Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

iphonex_uusi.png

On taas vuotuisen omenasadon aika ja elämä hymyilee monelle Apple -käyttäjälle. Täältä voi heti tsekata tarkempia tilannetietoja uusien omppujen saatavuudesta.

 

Mutta, aloitetaan iPhone 8 ja 8 Plus –malleista.

 

Uusissa 8-malleissa on edessä ja takana entistäkin kestävämpää lasia. Reunoista puolestaan löytyy äärimmäisen kestävää alumiinia. Ja luonnollisesti uudet 8-mallit ovat edellisen 7-mallin tapaan pöly- ja roisketiiviitä.

 

Näyttönä puhelimissa loistaa uusi Retina HD, jossa on entistäkin laajempi väriskaala. Näytössä on käytetty lisäksi True Tone -teknologiaa, eli puhelin osaa automaattisesti säätää valkotasapainon vastaamaan ympäriltä tulevaa valoa. 

 

Kamerakin on kokenut muutoksia, vaikka megapikselien määrä onkin pysynyt ennallaan (12 Mpx).  8 -malleissa on entistä suurempi ja ripeämpi kenno, valokuvia ja videoita varten löytyy optinen kuvanvakain ja 8 Plus -mallista löytyy lisäksi muun muassa optinen zoom.

 

iPhone8Plus-Lockup-Facebook.jpg

Tehoa uusissa 8–malleissa vasta riittääkin. Niissä on nimittän kokonaan uusi A11 Bionic -siru, jonka neljä ydintä ovat 70% nopeampia kuin aiemmassa versiossa. Puhelimen käyttö on siis entistäkin sujuvampaa.

 

Entistä kovempien tehojensa ansiosta uudet 8-mallit pystyvät hyödyntämään myös AI:ta eli lisättyä todellisuutta jatkossa entistäkin monipuolisemmin, muun muassa mobiilipeleissä.

 

 

One more thing

 

Ehkä kiinnostavin Applen uusista laitteista oli kuitenkin täysin uusi iPhone X.

 

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili julkistamistilaisuudessa iPhone X:ää Applen suurimmaksi harppaukseksi älypuhelimissa sitten alkuperäisen iPhonen.

 

Ulkoasu on kokenut ehkä sykähdyttävimmän muutoksen. Uudessa X -mallissa koko 5,8 tuuman etupaneeli on lähestulkoon pelkkää Super Retina -näyttöä. Super Retina tarkoittaa tässä tapauksessa Apple -standardien mukaista OLED -näyttöä, joka on huikean värimaailmansa lisäksi äärimmäisen kirkas.

21731533_275804582907766_2322819541461493046_o.jpg

Toinen suuri uudistus X -mallissa on uusi Face ID -tunnistus. Puhelin hyödyntää siis kasvojentunnistusta lukituksen avaamiseen ja tunnistautumiseen.

 

Etukamerana X -mallissa on uudenlainen TrueDepth -kamera, jolla voi ottaa entistäkin tyylikkäämpiä ja terävämpiä selfieitä. Yksi hauska ominaisuus TrueDepth -kamerassa on mahdollisuus peilata omia ilmeitä Animojeihin (=emoijin animoitu vastine). Takakamera on vastaavanlainen kuin 8-malleissa ja sama koskee myös teholukemia.

 

Niin 8-mallit kuin X:kin tukevat langatonta latausta. 8-mallit tulevat olemaan saatavilla tähtiharmaan, hopean ja kullan värisinä ja X -malli puolestaan muutoin samoilla väreillä kultaa lukuunottamatta.

 

 

Ei pelkästään luureja

 

Uusien puhelimien lisäksi Apple teki myös kaksi muuta mielenkiintoista julkistusta. Aloitetaan älykellosta, eli uudesta Apple Watch Series 3:sta.

 

Uusi Series 3 -kello sisältää tehokkaampien sisuskalujensa ansiosta muun muassa entistä paremmin toimivan Sirin ja lisäksi muun muassa korkeusmittarin. Kello on lisäksi vedenpitävä.

 

image2.JPG

 

Series 3 -kellosta tulee myyntiin myös mobiiliyhteydellä varustettu malli (jolloin iPhonea ei välttämättä tarvitse kantaa koko ajan mukana), mutta sen tulosta Suomeen ei valitettavasti ole vielä tarkempaa tietoa.

 

Mielenkiintoinen oli myös uusi Apple TV 4K, joka tukee 4K HDR -tarkkuuksia ja tarjoilee näin ollen entistäkin parempia katseluelämyksiä. HDR:n etu perinteiseen 4K -kuvaan verrattuna on etenkin kirkkaus sekä entistä paremmat värit. Tarjolla tulee olemaan myös entistä enemmän 4K –sisältöjä (hinnat eivät ole kuitenkaan muita sisältöjä korkeampia).

 

AppleTV4K-4KHDR-Comparison-Facebook-2.jpg

Melkoinen omenasato nähtiin siis jälleen kerran. Millaisia ajatuksia uudet laitteet herättävät? Hymiö Onnellinen

 

Tarkempia tietoja laitteista löydät Applen sivuilta.

VilleVent
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Lyhyt-esittely-Applen-uutuudet-2017/ba-p/154414
Linkki kopioitu
6 kommenttia 👇