsungin, Garminin, Polarin kuin Huaweinkin valmistamia laitteita. Etsit sitten kattavilla toiminnoilla varustettua urheilukelloa tai sirompaa arkikäyttöön sopivaa kelloa, seuraavien esittelyjen avulla voit valita juuri sinulle sopivan laitteen.


 


 


Helmikuun myydyimmät mallit


 


1. Samsung Galaxy Watch 4G
Samsung Galaxy Watch 4G 42mm
Samsung Galaxy Watch 4G 46mm



2. Apple Watch Series 6 GPS
Apple Watch Series 6 GPS 40mm
Apple Watch Series 6 GPS 44mm


 


3. Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
Apple Watch Series 6 GPS + Cellular 40mm
Apple Watch Series 6 GPS + Cellular 44mm



4. Huawei Watch GT2 Pro -älykello


 


5. Samsung Galaxy Watch Active2 4G
Samsung Galaxy Watch Active2 40mm Steel 4G
Samsung Galaxy Watch Active2 40mm Aluminium 4G
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm Aluminium 4G
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm Steel 4G



6. Polar Unite -älykello


 


7. Garmin Vivoactive 4S -älykello


 


8. Huawei Watch GT2 -älykello
Huawei Watch GT2 46mm -älykello
Huawei Watch GT2 42mm -älykello



9. Garmin Fenix 6X Pro -älykello



10. Samsung Galaxy Watch Active


 


 


Samsung Galaxy Watch 4G



 


Samsung Galaxy Watch 4G pitää sisällään sykemittarin, GPS-ominaisuuden sekä 17 erilaista harjoitustilaa. Sen avulla voit myös seurata unenlaatuasi ja omaa terveydentilaasi. Kello näyttää jokaisen päivän päätteeksi yhteenvedon siitä, mitä päivän aikana tapahtui. Galaxy Watch on varustettu pitkällä akun kestolla: laitevalmistajan mukaan kellon akku kestää jopa kolme päivää. Lisäksi laite kestää myös vettä, joten sen voi huoletta ottaa mukaan esimerkiksi uintitreeneihin.


 


Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Samsungin älykello on saatavilla kolmessa eri värissä: mustana, ruusukultaisena sekä hopeisena. Lisäksi siitä löytyy kaksi eri kokoa, 42 mm ja 46 mm. Kello sopii muotoilunsa puolesta siistimmäksikin asusteeksi. Se istuu myös monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta ranteeseen yhtä lailla treenaajallekin. Halutessasi voit myös räätälöidä kellon oman tyylisi mukaiseksi vaihtamalla irrotettavaa ranneketta.


 


Kello on sekä Android että iOS -yhteensopiva. Galaxy Watch -älykello tukee eSIM-toimintoa, jonka myötä voit vastaanottaa viestejä ja puheluita kellon avulla. eSIMiä pääset kuitenkin hyödyntämään vain, kun kellon parina on Samsung-puhelin.


 


 


Apple Watch Series 6 GPS JA Series 6 GPS + Cellular



 


Apple Watch Series 6 -älykello pitää sisällään kattavan määrän monipuolisia ominaisuuksia. Se muun muassa mittaa veren happitason, tarkastele EKG:tä sekä seuraa unta ja aktiivisuutta. Kelloon saa näkymään tekstiviestit ja puhelut, kartat ja paljon muuta! Lisäksi se toimii myös maksuvälineenä Apple Payn avulla. Apple Watchissa on aina päällä oleva Retina-näyttö, mikä pitää kellon aktiivisena koko ajan. Aina valmiudessa oleva näyttö helpottaa datan seuraamista esimerkiksi ulkona luonnon valossa.

Series 6 -älykellosta löytyy laajat liikunnan seuranta- ja mittausominaisuudet. Kellon avulla voi seurata omaa kehitystä muun muassa uinnissa, tanssissa, joogassa sekä juoksumatolla. Kellossa oleva korkeusmittari seuraa reaaliajassa korkeuseroja niin sisällä kuin ulkonakin. Lisäksi laite seuraa käyttäjän päivittäistä aktiivisuutta ja erillisen aktiivisuusjaon avulla voi perheen sekä ystävien kesken seurata ja kannustaa toisia liikkumaan. Laitevalmistajan mukaan kello pitää sisällään myös parannellun Uni-apin, jonka avulla voi seurata unta sekä asettaa oman nukkumistavoitteen. Akun keston kerrotaan olevan jopa 18 tuntia.


