Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kevyt ja kompakti läppäri on lukiolaisen perusvaruste.Kevyt ja kompakti läppäri on lukiolaisen perusvaruste.

edit: Sivu päivitetty 08/2021

 

Kymmenet tuhannet nuoret aloittavat tänäkin syksynä lukio-opintonsa. Koulut ovat siirtyneet uuteen opetussuunnitelmaan ja niinpä ylioppilaskoekin suoritetaan suurilta osin sähköisesti. Kirjojen lisäksi hankintalistalla on läppäri, ellei sellaista omista jo ennestään. Malleja ja merkkejä on useita ja monissa perheissä mietitäänkin millaisia ominaisuuksia kannettavassa tulee olla ja mikä kone miellyttää sekä opiskelijaa että kukkaroa.

 

Mitä ominaisuuksia läppäriltä vaaditaan?

 

Ylioppilastutkintolautakunnan määrityksen mukaan yo-kokeessa käytettävän laitteen tulee käynnistyä usb-tikulta, siinä on oltava vähintään 4 Gt keskusmuisti, x64-suoritin ja kuulokeliitäntä. Näyttösuositus on 13-17 tuumaa. Lisäksi tarvitaan useampia usb-portteja, koska yo-kokeessa käytettävä Abitin muistitikku varaa yhden portin. Myös ulkoinen hiiri on suositeltavaa. Huomioithan myös että niin hiiri kuin kuulokkeetkin tulee olla langalliset.

 

Verkkoliitäntä –ominaisuus on melkeinpä ehdoton, sillä moni koulu toteuttaa kokeen langallisessa verkossa. Jos verkkoliitäntä puuttuu, sen voi hankkia usb-porttiin liitettävällä sovittimella.

 

Verkkokaupastamme löytyy useita vaihtoehtoja, jotka täyttävät nämä vaatimukset. Valikoimassa on vaihtoehtoja kaikkien kukkarolle. Ja mikä parasta, laitteen voi hankkia myös osissa, kuluttomasti ja korottomasti, Telia Rahoituksen kautta.

 

Nämä alla olevat laitteet on testattu valmistajan toimesta yhteensopivaksi sähköisen ylioppilastutkinnon käyttöjärjestelmän Abitti/DigabiOS kanssa.

 

 

Acer Swift 1 14" 

AcerSwift1.PNG

 

Asus Vivobook 15 15,6"

AsusVivobook.PNG

 

HP Laptop 15-dw1010NO 15,6"

HPlaptopDW.PNG

 

 

Asus Zenbook 14 Pure 14"

Asus.PNG

 

 

Lenovo Yoga Slim 7 14"

LenovoYogaS7.PNG

 

Katso tästä muut Digabi/Abitti -yhteensopivat laitteet

 

 

Omassa perheessä läppärin hankinta on myös nyt ajankohtaista. Vaakakupissa painaa eniten akun kesto, keveys ja se että koneessa riittäisi ominaisuuksia myös tulevaisuuden varalle. Edullisellakin läppärillä varmasti pärjää. Kannattaa kuitenkin miettiä mitä kaikkea sillä haluaa tehdä opiskelujen lisäksi ja mitkä ominaisuudet on nuorelle tärkeimmät. Onko se tehokkuus, näyttö vai kenties väri. Valikoimaa riittää, oli tarve millainen tahansa. 

 

Haluatko auttaa muita päätöksessä ja jakaa omat vinkkisi läppärin hankintaan? Mikä juuri sinun mielestäsi on paras kannettava opiskelijalle?

 

Lue myös: 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Mika-lappari-lukiolaiselle/ba-p/170883
Linkki kopioitu