Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Huawei P30 ja P30 Pro tyylikkäissä revontulen ja kristallin väreissä.Huawei P30 ja P30 Pro tyylikkäissä revontulen ja kristallin väreissä.

Huawei on julkaissut P30 -sarjan uudet lippulaivapuhelimet – P30 ja P30 Pro -mallit. Molemmissa malleissa on panostettu erityisesti hämäräkuvaukseen ja P30 Pro -mallin kruununa on ehdottomasti sen kamerajärjestelmä. Se on kehitetty yhdessä saksalaisen kameravalmistaja Leican kanssa. Mitä kaikkea uutuusmallit pitävät sisällään, pureudutaan siihen seuraavaksi.

 

Kuvaa se mitä silmä ei erota

 

Jo lanseeraustilaisuudessa kävi ilmi, että molempien puhelimien kameraominaisuuksiin ja erityisesti hämäräkuvaukseen on panostettu todella paljon. P30 on varusteltu kolmella takakameralla: 40 Mpix laajakulmasensorilla, 16 Mpix ultralaajakulmasensorilla ja 8 Mpix telesensorilla, jossa on optinen kuvanvakain. P30 Prossa on vielä edellä mainittujen lisäksi ToF-kamera, joka mittaa kolmiulotteista syvyyttä. P30 Prosta löytyy myös 5 X optinen zoom sekä jopa 10 X häviötön hybridizoom, joka on toteutettu periskoopin avulla. Kameran kenno on käännetty puhelimen sisällä pystyasentoon ja valo heijastuu peilin ja linssien läpi kennolle. Näin kamera pystyy nappaamaan kuvaushetkellä entistä enemmän valoa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että puhelimella voi ottaa kuvia myös täysin pimeässä huoneessa.

 

Kamerassa on hyödynnetty myös tekoälyä ja valmistajan mukaan kamera viisastuu ”matkan varrella”. Älykkäämpi kamera auttaa esim. vastavaloon kuvattaessa ja optinen kuvanvakain parantaa videokuvausominaisuuksia. Tämä ominaisuus toimii myös 4K-laadulla.

 

Tuttua tehokasta suorituskykyä ja uudenlaista kaiutinratkaisua

 

Valmistajan mukaan molemmissa uutuusmalleissa on tämän hetken tehokkain mobiilialusta. Kuorien alta löytyykin Mate 20 Prosta tuttu Kirin 980 -suoritin ja se on saanut rinnalleen Mali G76 -grafiikkasuorittimen. Näiden yhdistelmä antaakin ymmärtää että kyseessä on vikkelästi ja jouhevasti toimiva puhelin. Akku ja lataustekniikka on P30 Pro -mallissa täsmälleen sama kuin Mate 20 Prossa. Lisäksi puhelin tukee nopeaa langatonta latausta sekä langattoman latauksen jakamista.

 

Tämän lisäksi P30 Prosta löytyy uudenlaista suomalaista tuotekehitystä. Siinä ei nimittäin ole lainkaan perinteistä aukkoa puhelinkuulokkeelle vaan ääni välittyy näytön kautta värähtelynä. Tätä ominaisuutta on kehitelty Huawein Suomen tuotekehitysyksikössä. Näytön läpi toimiva puhelinkuulokekaiutin ei toimi äänentoistossa toisena kaiuttimena, joten P30 Prossa ei ole stereokaiuttimia.

 

Tekniset ominaisuudet vertailussa

 

  P30 P30 Pro
Näyttö: 6,1" OLED HDR, 2340 x 1080 pixeliä 6,47" kaarevareunainen OLED HDR, 2340 x 1080 pixeliä
Mitat: 149,1 x 71,36 x 7,57 mm 158,0 × 73,4 × 8,41 mm
Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie + EMUI 9.1 Android 9 Pie + EMUI 9.1
Muisti: 6 Gt RAM ja 128 Gt sisäistä tallennusmuistia 6 tai 8 Gt RAM ja 128 tai 256 Gt sisäistä tallennusmuistia
Suoritin: Kirin 980 -järjestelmäpiiri Kirin 980 -järjestelmäpiiri
Takakamera:

40 Mpix Super Spectrum

16 Mpix ultralaajakulma

8 Mpix telekamera

40 Mpix Super Spectrum

20 Mpix ulptralaajakulma

8 Mpix telekamera

3D ToF-syvyyskamera 

Etukamera: 32 Mpix  32 Mpix
Akku: 3650 milliampeerituntia, Huawei SuperCharge -pikalataus 4200 milliampeerituntia, Huawei SuperCharge -pikalataus + langaton lataus
Muuta: Roiskevesitiivis IP53-luokitus Pöly- ja vestiivis IP68-luokitus
  USB-C + 3,5 mm kuulokeliitäntä USB-C, ei kuulokeliitäntää 
  Kaksi SIM-korttipaikkaa ( toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa ) Kaksi SIM-korttipaikaa ( toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa )
  Sormenjälkitunnistin Sormenjälkitunnistin

 

 

 

P30 vs. P30 Pro

 

Kumpi puhelimista kannattaa sitten valita. Edullisempi P30-versio sisältää lähes kaikki samat ominaisuudet kuin Pro-malli mutta kooltaan se on hieman pienempi. Sormenjälkilukija on sijoitettu molemmissa puhelimissa näytön alle. Kameratekniikka on Pro-mallissa edistyneempi mutta perusmallin kamera on silti ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Perusmalli on roiskevesitiivis IP53 luokituksella kun taas Pro on pöly- ja vesitiivis, IP68-luokituksella. 3,5 mm. kuulokeliitäntää ei Pro-mallista löydy, joten jos se on sinulle tärkeä, valitse P30. Jos taas haluat ehdottomasti laitteen, joka tukee langatonta latausta, valitse P30 Pro. Tätä ominaisuutta ei taas löydy edullisemmasta mallista. Ulkonäöllisesti molemmat puhelimet ovat hyvin saman näköisiä ja värivalikoimakin on sama, joten valinta kannattaa tehdä sen mukaan mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimmät. Valitset kumman vain, on puhelin niin ominaisuuksiensa, ulkonäönsä kuin hintansakin puolesta varsin järkevä hankinta

 

Molemmat puhelimet, P30 sekä P30 Pro ovat tilattavissa nyt verkkokaupastamme. P30 Pro -malli on saatavilla kahdella eri muistikoolla - 128 Gt ja 256 Gt versioina. 

 

Lue myös:

 

Sulavaa suorituskykyä ja 3D kamerateknologiaa - Tätä on Honor View 20

Huawei Mate 20 Pro tarjoaa tehoa ja tekoälyä

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Huawei-P30-ja-P30-Pro-lippulaivamallit-loistavat/ba-p/184790
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