 


Series 6 -älykellosta löytyy Applen aikaisempiin kelloihin nähden laajin kellotauluvalikoima, jonka avulla voi tuunata kelloa omaan tyyliin sopivaksi. Lisäksi kellon ulkonäköä voi muuttaa erilaisilla vaihdettavilla rannekkeilla. Niin kuin aikaisemmissakin Applen älykelloissa, myös Series 6 -sarjan kellojen kellotaulujen koot vaihtelevat 40 mm ja 44 mm välillä. Apple Watch Series 6 GPS + Cellular malli tukee eSIM-toimintoa, jonka avulla voit vastaanottaa puheluita ja tekstiviestejä suoraan kellosta. 


 


 


Huawei Watch GT Pro 2



 


Huawei Watch GT Pro 2 on monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu älykello. Siitä löytyy 1,39-tuuman AMOLED-näyttö, yli 100 erilaista harjoitustilaa treenien seuraamista varten, edistynyt sykkeenseuranta ja tuki langattomalle lataukselle. Kellossa on myös pitkä akun kesto, joka lienee sen yksi suurimmista valteista. Valmistaja kertoo kellon kestävän käytössä jopa kaksi viikkoa. Pikalatausominaisuuden avulla jo viiden minuutin latauksen pitäisi tuoda kellolle 10 tuntia lisää käyttöaikaa.


 


Mustan ja tähtiharmaan värisenä saatava GT Pro 2 -älykello on Huawein mukaan tehty kestämään käyttöä. Laitteen kellotaulu on safiirilasia ja sen takaosa on tehty keraamista. Laitevalmistajan mukaan keraaminen takaosa on ihoystävällinen ja miellyttävän tuntuinen ranteessa.


 


Älykellon kerrotaan mahdollistavan tarkan data-seurannan yli 100:lle eri harjoittelutilalle. Uusina lajeina edeltäjiinsä verrattuna kelloon on tuotu golf, hiihto, laskettelu ja lumilautailu. GT Pro 2 -kellon liikuntaa tukevista ominaisuuksista nousee esiin erityisesti kellon kyky mitata veren happipitoisuutta koko harjoituksen ajan. Huawein TruSeen 4.0+ -sykkeenseurantatekniikka pitää sisällään edistyneen AI-sykealgoritmin, joka mahdollistaa tarkan sykkeen mittauksen. Epänormaalin sykkeen hälytys huomauttaa, jos käyttäjän syke on liian korkea tai matala.


 


 


Samsung Galaxy Watch Active2 4G



 


Samsung Galaxy Watch Active2 on tehty nimensä mukaisesti kaikkien aktiiviliikkujien kumppaniksi. Kello tukee jopa 40 erilaista harjoitusmuotoa, kuten uintia, juoksua sekä pyöräilyä. Galaxy Watch Active2 tunnistaa ja tallentaa automaattisesti seitsemän eri liikuntamuotoa, jonka lisäksi käyttäjä voi valita manuaalisesti monia muita mieluisia lajeja. Kellossa oleva valmennustoiminto toimii hyvänä personal trainerina kannustaen ja jakaen treenivinkkejä.


 


Galaxy Watch Active2 auttaa seuraamaan harjoittelua muun muassa mittaamalla käyttäjän rasitustasoa, unta ja palautumista. Jos rasitustaso nousee, niin laite ehdottaa hengitysharjoituksia, joiden avulla voi vähentää kierroksia. Kello näyttää myös yhteenvedon viikosta, jonka pohjalta saa dataa muun muassa päivittäisistä sykeintervalleista sekä keskimääräisestä leposykkeestä. Unenlaadun parantamiseksi Galaxy Watch Active2 mittaa ja arvioi, kuinka suuri osa käyttäjän unesta on kevyttä unta, syvää unta ja REM-unta. Samsung Health Monitor -sovelluksen avulla voi myös mitata verenpaineen ja EKG:n.


 


Kuten Samsungin muutkin älykellot, myös Galaxy Watch Active2 muistuttaa varsin paljon normaalia rannekelloa. Kelloa on saatavilla kahdessa eri mallissa, joista toinen on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja toinen alumiinista. Active2 on saatavilla kahdessa eri koossa, joko 40 mm tai 44 mm halkaisijalla olevalla kellotaululla. Kestävästä Gorilla-lasista valmistetun näytön koko on sen myötä joko 1,2 tuumaa tai 1,4 tuumaa. Always-on display -toiminnon avulla näyttö pysyy päällä myös lepotilassa, jos käyttäjä niin haluaa.


 


Galaxy Watch Active2 -älykello on saatavilla mustana, hopeisena ja kultaisena. Kellon mukana tulee aidosta nahasta tehty 20 mm ranneke, jonka voi halutessaan vaihtaa melkeinpä mihin tahansa tavalliseen kellokaupasta hankittuun rannekkeeseen.


