Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Apple Pay.jpg

 

Käytän tässä termiä huhu koska aiheesta ei löydy mainintaa Applen sivuilta tai siitä ei ole Applelta virallista lehdistötiedotetta.

 

Huhujen mukaan Apple on viimeinkin tuomassa Suomeen Apple Payn, Applen vastineen lähimaksulle. Jos lähimaksu ei ole sinulle entuudestaan tuttu, se tarkoittaa, että lähimaksuominaisuuden omaavalla kortilla tai puhelimella voit maksaa pieniä ostoksia vain maksupäätettä koskettamalla. Ei siis enää koodien naputtelua maksupäätteeseen - helppoa ja kätevää. Apple Pay toimii Applen puhelimen lisäksi myös Apple Watchissa. Ranteessa kulkeva kello on aina helposti maksutapahtumaa varten.

 

Lähimaksua on tähän asti voinut käyttää perinteisten maksukorttien lisäksi ainoastaan Android-laitteilla pankkien omilla sovelluksilla. Apple on ratkaissut asian kehittämällä lähimaksun ympärille oman palvelunsa, joka siis huhujen mukaan tulee viimeinkin myös Suomeen. Apple Pay on lanseerattu Yhdysvalloissa vuonna 2014. 

 

Huhu pohjautuu Applen talousjohtajan sekä johtoryhmän jäsenen Luca Maestrin kommenttiin. Asiasta on kertonut mm. Kauppalehti.

 

---

 

Apple-käyttäjänä odotan kovasti Apple Payta. Olen käyttänyt lähimaksua pankkikortin kanssa ja todennut sen käteväksi. Koska Apple Pay ei toimi vielä Suomessa, en ole koskaan käyttänyt lähimaksua puhelimella. Olisi mielenkiintoista tietää, toimiiko puhelimen lähimaksu myös silloin, kun puhelin on suojakotelossa. Lähimaksu hyödyntää nfc-sirua, joka tunnistaa toisen vastaavan sirun omaavan laitteen muutamien senttien etäisyydellä. Ainakaan teoriassa puhelinta ei siis tarvitse ottaa pois kotelosta maksua varten. Toivoisin, että lähimaksulla voisi maksaa myös isompia kuin vain 25 euron ostoksia. Näin sen käyttö kasvaisi entisestään, ainakin omalla kohdallani.

 

Käytätkö sinä lähimaksua Androidilla, toimiiko se puhelimen kotelon läpi? Mitä mieltä olet lähimaksusta puhelimessa, koetko toimivaksi? Entä älykellossa? Millaisena näet tulevaisuuden, jäävätkö perinteiset maksukortit historiaan ja maksut vahvistetaan tulevaisuudessa puhelimella tai ihon alla olevalla sirulla?

 

Screen Shot 2017-08-03 at 10.14.46.png

 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Huhu-Apple-Pay-tulee-Suomeen-tana-vuonna/ba-p/152308
Linkki kopioitu
18 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Tero Revonmäki ja Yhteisömanagerina vastaan siitä, että Yhteisö on hyvä paikka etsiä ja löytää apua sekä jutella yhdessä muiden asiakkaiden ja ajoittain myös työntekijöidemme kanssa.