Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Nokian uutuusmallit 5.1 Plus ja 8.1Nokian uutuusmallit 5.1 Plus ja 8.1

Nokia-brändillä älypuhelimia myyvä HMD Global on uudistanut valikoimaansa ja tarjolla on nyt kaksi uutta mallia, Nokia 5.1 Plus sekä Nokia 8.1 -puhelimet. Molemmat älypuhelimet ovat ennakkotilattavissa jo nyt ja toimitukset alkavat 14.1. Millaisista laitteista on kyse ja mitä ominaisuuksia niistä löytyy, pureudutaan niihin seuraavaksi.

 

Nokia 5.1 Plus – tehoa ja suorituskykyä edullisesti

 

Tämä malli kuuluu edullisemman hintaluokan älypuhelimiin mutta tarjoaa siitä huolimatta yllättävän paljon tehoa. Polykarbonaattirakenne kätkee sisuksiinsa MediaTekin edistyneimmän sirun, Helio P60 -järjestelmäpiirin, joka takaa voimaa niin mobiilipelaamiseen kuin leffojen katsomiseenkin. Kahdeksanytimisessä suorittimessa on myös optimoitu energiankulutus jolloin laite vie valmistajan mukaan vähemmän virtaa. Näyttö ulottuu reunoille saakka, joten tila on hyödynnetty esim. videoiden katselua varten varsin hyvin. Puhelimesta löytyy lisäksi sormenjälkilukija, kaksoiskamera sekä 5,86” HD+ näyttö. Värivalikoimana on musta ja sininen.

 

Nokia 5.1 PlusNokia 5.1 Plus

 

Nokia 8.1 – ensiluokkainen lisä lippulaivavalikoimaan

 

HMD Globalin mukaan tämä puhelin on seuraaja aiemmin julkaistulle Nokia 7 Plus -mallille, pienin parannuksin, tottakai. Laitteen etu- ja takakuori ovat lasia ja niiden saumattoman muotoilun ansiosta laite tuntuu laadukkaalta, jämäkältä ja hienostuneelta. Puhelimessa on erityisesti panostettu näyttöön, joka kattaakin puhelimesta 86,5%. Tarkkuus on Full HD+ tasoa ja näytössä hyödynnetään PureDisplay -näyttötekniikkaa, joka puolestaan tarkoittaa kirkkaampaa näyttöä, terävämpiä värejä sekä korkean kontrastisuhteen. Samaa tekniikkaa on käytetty myös tässä aiemmin julkaistussa Nokia 7.1 mallissa.

 

Lisäksi laitteesta löytyy ZEISS-optiikalla varusteltu kaksoistakakamera sekä 20 Mpix etukamera. Bokeh -efektillä voit säätää valokuvan tarkennusaluetta kuvaa ottaessasi tai jälkikäteen ja Bothie -kuvaustilassa voit käyttää sekä taka- että etukameraa samanaikaisesti. Puhelimen voi tilata joko mustana tai teräksen värisenä. 

 

Nokia 8.1Nokia 8.1

 

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet:   

 

  Nokia 5.1 Plus Nokia 8.1
Näyttö: 5,86" LCD-näyttö, 1520 x 720 pixeliä 6,18" IPS LCD HDR Pure Display -näyttö, 2246 x 1080 pixeliä
Mitat: 149,51 x 71,98 x 8,096 mm 154,8 × 75,76 × 7,97 mm
Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo / 9 Pie  (Android One) Android 9 Pie (Android One)
Muisti: 3 Gt RAM ja 32 Gt sisäistä tallennusmuistia 4 Gt RAM ja 64 Gt sisäistä tallennusmuistia
Suoritin: Kahdeksanytiminen MediaTek Helio P60 Kahdeksanytiminen Snapdragon 710
Takakamera: Kaksoiskamerat: 13 Mpix + 5 Mpix, LED- kuvausvalolla Kaksoiskamerat: 12 Mpix + 13 Mpix LED- kuvausvalolla, 
Etukamera: 8 Mpix LED kuvausvalolla 20 Mpix
Rakenne: Lasi-muovi Lasi-alumiini
Muuta: FM-radio  
  Sormenjälkilukija Sormenjälkilukija
  Paikka kahdelle SIM-kortille ja micro SD-muistikortille Paikka kahdelle SIM-kortille ja micro SD-muistikortille
    4K-videokuvaus

 

 

Kumpi kannattaa hankkia?

 

Uutta puhelinta ostettaessa tärkeimmäksi asiaksi muodostuvat yleensä hinta sekä se, kenelle laitetta ollaan ostamassa ja millaiseen käyttöön. Itse suosittelisin Nokia 5.1 Plus -mallia koululaisen käyttöön tai sellaiselle joka tykkää pelailla puhelimella ja katsella leffoja, sarjoja tai YouTubea puhelimella. Hintakaan ei ole päätä huimaava. Jos taas tykkäät ottaa paljon kuvia ja videoita, pidät terävästä, kirkkaasta näytöstä ja haluat että puhelimesi on tyylikäs, on siinä tapauksessa Nokia 8.1 oikea valinta.

 

Molemmat mallit löytyvät verkkokaupastamme ja ennakkoon tilatut laitteet toimitetaan 14.1. alkaen. Jos haluat vertailla useampia Nokian puhelinmalleja, löytyy koko kattaus täältä

 

 

Molemmat uutuusmallit on varustettu Android One -käyttöliittymällä ja tässäpä siitä jo aiemmin julkaistu erinomainen video Hymiö Onnellinen 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Hienostuneita-yksityiskohtia-ja-saumatonta-muotoilua-Nokia-5-1/ba-p/181137
Linkki kopioitu