 


Kello on sekä Android että iOS -yhteensopiva. Galaxy Watch Active2 tukee eSIM-toimintoa, jonka ansiosta voit olla aina yhteydessä vaikka puhelimesi ei olisi mukanasi. Kellon avulla voit hallita monia muitakin toimintoja, kuten muistiinpanoja ja musiikkia.


 


 


Polar Unite -älykello



 


Polar Unite -fitnesskello on oivallinen treenikumppani sen monipuolisten urheilua tukevien ominaisuuksien myötä. Edistyksellisellä rannesykkeen mittauksella varustettu kello seuraa käyttäjän päivittäistä aktiivisuutta, urheilusuorituksia, unta ja palautumista. Lisäksi siitä löytyy pitkä akunkesto, integroitu GPS ja henkilökohtaista treeniopastusta antava FitSpark. Kello on vedenkestävä, joten se toimii hyvin myös uintitreeneissä.


 


Kuten muissakin Polarin urheilukelloissa, myös Unite-mallista löytyy Nightly Recharge -toiminto, joka mittaa öisin palautumista sekä Sleep Plus Stages -unenseuranta, joka tarkkailee kaikkia unen vaiheita, eli REM-unta, kevyttä unta ja syvää unta. Nukutun yön pohjalta kello antaa unipalautetta ja numeerisen unituloksen, joka kuvastaa miten hyvin käyttäjä on yön aikana palautunut edellisen päivän askareista. Kellosta löytyy myös Serene-hengitysharjoitus, joka auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä.


 


Polar Unite -kellossa on kierrätetystä PET-langasta valmistettu silikoniranneke. Kellotaulun pinta on lasikuidulla vahvistettua polymeeriä ja ohjauspainike materiaaliltaan ruostumatonta terästä. Kellosta on saatavilla kattava valikoima eri värejä. Halutessasi voit personoida kelloa omaan tyyliisi sopivaksi vaihtamalla ranneketta ja kellotaulun väriteemoja. Unite-fitnesskellosta löytyy kaksi eri kokovaihoehtoa: S ja M/L. Molemmat koot tulevat myyntipakkauksen mukana. S-kokoisessa rannekkeessa ranteen ympärysmitta on 130–185 mm ja M/L-koon rannekkeessa ranteen ympärysmitta on 155–210 mm.


 


 


Garmin Vivoactive 4S -älykello



 


Garmin Vivoactive 4S on hyvä valinta urheilukäyttöön ja oman hyvinvoinnin seurannasta kiinnostuneille. Sen avulla voit seurata sykettä, hengitysrytmiä ja energiatasoja ympäri vuorokauden. Kello auttaa löytämään parhaat ajat toimintaan ja lepoon, muistuttaa nesteytyksestä sekä tarpeen vaatiessa kehottaa rentoutumaan stressitasojen noustessa. Vivoactive 4S pitää sisällään yli 20 esiasennettua liikuntasovellusta, joiden avulla voi pitää kirjaa omista urheilusuorituksista. Lajivalikoimasta löytyy muun muassa juoksu, kävely ja pyöräily. Kello on vesitiivis, joten sen voi ottaa mukaan uintitreeneihin.


 


Liikuntaa ja hyvinvointia tukevien ominaisuuksien lisäksi kellosta löytyy myös muita toimintoja, kuten Garmin Pay -lähimaksuominaisuus, Spotify sekä hätätoiminto. Kun kellon yhdistää älypuhelimeen, saa siihen ilmoitukset puheluista, tekstiviesteistä ja kalenterimerkinnöistä. Connect IQ -kaupasta puolestaan saa ladattua monia maksuttomia sovelluksia, kellotauluja ja widgetejä, joilla voi mukauttaa kellon omaan tyyliin sopivaksi.


 


Vivoactive -älykellon näyttö on valmistettu kestävästä Corning Gorilla 3 -lasista. Värivaihtoehtoina kellosta löytyy musta, harmaa ja valkoinen. Garmin lupaa kellon akun kestävän jopa 7-8 päivää älykellotilassa ja 5-6 tuntia GPS- ja musiikkitilassa.


 


 


Huawei Watch GT2 -älykello


 


Huawei Watch GT 2 -älykello on varustettu monipuolisilla ominaisuuksilla, jotka tukevat hyvinvoinnin ja liikunnan seurantaa. Kellon avulla voi seurata 15 eri urheilulajia, kuten juoksua, pyöräilyä ja uintia. Suomalaisen Firstbeatin kanssa kehitettyjen seurantatoimintojen avulla kello näyttää dataa liikuntasuorituksista ja näin käyttäjän on helpompi ohjata harjoittelua oikeaan suuntaan. GT 2 -älykelloa on saatavissa kahdessa eri mallissa: 42 mm ja 46 mm kokoisilla kellotauluilla. Ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran näiden mallien välillä.


