Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

yhteisö_kuva.jpg

 

Huawei teki äskettäin tutkimuksen siitä, mitkä ominaisuudet ovat tärkeimpiä älypuhelimissa loman aikana. Tutkimus kattoi niin Keski-ja Itä-Euroopan kuin Pohjoismaatkin, ja alla ovat meille suomalaisille tärkeimmät ominaisuudet.

 

top5.PNG

 

Selkeänä ykkösenä listalla oli pitkä akunkesto, joka tuntuu olevan edelleen tietynlainen kompastuskivi monen älypuhelimen kohdalla. Akut kestävät aktiivisessa käytössä monesti vain vuorokauden verran (jos sitäkään) ja jatkuva lataileminen on ehdoton rasite, etenkin reissatessa.

 

Akunkestoa seurasivat laadukas kamera ja suuri tallennuskapasiteetti. Lähestulkoon kaikkien valmistajien lippulaivamalleista löytyy nykyään onneksi erittäin pätevät kamerat (erot korostuvat lähinnä ehkä hämäräkuvauksessa) ja iso kiitos tästä kehityksestä kuuluu varmasti esim. monille sosiaalisen median palveluille, jonne käyttäjät tuottavat nykyään paljon visuaalista sisältöä muiden nähtäville, kuten lomakuvia -ja videoita.

 

Tallennuskapasiteetin koko vaihtelee melko paljon eri puhelimien välillä. Jotkut valmistajat suosivat puhelinmalliensa myymistä erikokoisilla kapasiteeteilla varustettuna (lue: esim. Applen iPhonet) ja toiset taas ovat varustaneet puhelimensa erillisellä muistikorttipaikalla (lue: esim. Samsung Galaxy S8 -puhelimet). Tallennuskapasiteettikin saattaa olla helposti kovilla esim. videoiden kanssa, riippuen toki kapasiteetin määrästä.

 

Korkealaatuinen näyttö oli listalla neljäntenä ja lähes kaikista uusista älypuhelinmalleista alkaakin jo löytyä vähintään Full HD -tason näyttö. Joissakin malleissa, kuten esim. Galaxy S8 -puhelimissa näytön tarkkuus on jopa 2K -luokkaa. Voisin kuvitella, että näytön kohdalla koetaan lomaillessa tärkeäksi, että sitä on hyvä ja selkeä katsella myös kirkkaassa auringonvalossa. Ominaisuus, johon oli panostettu aiemmin erityisesti Lumia -puhelinten kohdalla. Toki näytön tulee myös muutoin olla selkeä ja kirkas, sillä yhä useampi meistä kuluttaa aikaansa esim. Netflixin ja muiden vastaavien palveluiden parissa lomaillessa.

 

Viidentenä listalla oli tasokkaat GPS -ominaisuudet. Hyvin moni meistä hyödyntää nykyään älypuhelimen tarjoamaa karttapalvelua tai navigointia matkatessaan, sillä kysessä on huomattavasti paperisia karttoja käytännöllisempi ja monesti myös helppokäyttöisempi ratkaisu. Tästä tulikin mieleen, käyttääkö kukaan ylipäätään enää tavallisia karttoja? 

 

Mutta, mitä ajatuksia tämä tutkimustulos sinussa herättää? Olisiko lista omalla kohdallasi samanlainen vai tuleeko mieleen joitakin muita, lomaillessa tärkeitä ominaisuuksia, jotka eivät tähän listalle yltäneet?

VilleVent
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Mita-ominaisuuksia-suomalaiset-arvostavat-alypuhelimissa/ba-p/149985
Linkki kopioitu
6 kommenttia 👇