Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

20121003-andreaslind-kazakstan-shopping-3577.png

 

Nykyisin lähes kaikilla alkaa olla käytössään kosketusnäytöllisiä älypuhelimia. Näyttöjen koko on myös kasvanut viime aikoina ja tämä on osaltaan lisännyt ongelmia akun keston kanssa. Tarjoilen nyt muutaman höydyllisen vinkin, jolla voit helposti parantaa puhelimesi akun kestoa huomattavasti. Mikäli mieleesi tulee vielä muita hyödyllisiä vinkkejä akun säästämiseksi, jätä kommenttia tämän blogitekstin alle.

 

 

  1. Kylmä ilma syö akkua

Kylmä ilma kuluttaa puhelinten akkua huomattavasti nopeammin, kuin normaalisti sisälämpötilassa. Vältä siis pitämästä puhelinta turhaan kylmässä ulkoilmassa. Tässä yhteydessä myös hyvänä muistutuksena, että mikäli latauksen aikana puhelimen akku turpoaa, niin se on syytä toimittaa välittömästi huoltoon.

  1. Käytä WLAN yhteyttä 3G/4G verkon sijaan, jos mahdollista

Mikäli käytät puhelinta kotona tai sellaisessa paikassa, missä on WLAN verkko olemassa, niin kannattaa hyödyntää WLAN verkon nettiyhteyttä, sillä sekin vie vähemmän virtaa kuin datayhteydet.

 

  1. Pienennä puhelimen näytön kirkkautta

Jokaisessa puhelinmallissa voi säätää näytön kirkkautta ja tämä kannattaakin säätää mahdollisimman pienelle. Monissa malleissa on myös mahdollisuus automaattiseen kirkkauden säätöön, jolloin puhelin pyrkii itsekseen valitsemaan kulloinkin tilanteeseen sopivan kirkkauden. Tällä pystyt säästämään akkua huomattavasti.

 

  1. Sulje sovellukset aina käytön jälkeen

Nykyisin monissa puhelimissa sovellukset jäävät taustalle auki, vaikka suljet puhelimen näytön. Esimerkiksi iPhonessa käynnissä olevat sovellukset voi lopettaa siten, että painaa kaksi kertaa kotinappia ja pyyhkäisee sovellusta ylöspäin. Mikäli käyttäjällä on monia sovelluksia yhtä aikaa käynnissä, niin se vie pahimmillaan paljon akkua.

 

  1. Bluetooth ja sijaintipalvelut pois käytöstä

Mikäli et aktiivisesti tarvitse Bluetooth ominaisuutta, niin se kannattaa ottaa pois päältä, jolloin säästät virtaa huomattavasti. Puhelimissa on myös nykyisin oletuksena sijaintipalvelut käytössä, eli GPS toiminto. Tämän voi halutessaan kytkeä myös pois päältä, jolloin pystyy säästämään akkua. Toki joidenkin paikkatietoa tarvitsevien sovellusten (sää, kartta jne) osalta GPS toiminne on hyvä pitää päällä.

 

  1. PUSH ilmoitukset pois käytöstä

Monilla on käytössään PUSH ilmoitukset ja oletuksena näitä tulee hyvinkin usein. Esimerkiksi Facebookista voi tulla puhelimeen ilmoituksia tykkäyksistä, kavereiden jaoista ja yksityisviesteistä yms. Mikäli on toiminteita, mistä et välttämättä halua ilmoitusta Facebookin sovelluksen kautta, niin ilmoitustoiminne kannattaa kytkeä niiden osalta pois päältä. Tämän voi tehdä applikaation asetuksista.

 

  1. Vältä puhelimen turhaa lataamista.

Puhelinta ei kannata pitää lautauksessa turhaan. Puhelin kannattaa ottaa irti laturista, kun 100% tulee täyteen. Toki puhelimen voi huoletta ladata yön ylikin, mutta liiallista laturissa roikottamista kannattaa välttää, koska se kuluttaa akkua jonkin verran.

 

  1. Sovelluksia akun kulutuksen tutkintaan

Carat: Tällä sovelluksella saat vinkkejä, miten juuri oman puhelimesi akun kestoa voisi parantaa.

 

Battery Doctor: Hyvää infoa akun kulumisesta ja mikä syö virtaa

 

Normal: Antaa ehdotuksia akun keston parantamiseksi, sekä näyttää virtasyöpöt sovellukset puhelimestasi.

 

  1. Matkalle Powerbank mukaan

Vaikka millaisia temppuja tekisit, niin joskus se akku loppuu kuitenkin. Helppo tapa saada puhelimeen virtaa ilman sähköpistokkeita on Powerbank. Näitä matkalatureita löytyy monenlaisia, mutta yleensä niillä saa ladattua puhelimen täyteen virtaa ainakin kertaalleen. Tässä yksi esimerkki matkalaturista https://goo.gl/Nu1V5A

FullSizeRender.jpg

NikoNo
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Miten-saastat-alypuhelimen-akkua/ba-p/104676
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Telialla olen työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimin Telia Partion jäsenenä ja täällä Yhteisössä moderaattorina. Vahvasti myös Liigan parissa mukana! :)