 


Huawein mukaan GT 2 -kellossa on tarkka GPS- ja GLONASS-paikannusjärjestelmä, joten se sopii hyvin myös esimerkiksi vaellukseen ja kiipeilyyn. Etäisyysmittauksen myötä sijainnin pitäisi pysyä tarkkana myös pitkillä ja korkeilla vuoristoreiteillä. Kello mittaa reaaliajassa käyttäjän sykettä, stressitasoa ja sen avulla voi myös seurata unenlaatua. Urheiluominaisuuksien lisäksi kellon avulla voi kuunnella musiikkia, ja siihen saa näkymään ilmoitukset saapuneista viesteistä ja puheluista.


 


Akun kesto on tämänkin Huawei Watchin huomattavin ominaisuus. Laitevalmistaja on luvannut akun kestävän isommassa 46 mm kellorungossa kaksi viikkoa ja pienemmässä 42 mm kellossa viikon. Valmistajan mukaan kello käyttää Kirin A1 -järjestelmäpiiriä, joka mahdollistaa pidemmän toimintavalmiuden. Lisäksi kellon virransäästötila tunnistaa mitä kellolla tehdään ja optimoi virran kulutuksen sen mukaan.


 


 


Garmin Fenix 6X Pro -älykello



 


Garmin Fenix 6X Pro -urheilukello pitää sisällään monipuoliset ominaisuudet oman fyysisen kunnon ja hyvinvoinnin seuraamista varten. Kellosta löytyy muun muassa kattavat lajiprofiilit, sykkeen seuranta, yksityiskohtaiset suoritustiedot ja energiatason seuranta. Urheiluominaisuuksien lisäksi Fenix 6X Pro:sta löytyy myös arkea hyödyttäviä ominaisuuksia, kuten Garmin Pay -lähimaksu ja mahdollisuus kuunnella musiikkia sekä saada viestit ja puhelut näkymään suoraan kellosta.


 


Ulkoilmakäyttöön optimoidussa kellossa on 1,4-tuuman kokoinen näyttö. Laitevalmistajan mukaan kello on testattu Yhdysvaltain armeijan lämmön-, iskunkestävyys- ja vesitiiviysstandardi 810 mukaisesti ja kellojen lasi on kaikissa malleissa Corning Corilla Glass 3 -lasia.


 


Fenix 6X Pro -kello on saatavissa mustan värisenä. Siinä on irroitettava ranneke, joten tyyliä voi muuttaa itselleen mieluisaksi. Lisäksi Connect IQ -kaupasta saa ladattua kellotauluja, sovelluksia ja widgetejä.


 


 



Samsung Galaxy Watch Active



 


Samsung Galaxy Watch Active sopii niin hyvinvoinnin kuin treenisuoritusten seurantaan. Hopean ja ruusukullan värisenä saatava kello pitää sisällään mahdollisuuden yli 40 liikuntamuodon seurannalle. Galaxy Watch Active mittaa myös rasitustasoa sekä unen laatua. Jos rasitustaso nousee, kello ehdottaa hengitysharjoituksia, joiden avulla saa vähentää kierroksia. Unenlaadun mittauksella saa tietoa siitä, kuinka suuri osa unesta on kevyttä unta, syvää unta ja REM-unta. Kello on veden kestävä, joten se sopii mukaan myös uintiin.


 


Galaxy Watch Active on helppo mukauttaa omaan tyyliin. Kellon ranneketta voi vaihtaa ja kellotaulua kustomoida itselleen mieluisaksi. Laitevalmistajan mukaan Watch Active -älykello täyttää myös Yhdysvaltain armeijan standardit koskien lämpötilan-, tärinän- ja iskunkestävyyttä.


 


Kellossa on Samsungin mukaan pitkäkestoinen akku ja tuki langattomalle lataukselle. Galaxy Watch Active -älykellon akku kestää käytöstä riippuen kahdesta päivästä jopa viikkoon. Kellon voi ladata myös langattomalla akunlataustekniikalla varustetuilla puhelimilla, kuten Samsung Galaxy S10:llä. Galaxy Watch Active -älykello on myös Android ja iOS -yhteensopiva.


 


 


Löytyykö sinulta jo joku edellä mainituista kelloista? 🙂> Jos ei, niin minkä näistä valitsisit?


 


 


Lue lisää:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa